שתי מסעדות מוכרות נסגרות בתל אביב ומצטרפות לגל הסגירות שמכה בסצנה הקולינרית
מסעדת השף צ'נה ומסעדת פורטונה דל מאר שהייתה אמורה להיסגר לפני 7 חודשים נסגרות בימים הקרובים. האם אנחנו מודאגים ממה שקורה? בהחלט
כל מסעדה שנסגרת עושה לי חור קטן בלב. כל מסעדה שנסגרת היא מסמר נוסף בארון הקבורה של הקולינריה הישראלית שנעה ונדה בין משבר כלכלי למשבר בטחוני ותמיד היא הראשונה להפצע. להפגע.
מסעדות רבות מלקקות עדיין פצעים עוד מתקופת הקורונה ומההפגנות, ואז הגיעה המלחמה ושברה את כל הכלים. לפני כמה שבועות הודיע השף תומר אגאי על סגירת המסעדה שלו סנטה קתרינה עקב המצב הכלכלי והוא הצטרף למסעדות שף מוכרות כגון טומפולופומפו ואנימאר והנה עכשיו סוגרות עוד 2 מסעדות נהדרות.
בסוף זה קורה | מסעדת פורטונה דל מאר
מסעדת פורטונה דל מאר הודיעה כבר במרץ שהיא סוגרת את הדלתות אחרי 21 שנה. לאחר כחודש עידכנו במסעדה שהם קיבלו עוד קצת זמן במקום והעלו פוסט שאמר "בשורות טובות חברים יקרים! קיבלנו תוספת זמן ואנחנו נשארים אתכם עד סוף הקיץ.
עכשיו כשיש לנו קצת יותר זמן להיפרד מכם, נשמח לראותכם, להרים כוסית ולהגיד תודה מקרב לב לכל מי גרם לנו להישאר כאן 21 שנים"
היום העלו באינסטגרם של המסעדה ברכת פרידה רשמית על סגירת המסעדה הוותיקה מהמרינה בתל אביב. 21 שנה זה לא צחוק.
כל החדשות של עולם הקולינריה בערוץ ה-WhatsApp החדש של PassportNews
ללא הודעה מוקדמת | מסעדת צ'נה
אחת הסגירות שאישית אני לוקחת יותר קשה, היא צ'נה- מסעדתו הנהדרת של השף המוכשר גיל דהן שהודיעה השבוע, ללא הודעה מוקדמת, על סגירה. ההודעה הזו די הדהימה את כל אנשי האוכל בארץ ואת הלקוחות הקבועים ואני בינהם.
על פני השטח צ'נה נחשבה למסעדה שעבדה טוב, אמנם העזיבה של מיכל גולדברגר הקונדיטורית ושותפתו הוותיקה של השף דהן, היוותה איזו התחלה של שינוי אבל זה נראה כאילו המסעדה מאוששת וחוזרת למסלול.
לקוחות שהזמינו מקום קיבלו הודעה על כך שהמסעדה סוגרת את הדלתות והשמועה על הסגירה קיבלה אישוש כשהעלה גיל פוסט ובו כתב "תם ונחתם. סיכום ותודות כשיחזור האוויר לריאות. עד כאן, עד הפרק הבא, תודה לכולם, תודה לצוות. תחזירו את כולם. כל החטופים. כל החטופות".
מרשת מלונות בראון לא פורסמה תגובה ברשתות. כן ידוע שלפני חודש פורסם כי הרשת נמכרת לישראל קנדה. כמו כן דובר גם על חילוקי דעות בין מלון בראון וקבוצת OTH שמפעילה את המסעדה.
כך או כך, בשבילי דהן וגולדברגר עשו דברים מופלאים עם צ'נה ועוד לפני זה בוויס שנסגרה גם היא. כל ביס וכל מנה היו חוויה קולינרית שתמיד ריגשה אותי. היכולות של דהן להביא מקומיות לכדי טכניקות וטעמים היא מהגבוהות שיש בארץ ואני אישית מחכה בקוצר רוח להגיע למקום החדש שלו.