חיים כהן פותח לראשונה מסעדה כשרה המוקדשת לאימו - מה בתפריט?
אחרי 13 שנה מאז מסעדת יפו-תל אביב, פותח השף האהוב מסעדה חדשה ולראשונה גם כשרה שמוקדשת לאימו- מרים. היכן תהיה המסעדה ומה בתפריט?
אין מה לומר שחיים כהן הוא המאמי-שף הלאומי. אין ישראלי שלא מכיר את השם הזה, ועם כל הכבוד, ויש כבוד לשאר השפים, הרזומה הוותיק, תוכניות הטלוויזיה, החייכנות והרכות שכהן אוהב לשדר, גורם לרוב הישראלים לאהוב אותו מאד.
לפני 13 שנים פתח כהן את "יפו תל אביב" שנחשבת למסעדת גורמה. אחרי דיקסי המושחתת, פילדלפיה וכמובן קרן המיתולוגית, פותח השף לראשונה מסעדה כשרה ועוד בבני ברק.
מסוקרנים? גם אנחנו.
למסעדה יקראו מרים ( MerYam) על שם אימו של חיים כהן שכמובן מהווה חלק בלתי נפרד מעברו ומיכולות הבישול שלו והיא ההשראה לכל המטבחים שלו. במקרה הזה היא גם ההשראה למסעדה עצמה, מהאווירה ועד למנות.
המסעדה תפתח לקהל הרחב בראשון הקרוב (17.11) בבני ברק, שאין מה לומר שזה אמנם לוקיישן למסעדות כשרות אבל מצד שני לא בדיוק לוקיישן לפודיז תל אביביים.
התפריט יהיה ברובו מנות דגים שונות בטכניקות הכנה עכשוויות וקלאסיות והשוס הגדול הוא גריל פחמים רחב שיעניק עושר טעמים למנות צלויות.
״אני בא מילדות בבית עם רקע של אמא שמבשלת משלושה מטבחים - כורדי, אורפלי ואשכנזי,״ מספר כהן. ״בחרתי להמשיך את דרכה של אמא שלי - היא הרוח הגדולה שדחפה אותי, שהראתה לי מה זו אהבה לאוכל, שלימדה אותי מהו אירוח אמיתי ומהו בית פתוח.״
התפריט במרים מתמקד בדגי-ים טריים וירקות עונתיים, המגיעים מדי בוקר מהנמל ומהשווקים המקומיים. המנות משקפות את הפילוסופיה הקולינרית של כהן - בישול מדויק המשלב טכניקות מורכבות, החיבור בין המסעדה לשולחן הביתי. בין המנות ניתן למצוא : בויאבז עדין עם קבב לוקוס ואטריות; סברינה מחמצת ספוגה בעגבניות עם סרדינים כבושים במלח; סלט דגים של ד"ר אלי לנדאו; קונסומה צ'ורבה קטיפתי עם טורטליני ; ארטישוק ירושלמי ופטריות יער צרובות עם קרם צנובר-פריקה, וטרטר דג עם חציל שרוף באש ושמן זית - כיאה למורשת אותה מנחיל כהן כבר למעלה משלושה עשורים.
מסעדת מרים - רחוב בן גוריון 1, בני ברק. שעות פתיחה א-ה 18:00-23:00
לחניה בתשלום - יש לכתוב בוויז מגדל לייף A חניון 2.
יש כניסה למסעדה גם מלובי הבנין