תל אביב 24°c
ניו יורק 19°c
לונדון 9°c
פריז 12°c
ברלין 14°c
אתונה 19°c
לרנקה 21°c
אא

דרישת שלום חמה מהצפון: בשורה קולינרית איטלקית חדשה עם נוף פסטורלי

את מרקטינו פתחו המסעדנים ניב קריספין ואייל יונאי שבנה גם את התפריט, המורכב ממנות שוק איטלקיות קטנות ובינוניות המיועדות לאכילה משותפת, ומציע את כל הטוב של האדמה, הים, הגבינות ועוד

צילום: ניצן אביטל צילום: ניצן אביטל

מרקטינו מסעדת שוק איטלקית חדשה נפתחה בימים אלה, ברחוב חורש האלונים ברמת ישי ומביאה בשורה קולינרית חדשה לתושבי האזור.

את מרקטינו פתחו המסעדנים ניב קריספין ואייל יונאי שהוא גם השף של המסעדה.

הקונספט של מרקטינו כמסעדת שוק איטלקית שמחה, תוססת וצבעונית, התבשל אצל השניים מזה זמן. בחיפושיהם אחר לוקיישן מתאים הם הגיעו לחורש אלונים, והתאהבו מיד בנוף הפסטורלי שמשלים את אווירת המסעדה.

ניצן אביטלניצן אביטל

התפריט, שבנה אייל יונאי, מורכב ממנות שוק איטלקיות קטנות ובינוניות המיועדות לאכילה משותפת, ומציע את כל הטוב של האדמה, הים, הגבינות והבשר – כל מה שאפשר למצוא בשווקים הצבעוניים באיטליה. התפריט מבוסס על טריות ועונתיות. מרבית חומרי הגלם מגיעים ממגדלים ומיצרנים באזור, וככזה הוא ישתנה מדי עונה ובהתאם למצאי השוק.

ניצן אביטלניצן אביטל

בתפריט (תפריט הרצה):

ירקות: קונפי שומר בתפוזים- שומר בבישול ארוך בתפוזים, קרם פרש ואורגנו, רוטולי קישוא- גלילות קישוא צלוי במילוי גבינות ועשבי תיבול, שמנת חמוצה, סופלי פולנטה- כדורי פולנטה מטוגנים במילוי תירס מעושן ומוצרלה על בסיס אדמת פטריות, וקציפת פורצ'יני וכמהין, כרובית בטאבון עם איולי בצלים- פסטו פיסטוק וכוסברה, ברינזה, שמן זית, ארטישוק יהודי– ארטישוק אלה-רומנה, מקומח ומטוגן, איולי זעפרן ובצל ירוק.

גבינות: בוראטה ריבת עגבניות- גבינת בוראטה, ריבת עגבניות ורוקולה. צלחת גבינות ופרי- מבחר גבינות איטלקיות, חמאה ופרי העונה. בושה ודלעת מקורמלת- קונפי דלעת בסירופ מתובל וגבינת בושה מושחמים ומקורמלים בטאבון, פיסטוק קלוי ובצל ירוק.

ניצן אביטלניצן אביטל

פיצטות: פיצטה סורנטו- ריקוטה לימונית, מוצרלה, גרמולטה ופקורינו רומנו. פיצטה עמק זבולון- גבינת מסקרפונה, שערות חלבה, ריבת חלפיניו, צנובר קלוי וקרמל מלוח, פיצטה פפרוני- טפנד זיתי קלמטה ויין אדום, מוצרלה, פפרוני, בצל מושחם וגרנה פדנו. פיצטה כמהין- רוטב פטריות וכמהין, מוצרלה, טלאג'יו, חלמון ביצה כבוש, פרוסות כמהין וגרנה פדנו. פיצטה מרגריטה- רוטב עגבניות סן מרזנו, מוצרלה, שמן זית, בזיליקום טרי וגרנה פדנו.

פסטה: ספגטי קצ'ו א פפה- פלפל שחור קלוי, פקורינו רומנו, גרנה פדנו. ספגטי פירות ים אראביאטה- מולים, שרימפס, קלמארי, אנשובי, עגבניות שרי, שום, שמן זית, אניס ופלפל שאטה. רביולי'ס שרימפס – רביולי במילוי שרימפס, ריקוטה, שומר ועגבניות מיובשות, עשבי תיבול והדרים, פסטו פיסטוק וכוסברה וצנובר קלוי. ניוקי בחמאת שרי- ניוקי עבודת יד, חמאת שרי כתום, שרי צלויות, אורגנו טרי, אדמת צנוברים וגרנה פדנו.

ניצן אביטלניצן אביטל

ים: קרודו דג לבן- סשימי דג ים לבן, בכבישה עדינה, לימון כבוש וקוביות פלפל חריף קלוי. ברוסקטה טרטר דג לבן- פוקאצ'ה קלויה, טרטר דג, קרם ריקוטה-לימון-טרגון, רצועות קישוא צלוי, פלפל שאטה וצ'ילי אדום. קלמרי מטוגן- מתובל ומטוגן , איולי, לימון כבוש, פטרוזיליה ופלפל שאטה גרוס. סלמון מזוגג וירקות ירוקים- סטייק פילה סלמון בגלייז בקר-תפוזים-בלסמי, ברוקולי ושעועית ירוקה צלויים בשמן זית.

בשר ועוף: סקלופיני מילנזה- נתחי פרגית מטוגנת בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול, איולי זעפרן ופלח לימון, על מצע חסה לאליק ופטרוזיליה. אינבולטיני די פולו- גלילת פרגית צלויה בשמן זית וחמאה במילוי פפרוני ופקורינו רומנו, תפ"א אפוי ורוטב דמי גלס, רוזמרין. ויטלו טונטו- פרוסות רוסטביף בקר, איולי טונה, שמן זית, רוקולה. ברוסקטה טרטר בקר- פוקאצ'ה קלוייה, רוטב קיסר, חסה לאליק, צלפים, בצל מושחם וחלמון כבוש. נתח בקר ברוטב לבחירה- נתח בקר, רוטב לבחירה - מרסלה פטריות / פומדורו / שמנת פלפלת.

בנוסף לתפריט המשתנה, מתוכננים במרקטינו גם בראנץ סופ"ש עשיר ומפנק ושוק איכרים צבעוני ותוסס.

מרקיטינומרקיטינו

במרקטינו כ 130 מקומות ישיבה, המחולקים לבר ישיבה, שולחנות גבוהים ונמוכים, ומרפסת פתוחה. כאשר מכל מקום במסעדה משתקף הנוף היפה של שדות העמק.

על העיצוב אמונים האדריכלים מרקו סברה ואירית שניר כהן מסטודיו im, שתכננו את החלל כך שכולו ישקיף החוצה אל הנוף. הכניסה למסעדה היא דרך גשר שנבנה במיוחד ומשקיף אף הוא לנוף הפסטורלי.

ניצן אביטלניצן אביטל

פספורטניוזפספורטניוז

שעות פתיחה הרצה: מידי יום 18.00-23.00 רצוי לוודא מול המסעדה

מרקטינו, בנין שטרן חורש אלונים 5, רמת ישי | 073-2377004

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: