תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

זקוקים לביס מנחם? הבאנו לכם מתכון לעוגת שוקולד עשירה מ-3 מרכיבים בלבד וללא קמח!

אם כל מה שבא לכם עכשיו זה משהו מתוק ומנחם לעידוד מצב הרוח, אז מצאנו לכם עוגת שוקולד מושחתת, קרמית ורכה שאין בה קמח או תוספת של סוכר והיא ממש קלה להכנה. לא תנסו?

עוגת שוקולד. FREEPUK עוגת שוקולד. FREEPUK

אין מישהו שיכול להגיד לא לעוגת שוקולד, וכשהמצב לא מעודד אין כמו שוקולד לעידוד מצב הרוח, בעיקר אם הוא נאכל עם חברה טובה.
הנה מתכון לעוגה שתמיד מצליחה, משלושה מרכיבים בלבד, ללא תוספת של סוכר או קמח ומתאימה גם למי שבתזונת פליאו.
העוגה מבוססת על שלושה מרכיבים בלבד, יש פה לא מעט חמאה והרבה מאד שוקולד זו עוגה יחסית כבדה ובמרקם פאדג' של ממש כך שלא תוכלו לחסל ממנה יותר מפרוסה. ולמרות שאנחנו משתמשים בשוקולד מריר עם אחוז גבוה לא תרגישו בחוסר של סוכר. אם כן תחליטו שהיא לא מספיק מתוקה לכם, אז יש טיפ קטן בסוף.

עוגת שוקולד. FREEPUKעוגת שוקולד. FREEPUK

עוגת שוקולד פאדג'

500 גרם שוקולד 70% איכותי (לא להתפשר על איכות השוקולד)

250 גרם חמאה

5 ביצים

קמצוץ מלח

ההכנה //
מחממים תנור ל-190 מעלות.

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או בבן-מארי על אש נמוכה עד להמסת השוקולד. שימו לב טוב מאד לא לשרוף את השוקולד! מוסיפים מלח ומערבבים.

מקציפים את הביצים במיקסר למשך כ-8-7 דקות, חשוב מאד לא לקצר זמנים כי המטרה שלנו היא להגיע למסה תפוחה ובהירה.

מקפלים את תערובת השוקולד המומסת אל הביצים בעדינות ובהדרגה.

שופכים את תערובת העוגה לתבנית 22 מרופדת בנייר אפייה, אפשר גם מרובעת וגם עגולה כי העוגה יכולה להאכל גם בתור בראוניז.

מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור רחבה מלאה במים עד לחצי גובה.

אופים כ- 25 דקות ומוציאים. העוגה נראית לא אפויה עד הסוף וזה בסדר. לא לגעת!

מצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר. בשלב הזה המרקם שלה פאדג'י ממש ומומלץ להעביר למקרר להתייצבות לעוד שעתיים כדי לקבל עוגת שוקולד מוצקה ועשירה.
אבל אני מודה שהיא לגמרי אכילה גם ככה.

טיפים ושדרוגים//

- לא מתוק לכם מספיק? שימו גנאש שוקולד מעל. אבל שווה ליהנות ממנה כמו שהיא.
- תוספי טעמים למיניהם כגון 2 כפות קפה, כפית וניל, כף גרידת תפוז נכנסים לתערובת לפני האפיה, אל תגזימו איתם. ניתן להחליף את השוקולד לשוקולד תפוז לדוגמא.
- שוקולד ופירות טריים זה שילוב נהדר וזה מעולה להגיש פרוסה עם פירות מעל או בצד. מומלץ לא להשאיר במקרר עם הפרי.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרישוקולד

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: