טיפים לצום קל ושלושה מתכונים לארוחה מפסקת שישאירו אתכם שבעים
ארוחה מפסקת היא חשובה במיוחד כי מטרתה היא להשאיר אתכם שבעים לאורך זמן. הבאנו לכם שתי מנות וקינוח אחד קלים להכנה וטעימים וכמה טיפים לצום קל
ארוחה מפסקת היא ארוחה חשובה, היא אמורה להשאיר אותנו שבעים לאורך זמן אבל מבלי להכביד ומבלי להצמיא אותנו.
הנה כמה טיפים ושלושה מתכונים כדי שתעברו את הצום בקלות.
מים- מים חשוב לשתות הרבה וכמה ימים לפני כדי "להרוות" את הגוף. אחרי הארוחה המפסקת שתו עוד לפחות כוס עם עדיפות לשתיים. אל תשתו מיצים, ובטח לא דיאט או קפה כדי לא לייצר צמא עתידי.
אל תעמיסו- ההמלצה הגורפת היא לא לאכול ארוחה ענקית. לא להגיע לארוחה מפסקת מורעבים אלא דווקא לאכול במתינות כמה ארוחות קטנות עד אותה ארוחה עיקרית כדי לא לייצר עומס על הגוף.
בארוחה עצמה שלבו שומן, שומן זה דבר טוב ומשביע מאד וכמובן במתינות.
שלבו עם מנת החלבון שלכם קטניות, אורז מלא כדי להשאר שבעים לאורך זמן.
אל תפריזו בתבלון או מלחים כדי לא לייצר צמא עתידי.
עוף בתפוזים ותפוחי אדמה
ההתלבטות הגדולה היא תמיד בין תבשיל בשר עשיר לבין עוף. בחרתי בעוף כי בעיני הוא קליל יותר ומצמיא פחות, מצד שני יש אנשים שרק בשר בקר באמת משביע אותם, אז לשיקולכם. זהו מתכון מהיר וקל להכנה שניתן להכין בקערה אחת. ההדרים נותנים רעננות וצבע, אל תוותרו עליהם, אם אין לכם דבש, גם סילאן יעשה את העבודה.
המצרכים
- 1 עוף שלם או 3 כרעיים / 5 שוקיים
- 1.5 כוס מיץ תפוזים, עדיף סחוט טרי
- 1 תפוז שלם פרוס לפרוסות
- ראש שום
- 3 כפות דבש / 2 כפות סילאן
- 10 תפוחי אדמה קטנים, אם אין אז לשיקולכם כמה גדולים פרוסים. אני משאירה עם הקליפה
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
- כורכום
שמן זית
- 4-5 ענפי רוזמרין
***
3 שיני שום, מתוך הראש השלם, תקלפו ותכתשו, את שארית הראש תחצו לחצי או פרקו לשיניים לא קלופות.
ערבבו את כל חומרי הגלם כולל העוף. בקערה רחבה אחת או בתבנית איתה תאפו, חשוב שהכל יהיה עטוף בשמן זית ותבלינים. אם יש לכם זמן- השאירו את הכל במקרר לשעה לספיגת טעמים.
הכניסו את כל התרכובת לתבנית אפיה, חשוב שתפוחי האדמה יהיו מפוזרים ושבין לבין ישתלבו פרוסות של תפוז ורוזמרין כדי לקבל את מירב הטעמים ואפיה אחידה.
את הרוטב שנשאר שפכו מעל. בזמן האפייה ניתן לקחת כפות מהרוטב ששוקע לתחתית ולשפוך על העוף ותפוחי האדמה.
עוטפים בנייר כסף ואופים כ- 30 דקות בחום של 180 או עד שהעוף בשל מבפנים אבל שימו לב לא לייבש את העוף.
אחרי 30 דקות מוציאים את נייר הכסף, מרטיבים שוב את העוף ברוטב שבתחתית, מסדרים את פרוסות התפוז מעל העוף ואופים לעוד 30 דקות על 210 מעלות לקבלת עור קריספי ותפוזים מושחמים.
מגישים חם לצד תוספת והרוטב המעולה שלכם.
אורז עם אטריות וטוויסט קטן
זו אחת המנות היותר בייתיות וכיפיות שיש, האטריות הקטנות האלו ממזריות ונותנות עסיסיות לאורז. מנה קלה להכנה, משביעה מאד שניתן לשדרג בטוויסט פרסי מהיר.
המרכיבים
- כוס וחצי אטריות דקיקות
- 2 כוסות אורז בסמטי שטוף
- כפית גדושה מלח
- 3.5 כוסות מים
- 4 כפות שמן
- ***
-
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את האטריות. מערבבים עד להזהבה.
-
מוסיפים את האורז והמלח וממשיכים לערבב לעוד 6-7 דקות כדי שכל המרכיבים יקבלו טיגון קליל.
-
מוסיפים מים, מערבבים ומכסים את הסיר. מביאים להרתחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל לכ-20 דק
-
מכבים ומשאירים מכוסה לעוד 10 דקות.
-
טוויסט קטן, הוסיפו מיקס של עשבי תיבול קצוצים דק כגון כוסברה, מנגולד, שמיר.
עוגת תפוחים וקמח כוסמין
בארוחת המפסקת אסור לאכול עוגות מכבידות או מתוקות מידי, גם בארוחה לשבירת הצום לא מומלץ. בשני המקרים כדאי לכם להכין עוגה לא מתוקה מאד, שתכניס לכם קצת מתוק ואנרגיה אבל לא תכביד ותצמיא, לא לחינם עוגות הסולת נחלו הצלחה.
אז הנה בחושה תפוחים מקמח כוסמין, שמספקת שובע ומתיקות בלי להעמיס בסוכר ומחממת את הגוף בזכות התבלינים.
המרכיבים:
- 3/4 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 3 תפוחים
- גביע יוגורט 3%
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח כוסמין
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כפית סודה לשתיה
- חצי כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- מעט מוסקט
- מעט ציפורן טחונה
- מעט הל טחון
- גרידת לימון או תפוז קטן
***
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית קוטר 26 בנייר אפייה, אפשר גם מרובעת.
מורחים מעט מהחמאה על התחתית ומפזרים מעל סוכר חום וקצת קינמון.
קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות לא דקות מאד, מסדרים את הפרוסות בתחתית התבנית.
מערבבים את כל המרכיבים מלבד הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה לתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים לתערובת אחידה ושופכים אותה מעל התפוחים בתבנית.
הכו קלות את התבנית בשיש על מנת לאפשר לתערובת העוגה להתפזר בצורה אחידה.
הכניסו לכ- 40 -50 דקות.
לאחר הוצאת העוגה השאירו אותה לעוד 5 דקות.
עברו בסכין סביב הדפנות והיפכו את העוגה על צלחת ההגשה.