תל אביב 24°c
ניו יורק 19°c
לונדון 9°c
פריז 12°c
ברלין 14°c
אתונה 19°c
לרנקה 21°c
אא

הכל בקערה אחת! קציצות עוף קלות להכנה וטעימות בטירוף

כפיתות הן קציצות עוף שמנמנות ומלאות טעמים ועשבי תיבול והכי חשוב- הן קלות להכנה, אפשר לשים בהן מלא דברים וכולם אוהבים אותם.

הכל בקערה אחת. צילום אוסנת גואטה הכל בקערה אחת. צילום אוסנת גואטה

מי לא אוהב קציצות???? מבושלות, מטוגנות, ברוטב או היישר מהטיגון, מעוף, בקר או רק ירקות- זה לא משנה כל עוד אפשר לזלול אותן בתאווה.
הכפיתות הן בעצם, כמו הרבה מהאוכל העדתי, אוכל עניים, כלומר אוכל שנוצר משאריות. אל תקחו אותי ברע, כטריפוליטאית גאה אני נהנית דווקא לראות ולספר על תרבות האוכל העדתי שהתחילה משאריות שנותרו והפכו למנות נפלאות. יצירתיות מגיעה לאו דווקא ממקום של שפע אלא ממקום של חוסר שדורש ממך לחשוב מחוץ לקופסא.

בואו נחזור לכפיתות, למה שאריות? כי האמהות הכל כך חכמות לקחו את שאריות העופות שנותרו להן אחרי ניקוי ופירוק העופות הטריים, ואפילו שאריות של עוף שבושל יופ לפני, עירבבו הכל עם כל הירק שנשאר במקרר, עיבו את המסה בלחם וביצה כדי לייצר קציצה משביעה יותר והיידה לשמן. ביס נהדר

הכפיתות שאני הבאתי פה טיפה שונות, בעיני לא חייב לחם, אם אתם אוהבים את המרקם שהלחם נותן- הוסיפו פרוסת לחם אחת רטובה, הוספתי גם חריפות כי אני אוהבת- כמובן שניתן להוריד למי שלא אוהב חריף, ניתן להכניס כל ירק שתרצו, תרד, קישוא ואפילו גזר מגורר, רק חשוב מאד לסחוט מנוזלים כדי שהקציצות לא יתפרקו.
השילוב בין חזה עוף טחון לקצוץ נותן מרקם אוורירי ולעיס יותר, ישנם מתכונים שמשתמשים רק בחזה עוף קצוץ וניתן אפילו להשתמש בשאריות של עוף מבושל.
זה היופי בקציצות האלו- הכל עובד.

הכל בקערה אחת. צילום אוסנת גואטההכל בקערה אחת. צילום אוסנת גואטה

כפיתות תוניסאיות פיקנטיות

מצרכים:

  • 500 גרם חזה עוף / פרגית טחון
  • 1 חזה עוף קצוץ דק
  • 1 תפו"א גדול קלוף, מגורר,
  • 1 בצל גדול, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1/2 בצל סגול קצוץ דק
  • 2-3 עלי מנגולד קצוצים ללא החלק הלבן (אפשר גם תרד)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 3 ביצים
  • רבע פלפל חריף ירוק קצוץ דק (אפשר פחות או בלי )
  • מעט גרידת לימון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים עם הידיים, את כל חומרי הגלם (מלבד השמן לטיגון) עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים קציצות קטנות מהתערובת.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה. מטגנים את הכפיתות עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים את הכפיתות מהמחבת ומניחים אותן על נייר סופג.
  4. מגישים חם, ניתן לאכול ככה או להכניס לתוך לחמניה עם לימון כבוש וטחינה

לזלול היישר מהמחבת. צילום אוסנת גואטהלזלול היישר מהמחבת. צילום אוסנת גואטה

הצעות:
- ניסיתי גם לטגן אותן באייר פרייר של נינג'ה יצא טעים
- אם אתם אופים אותן- רססו אותן בשמן זית היטב

בתאבון

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: