גרמניה מחמירה את ביקורת הגבולות היבשתיים למשך שישה חודשים
בעקבות רצח שלושה מקומיים בעיר זולינגן, עליו קיבל אחריות ארגון המדינה האסלאמית, ונוכח חשדות להתקפות אסלאמיסטיות נוספות, גרמניה הודיעה על החמרת ביקורת הגבולות במטרה לשלוט ב"הגירה חריגה"
גרמניה הודיעה כי החל מהחודש היא מחמירה את הבדיקות בגבולותיה היבשתיים במטרה לשלוט ב"הגירה חריגה".
התקנות החדשות מגיעות בעקבות חשדות להתקפות אסלאמיסטיות ובעקבות התקרית הטרגית בסוף אוגוסט, בה נרצחו 3 בני אדם ונפצעו כ-10 נוספים במתקפת סכינים בעיר זולינגן ע"י מהגר מוסלמי לא חוקי.
הפיגוע, שהוכרז על ידי ארגון המדינה האסלאמית, אירע שבוע בלבד לפני הבחירות האזוריות במזרח גרמניה, ועורר את הדיון על ההגירה במדינה.
שרת הפנים ננסי פאזר אמרה כי בדיקות הגבולות החדשות יגבילו את ההגירה ו"יגנו מפני הסכנות החריפות הנשקפות מהטרור האיסלאמיסטי והפשיעה החמורה".
אזור שנגן באירופה מאפשר נסיעה ללא דרכון בין המדינות החברות, אך המדינות החברות רשאיות להנהיג בדיקות גבולות, אם הן חשות איום ביטחוני כלשהו.
סביר להניח שלבדיקות הגבולות תהיה השפעה על כל מי שיגיע לגרמניה דרך היבשה. פקקי תנועה עלולים להצטבר בגבולות, ונסיעות באוטובוס וברכבת עשויות להימשך זמן רב יותר לצורך ביצוע בדיקות.
לגרמניה גבולות יבשתיים עם אוסטריה, בלגיה, צ'כיה, דנמרק, צרפת, לוקסמבורג, הולנד, פולין ושוויץ.
לגרמניה כבר יש פיקוח זמני לאורך גבולה עם אוסטריה החל מ-2015 כדי להתמודד עם זרם גדול של מהגרים, והוא בתוקף עד 11 בנובמבר 2024.
ביקורות זמניות לאורך הגבולות עם פולין, צ'כיה ושווייץ הופעלו בשנה שעברה, כאשר החששות מההגירה גברו שוב, והן בתוקף עד 15 בדצמבר 2024.
הפיקוח יורחב כעת לגבולות היבשתיים האחרים של גרמניה, עם צרפת, לוקסמבורג, בלגיה, הולנד ודנמרק. הם יהיו בתוקף למשך שישה חודשים, כלומר גם בתקופות נסיעה עמוסות של חג המולד וראש השנה האזרחית.