תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

"הרגשתי שלעמוד יומיום במטבח מעכב אותי. עכשיו אני הולך להרים אימפריה": השף המפורסם חושף למה הוא עוזב

לראשונה מאז הודיע על פרישתו ממסעדת 'גורג' וג'ון', השף תומר טל חושף את הסיבות לעזיבתו את מסעדת ג'ורג' וג'ון, אותה הוא הביא לזכיות רבות

תומר טל - שיבאס צילום מאיר כה תומר טל - שיבאס צילום מאיר כה

"אני מתכנן את הצעד הבא בצורה מושכלת והולך להרים אימפריה של תומר טל – כזו שיודעת לייצר הרבה מאוד דברים ויודעת גם להיות אלסטית".

הסצנה הקולינרית עברה טלטלה כאשר השף המוערך, תומר טל, שזכה במקום היוקרתי, השלישי בתחרות ה"פיפטי בסט" עם מסעדת "גורג וג'ון. הודיע על עזיבה מהמסעדה היוקרתית.
תומר טל שהתחיל דרכו במסעדת יפו תל אביב של חיים כהן, ואף בתור השף המבטיח ביותר של מדריך גו-מיו, הביא, מאז כניסתו לתפקיד השף בגו'רג וגון, את המסעדה לזכיה בפרסים וביקורות מהללות ואף נרמז שיש מצב שהיא תקבל כוכב מישלן, כשאר היו דיבורים על הגעת המישלן לארץ.

ממש בימים האחרונים, השתתף השף בפודקאסט של הזמרת וחובבת האוכל, מרינה מקסימיליאן, שנערך על ידי וויסקי שיבאס, בו הוא חושף לראשונה על הנסיבות שהביאו אותו לעזוב את המסעדה שזיכתה אותו בתהילת עולם והפכה אותו לאחד השפים המוערכים בישראל.

מרינה מקסימיליאן והשף תומר טל. יחצמרינה מקסימיליאן והשף תומר טל. יחצ

"לעמוד יומיום במטבח ולעשות את הדברים באופן סיזיפי מביא המון ריגוש ויצירה אבל הרגשתי שמבחינה התפתחותית זה מעכב אותי. ג'ורג' וג'ון היתה מפעל חיי. שש שנים במסעדה זה כמו מכפלות של שנות כלב וכעת הגיע העת לעזוב. מהרגע שהודעתי שאני עוזב זכיתי רק בפרגון. אמרתי לעצמי אם אחרים מאמינים בי – מי אני שלא אאמין בעצמי!"

השף מספר על הדילמות לעזוב מקום מצליח ומוכר, על הפחדים שמתלווים לזה ועל ההבנה שאין דרך אחרת, ושעליו לשחרר כדי להתקדם בחיים ולא להיות משובץ לאותו המקום כל הזמן.
הרבה שפים מצליחים, מתקבעים במסעדה אחת ידועה וחוששים לצאת ממנה, אבל גם פה מספר השף תומר טל, שהוא שאל את עצמו האם הוא רוצה להיות שף של מסעדה אחת.

"תסכול זה דבר טוב. זה הביא אותי להסתכל מסביב על קולגות שעושים כמה דברים במקביל ולשאול את עצמי שאלות חשובות: האם אני יודע להיות שף של מסעדה אחת בלבד? להוציא רק פיין דיינינג?"

הפודקאסט של מארינה ואקו הוא חלק מקמפיין בינלאומי שחוגג הצלחות ויוצר קהילה חדשה למותג הוויסקי CHIVAS. את הקמפיין מובילה נבחרת אמנים פורצי דרך שנבחרו למשימה וכוללת כאמור את מארינה ואקו ,השפים תומר טל ותום לוי, איתי לוי וענבל ביבי, פילפלד ושרה קורי - כולם פילסו את דרכם בעבודה קשה תוך שהם מטביעים חותם בעולם הלייף סטייל והתרבות המקומית. כשהמטרה היא לספק מנטורינג. האמן המצליח מלווה את האמן המתחיל.

מטרת המהלך לעורר השראה בקהל שצופה בתוכן כשם ש- Chivas Regalמאמינה כי דרך של מתן השראה לאחרים -מביאה לצמיחה משותפת.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: