תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

עוד 4 מסעדות נחשבות נסגרות בתל אביב. האם המסעדנים בעיר ללא הפסקה לפני קריסה?

המצב ממשיך להכות בעולם המסעדנות וארבע מסעדות תל אביביות נוספות מצטרפות לגל הסגירות העצוב בשנה האחרונה. לעומת זאת דווקא המסעדות בפריפריה משדרות יציבות. האם בירת המסעדנות הישראלית קורסת?

יאוזה צילום ארקדי רסקין יאוזה צילום ארקדי רסקין

ממש ביממה האחרונה הודיעו המסעדות סרפינה ויאוזה בצפון תל אביב שהן סוגרות את דלתותיהן עקב סיום החוזה ועם הבטחה לחזור בקרוב.
מסעדת מנסורה המעולה סוגרת אף היא כשהשפים שלה, אייל דגן וטל סוחמי, יעברו לנהל את המטבח של מסעדת ג'ורג' וג'ון הידועה במקום השף תומר טל שעוזב.

ההודעה הזו הגיע בסמוך להודעה של מסעדת "חצר גולדמן" הוותיקה ששכנה לחופי תל אביב שגם היא סוגרת דלתותיה אחרי 25 שנה, בעקבות סכסוך על השטח מול עיריית תל אביב לצד המצב הכלכלי.

תל אביב - עיר בהפסקה

זה לא סוד שהמצב במדינה לא טוב. אבל זה די ברור שמצב המסעדות לא טוב בכלל, מילואימנקים רבים שהם גם בעלי מסעדות לא מגיעים לעסק, ואם הם כן מגיעים אז אין להם כח אדם כי הוא גם מגוייס.
הסועדים עצמם נמצאים גם הם במילואים או שמצבם הכלכלי והנפשי ירוד והם זהירים מאד בהוצאות שלהם.
המצב בשטח קשה ולמרות, כביכול, גל הפתיחות שאנחנו שומעים עליו, בשורה התחתונה, תל אביב בקריסה. שפים רבים לא מצליחים להחזיק את עצמם ואת ההוצאות שרק גדלות, מחירי חומרי הגלם עולים ואיתם גם המנות, החשמל, והסועד מרגיש את זה ולא מגיע, ואם הוא מגיע הוא מוציא חצי ממה שהיה מוציא.

נזכיר את המילים הקשות של השף תומר אגאי שסגר את סנטה קתרינה אחרי עשור, בהן הוא חושף את הקשיים שהוא עובר, את המצב הנפשי הקשה בלנהל מסעדה שנשארו בה 8 אנשים מתוך 50, שהוא עצמו עובד משמרות כפולות והכניס לעסק עשרות אלפי שקלים מכספו האישי כדי שהמסעדה תשרוד.

מקסים דינשטייןמקסים דינשטיין

הפריחה בפריפריה

לצד המצב הזה בתל אביב, דווקא הפריפריה, מקומות כגון ראשל"צ, פרדס חנה, אשדוד, הרצליה מחזיקות מעמד ואף משדרות יציבות. הקהל, שהיה מגיע לתל אביב בעבר, נשאר בסביבה שלו ותומך יותר במסעדות המקומיות. כמעט ולא שומעים על סגירות באיזורים האלו ואם כבר שומעים על פריחה, כגון פרדס חנה, אליה עברו לא מעט תל אביביים בשנים האחרונות, שמקומות רבים רק גדלים ויש עוד מקומות חדשים שנפתחים.

חשוב להבין שחלק מהיותנו מדינה אומר לתחזק תרבות, אומנות, קולינריה.
בלי זה הזהות שלנו לא שלמה וחוסר ההבנה של המדינה לשקם ולדאוג למסעדנים באשר הם ברחבי הארץ, גורם לי להבין שאנחנו אולי בדרך תלולה למקום גרוע ביותר.

***

יאוזה, סרפינה וחצר גולדמן הן כרגע האחרונות בגל סגירות רחב ועצוב שכולל את סנטה קתרינה, צ'נה, פורטונה דל מאר, טופולופומפו, ברוט , דלידה, אנימאר, יאקימונו, לה רפובליקה, אולה של אורן אסידו ולה סיטה שלשתיהן בעלים שיצאו למילואים ארוכים במיוחד מה שגרם לקריסה של המסעדות.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: