מלחמה? זינוק בניסיונות לגניבת רכב בארץ וגם עלייה בגניבות רכבים חשמליים
חברת פוינטר מדווחת על גידול של 37% בניסיונות גניבת רכב ביחס לרבעון הקודם - כמו גם זינוק בגניבות באזור הצפון, עלייה בגניבת רכבים חשמליים או חדשים ונתונים נוספים. ואיזו עיר הכי נוטה לפורענות?
המערך המבצעי של Pointer מפרסם את נתוני גניבות הרכב ברבעון השלישי של 2024.
חברת Pointer (מקבוצת Powerfleet) עוסקת באיתור והשבת כלי רכב גנובים, ומדי רבעון היא מפרסמת את הנתונים שנאספו בידיה.
הרבעון השלישי של השנה ממשיך עם גידול של 37% בניסיונות גניבת רכב ביחס לרבעון השני לשנת 2024. למרות המלחמה, באיזור הצפון נרשם גידול של פי שניים (המהווה 8%) בניסיונות הגניבה ביחס לרבעון השני של השנה (4%).
במקביל, רכבים חשמליים רושמים גידול של 28% בניסיונות הגניבה ביחס לרבעון הקודם, ומהווים כבר 9% מהגניבות.
הגנבים מעדיפים רכבים חדשים ומתמקדים בכלי רכב משנת מודל 2023, שמהווים כ-20% (חמישית) מסך הגניבות - מה שמצביע על עלייה של 82% ביחס לרבעון הקודם. כלי רכב משנת מודל 2022 מהווים 14% (ירידה של 28%), כלי רכב משנת מודל 2021 מהווים 18% מכלל הגניבות (ללא שינוי), וכלי רכב משנת 2020 מהווים 13% (ירידה של 15%).
ואיזו עיר מובילה בשיעור גניבות הרכב?
מדובר בתל אביב, שעדיין מובילה עם 16%, אך רושמת ירידה של 11% ביחס לרבעון השני של השנה. למקום השני הגיעה פתח תקווה, עם 11% מהגניבות בישראל. זו עלייה משמעותית של 83% ביחס לרבעון השני של 2024. גם בראשון לציון חלה עלייה של כ-80%, והיא מהווה 9% מסך הגניבות בישראל.
גם ברבעון זה לא חל שינוי בשעות הגניבה כאשר תופעת גנבות רכב בכל שעות היום ממשיכה כרגיל. בעבר רוב ניסיונות הגניבה התרחשו בשעות המאוחרות של הלילה, כאשר יש תנועה דלילה של כוחות שיטור ואכיפה, אך כיום הגנבות מתרחשות לאורך כל חלקי היום. מדובר על גידול של מאות אחוזים בניסיונות גניבה בשעות היום לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
ואם זה לא מספיק, הגנבים זוכים למעבר קל במחסומים - היות ועקב המלחמה לא עוצרים לבדיקה כלי רכב עם מספר רישוי צהוב, בעיקר בשעות היום.
ונסיים בשיטת הגניבה המובילה: כמעט ב-9 מתוך 10 גניבות (85%), נעשה שימוש במשבש סלולרי, היוצר מיסוך על הקליטה הסלולרית ותשדורת GPS.
למבחני רכב וחדשות נוספות מהארץ והעולם:
מדור הרכב של פספורטניוז