מי השף הישראלי שהחליט לפתוח מסעדה ליד ארמון המלוכה הבריטי?
מתברר שהפגנות איומים לא מפחידים את השף רן שמואלי שפתח בימים אלו סניף בריטי צמוד לארמון המלוכה.
גאווה ישראלית! כעשור מאז הקמתה ולאחר לאחר שנה של עבודה מאומצת, קבוצת קלארו, בבעלותם של השף רן שמואלי, זוהר שמואלי-מירון ועירית קולבר, עושה צעד אמיץ בעיני רבים, ופותחת את קלארו לונדון, במחוז סיינט ג'יימס היוקרתי.
דינר עם המלך?
הלוקיישן של קלארו הוא די יוקרתי, בלב שכונת סיינט ג'יימס, במרחק הליכה מהסוהו ומארמון בקינגהאם המלכותי (צ'ארלס אתה בא?), במבנה עתיק בן שלוש קומות הנמצא בבעלות משפחת המלוכה ושימש בעבר כבנק. בהחלט נשמע כמו לוקיישן שעושה חשק לקפוץ לבקר.
העיצוב גם הוא מרשים, קומת הכניסה כוללת חלל כניסה גדול ודרמטי בגובהו, והיא כוללת מטבח פתוח גדול מימדים, שאפשר יהיה לראות בו את כל העשייה ובר ישיבה. הקומה העליונה מכילה שני חדרים פרטיים- האחד אינטימי ל-12 אורחים והשני לעד-60 אורחים- עם בר נפרד לאירוח, בעוד שבקומת המרתף שוכנים המטבחים. על החלל הופקד משרד האדריכלים הבינלאומי עטור הפרסים DesignLSM שמיזג בין האלגנטיות של רוח המועדונים האנגליים עם חזון ותפישת עולם עכשוויים.
מההמטבח החיפאי ללונדון
אבל מה שבאמת מעניין אותנו זה מה קורה עם האוכל.
על תפריט האוכל של קלארו, הופקדו (בהובלת שמואלי), השף בפועל של קלארו תל-אביב טל פייגנבאום והשף שאדי עיסאווי שהוא זה שיוביל את המטבח בלונדון. מרגיש שההבאה של עיסאווי מייצרת תפריט המחבר בין המטבח הגלילי, החיפאי והישראלי. ים תיכון מלא.
התפריט יכלול מנות שהפכו לנכסי צאן הברזל של המסעדה כמו הטורטליני שורט ריבס עם קציפת פרמזן ומרווה; פילה פורל מעושן ומגש הטלה הזוגי עתיר הרושם. אבל לא פחות חשוב יהיו במקום מנות מאד יפם תיכוניות מודרניות כגון: קרפצ'יו תמנון וזעתר כבוש / לנגוסטין ברוטב יוגורט חם ופיסטוקים צלויים; יונה צלויה עם ריזוטו פריקי ועוד בהמשך, כך מובטח, יצטרף גם הבראנץ' המפורסם של המסעדה.
לדברי רן שמואלי, המייסד ומבעלי קבוצת קלארו: "אנחנו גאים- במיוחד בעת המורכבת הזו- לחנוך את ההתרחבות הבינלאומית הראשונה של המותג שנבנה מזה כעשור ולהשיק את קלארו בלונדון. בעבודה שיטתית ומתמדת בנינו, שייפנו וליטשנו את קלארו לכדי מוצר מהודק ומדויק שהוכח לאורך השנים כמתאים ונאהב על ידי מגוון קהלים מלבד הישראלי, כזה שעומד בסטנדרטים של מסעדות מהשורה הראשונה בכל עיר גדולה אחרת בעולם. לונדון תמיד הייתה עיר שחיבקה מסורות קולינאריות מגוונות וחוויות אירוח חדשניות. בלוקיישן שכמו נתפר למידותינו, בתום מסע של ארבע שנים של חיפוש לוקיישן והקמה אנו נרגשים להביא את קלארו לסצינת אוכל כה דינאמית, להביא את רוח המסעדה לקהלים חדשים ולחלוק את תשוקתנו לאוכל מזרח תיכוני".