תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

קחי לך רימונים ותמרים. מתכונים צבעוניים לסוכות

לאכול בסוכה זו חוויה משפחתית מדהימה, אז הנה שני מתכונים שמשלבים את שבעת המינים ועל הדרך גם טעימים ממש וקלים להכנה

סלט בורגול ורימונים. FREEPIK סלט בורגול ורימונים. FREEPIK

סלט טאבולה עם רימונים ותמרים

סלט טאבולה מרענן ומשודרג במיוחד לסוכות ותכל'ס לכל יום, עם שניים משבעת המינים - רימונים ותמרים. סלט קליל וטעים שמתאים לאווירה החגיגית וישתלב נהדר בארוחה בסוכה.

מצרכים:

  • 1 כוס בורגול דק
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס נענע קצוצה דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 1/2 כוס גרגרי רימון
  • 1/4 כוס תמרים מגולענים קצוצים- מומלץ לשלב גם תמרים צהובים פרוסים דק.
  • לתיבול (יש לטעון ולתקן בהתאם לטעם שלכם):
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • 1/2 עד כפית מלח
  • 1/4-1/2 כפית פלפל שחור
  • כף פקאן קלוי

אופן ההכנה:

  1. שמים את הבורגול בקערה ויוצקים מעל את המים הרותחים. מכסים את הקערה ומניחים לבורגול לספוג את המים כ-15 דקות, עד שהוא מתרכך.
  2. מסננים את הבורגול מנוזלים עודפים.
  3. מוסיפים לקערה את את כל חומרי הגלם הנותרים.
  4. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  5. מערבבים היטב ומגישים עפ פקאן מעל.

טיפים והערות:

  • תמרים צהובים נותנים טעם רענן מפתיע בעוד שהתמרים המיובשים נותנים את המתיקות.
  • שווה להגיש את הסלט לצד קרקרים.
  • ניתן לשמור את הסלט במקרר עד יומיים.

דלעת ממולאת FREEPIKדלעת ממולאת FREEPIK

דלעת ערמונים ממולאת בקוסקוס / אורז וגלייז רימונים

עונת הדלועים אוטוטו פה וזו הזדמנות נהדרת למלא, לצלות ולבשל. במנה הזו מומלץ להשתמש בדלועים קטנים כדי שזמן הצליה יהיה מהיר. השימוש פה הוא בשאריות קוסקוס אבל ניתן גם להכין כוס מקוסקוס אינסטנט או אורז פרא מבושל.
זו מנה חמה כתוספת למנה בשרית או בפני עצמה וכמובן ניתן לפזר מעל בשר טחון לשיקולכם.

מרכיבים:
לדלעת

- 2 דלעת ערמונים או דלוריות, חתוכות לחצאים ומנוקות מגרעינים
- שמן זית (לצלייה)
- מלח ופלפל בהתאם לטעמכם
- זילוף של דבש

- *למילוי:*
- 1 כוס קוסקוס / אורז בר מוכן (אפשר גם קוסקוס אינסטנט)
- ½ כוס חומוס מבושל
- ½ כוס גרגרי רימון
- ¼ כוס צנוברים קלויים או אגוזי מלך
- 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
- 1 שן שום, קצוצה
- 1 כפית תימין טרי
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- גרידת לימון

- *לגלייז רימונים:*
- ½ כוס מיץ רימונים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף דבש או סילאן
- קמצוץ

הוראות הכנה:

1. *צליית הדלורית:*
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מזלפים שמן זית על הדלעות, מפזרים מלח ופלפל, ומניחים אותם הפוך על תבנית אפייה.
- צולים במשך 30-40 דקות, עד שהדלעת רכה ושולי הקליפה מתקרמלים מעט.
- זלפו מעט דבש פנימה ב-5 דקות האחרונות להוספת מתיקות.

2. *להכנת המילוי:*
- במחבת בינונית, מחממים כף שמן זית וקולים את הקוסקוס או האורז למשך דקה-שתיים עד להזהבה קלה. הורידו מהאש ושימו בצד
- מטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות.
- מוסיפים את החומוס והתימין, מפזרים מעט מלח. מטגנים למספר דקות נוספות.
- מערבבים פנימה את הקוסקוס / אורז, הצנוברים הקלויים, גרגרי הרימון והפטרוזיליה הקצוצה. תקנו תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.

4. *הכנת גלייז הרימונים:*
- בסיר קטן, מערבבים מיץ רימונים, חומץ בלסמי, דבש או סילאן וקמצוץ מלח.
- מביאים לרתיחה ובשלו עד שהנוזל מצטמצם בחצי והופך לסירופי, כ-10 דקות.

5. *הרכבת המנה:*
- לאחר צליית הדלורית, ממלאים כל חצי דלעת בתערובת הקוסקוס.
- מזלפים מעל את גלייז הרימונים להוספת מתיקות וטעם רענן.
- מקשטים עם גרגרי רימון נוספים, פטרוזיליה קצוצה או קורט סומאק לפי הטעם.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: