תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

באחד הלוקיישנים הרומנטיים בתל אביב, נפתח בראסרי חדש

מסעדת DOT לא באה להמציא לכם כלום. היא באה לספק אוכל טעים, שירות מעולה ואווירה רומנטית. האם זה עובד לה? הלכנו לבדוק

דוט. אסף קרלה דוט. אסף קרלה

כל החדשות והעדכונים בערוץ הווטסאפ החדש של פספורטניוז

אני מודה שלא פעם שאני מגיעה למקום חדש אני מחפשת שירגשו אותי, שיעיפו לי את הפה בטעמים חדשים ושאני אחווה משהו שלא הכרתי. אבל במציאות היומיומית, אני תמיד חוזרת למקומות שאני מכירה שיש בהם טעמים ומנות שאני אוהבת ויודעת שהם תמיד יהיו טעימים ומנחמים.
אז מה נכון לחפש? מקומות שימציאו לנו מנות חדשות ומטורפות או מקומות שיספקו יציבות טעימה? לא בטוח שאפשר לבחור כי אנחנו צריכים את שני הסוגים ומסעדה שלא מתכננת להעיף לכם את הפה בכל ביס ולהביא לכם מנות שלא הכרתם היא עדיין יכולה להיות יופי של מסעדה. ולקטגוריה הזו נכנסת המסעדה החדשה - DOT.

דוט. אסף קרלהדוט. אסף קרלה

DOT, מסעדת השף החדשה של דותן שלום וארז פורטל, ממוקמת בלב נווה צדק, באותו חלל שאכלס בעבר את מסעדת הבשרים המיתולוגית NG. עם זאת, DOT רחוקה מלהיות עוד מסעדת בשרים, היא בראסרי קלאסי בניראות ובתפריט ולצערי אין הרבה כאלו כבר. יש בה אווירה אלגנטית ורומנטית, שולחנות מכוסים במפות לבנות, תפריט יין עשיר ומנות שכולנו מכירים. וזה דווקא טוב.

התפריט של DOT כולל מנות קלאסיות לצד מנות קלאסיות עם טוויסט, אבל בכללי, המקום לא בא להמציא לכם מנות שלא הכרתם אלא לספק עוגן קולינרי, קלאסיקה במיטבה. ותודו שבימים כאלו אנחנו בעיקר רוצים יציבות.

בראשונות תמצאו סביצ'ה וסשימי לצד קרפצ'ו בקר שמקבל קיק חמוד בזכות קרם תפוזים וצ'ילי כמו גם טרטר הבקר מוגש עם ביצת השלו ואת החסה אבל לפה מוכנס כבד אווז שבעיני טיפה מיושן אבל , כמו שאמרתי, הלכו פה על קלאסיקה והגבול בין קלאסיקה למיושן הוא מאד דק.

דוט. אסף קרלהדוט. אסף קרלה

עוד בראשונות תמצאו סיגר כבד אווז, כבד עוף וטחינה וקבב לוקוס על לבאנה, שקדי עגל על קרם זוקיני עם נענע ולימון, פולנטה עם פטריות, סלט של לבבות חסה ברוטב קיסר עם פרמז'ן וסלט ירקות עם גבינת המאירי .
הראשונות והביניים מתומחרות יחסית גבוה, באיזור ה- 80-90 למנה, מה שעלול להקפיץ את החשבון למי שאוהב ללכת על כמה ראשונות. יש בעיני מקום לחשוב מעט על מחירי הראשונות אבל מבחינת הביצוע היה טעים ומדוייק.

העיקריות הן הכי קלאסיות שאפשר לחשוב עליהן - אנטריקוט, פסטה ודג. המחירים פה ממוצעים יחסית, מנת הרביולי ריקוטה בחמאה, שמנת, לימון ומרווה עלתה כ- 94 שקלים והיא הייתה מופלאה, הבצק והמילוי היו מושלמים ויכולתי לחסל עוד 2 צלחות כאלו. , ריזוטו מסקרן של זעתר יעלה 84 שקלים והאנטריקוט יעלה 184 שקלים וגם הוא היה עשוי במידה מושלמת לצד ברוקולי ואפונת שלג נגיסים.
הקינוחים משתנים בהתאם לחשקי השף אז שווה להציץ ולבדוק מה הכינו אבל אנחנו העדפנו לסיים עם עוד קוקטייל כי הברמן שלנו היה מוכשר ממש והוציא קוקטיילים מעולים ומדוייקים. יש במקום כמובן גם תפריט יינות מרשים ולא יקר אבל תנו סיכוי לדרינקים שמכינים במקום- הם יפתיעו אתכם.

סך הכל דוט באה לספק חווית בילוי.

כיף לשבת במסעדה, היא נעימה, מדוייקת עם שירות מתוקתק. האוכל טעים ברובו ובא לספק טעמים מוכרים ומנחמים ובעיקר לספק מקום שאפשר לשבת בו ולדעת שיהיה מוצלח כי הוא מוכר. זו לא מסעדה שמחפשת פודיז מתלהבים אלא קבל בוגר ורגוע .

דוט - עין גנים 9 תל אביב | שעות פתיחה: ימים ראשון-שבת 19:00-23:00

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: