המסעדה הקוריאנית החדשה שתל אביב חיכתה לה
טוקבוקי, ביבימבאפ וגימבאפ- הם רק חלק מהז'רגון החדש שכדאי שתלמדו, כי הקוריאנית החדשה של תל אביב מביאה מטבח היסטרי וטעים
כמה נחמד לשם שינוי, לא לכתוב על עוד בר יין או מסעדת שוק ובטח ובטח לא לכתוב על מסעדה שנסגרה אלא דווקא על אחת שנפתחה ועוד כזו עם ניחוחות אקזוטיים.
בשונה מהמטבח התאילנדי והויאטנמי, המטבח הקוריאני לא תפס פה עדיין, פה ושם תמצאו מנות קוריאניות שונות כגון קימצ'י וביביבאמפ אבל הקהל הישראלי עוד לא ממש אימץ את המטבח הזה אל חיקו וקיבתו.
אולי עכשיו כן. תכירו את JMT ( JON MATTAENG, שפירושו "טעים בטירוף" בקוריאנית). מסעדה, או יותר נכון , מזללה קוריאנית צבעונית ומעוצבת, מבית אוקינאווה סושי, שהחליטה להתמקם צמוד ללב הסצנה של נחלת בנימין , אבל בחוכמתה גם החליטה לבחור ברחוב קטן ושקט שנותן לה אוויר מכל הרעש ופינה חמודה להתנחל בה.
JMT מביאה מטבח שיש בו טעמים חזקים, חריפים וממכרים לצד צבעוניות מוגזמת בכל פינה. לא משנה מתי תגיעו למקום תראו את רעות גרשוני, אחת הבעלים שמתרוצצת בין לקוחות קבועים וחדשים, מסבירה על התפריט, את המונחים ומפנקת בביסים חדשים.
"לקח לנו שנה לעבוד על התפריט הזה, ידענו שיש פה כבר דיבור על המטבח הזה אבל היינו צריכים להדק את המוצר הזה כדי שהכל יעבוד כמו שצריך מהניראות ועד הקינוח"
אז טוקובקי או ביבימבאפ?
תתחילו לעבוד על הקוריאנית שלכם, או לפחות ללמוד את השמות של המנות כי התפריט של JMT די גדול ומלא בשמות מוזרים. אבל אל תדאגו יש הסברים לכל המנות.
התפריט די נאמן לטעמים המקוריים ופה ושם תמצאו מנות שיש בהם השפעה מערבית ומשלבים גבינה מותכת, בייקון וכד' כגון קורן דוג שמשלב מוצרלה חמה בתיבול קוריאני.
החשוב מכל, קחו כמה חברים ותפתחו שולחן כדי שתוכלו לטעום מהכל.
ממה מתחילים?
גימארי - חטיף אצת נורי מטוגן במילוי אטריות וירקות, מפתיע וביס חמוד (26/38 ש"ח) טוקבוקי מוקרם - הטוקובוקי הוא בעצם הניוקי הקוריאני, פיסות מבצק אורז ברוטב גוג’וגאנג חריף, קציצות דג , ביצה עלומה וגבינת מוצרלה מותכת ( 62 ש"ח), כל זה יוצרים מנה חורפית מנחמת ומעט כבדה שממש מומלץ לחלוק כדי שיישאר לכם מקום. פאג'ון הוא פנקייק קוראני פיקנטי מקמח תפו״א וקימצ'י עם עם שוליים פריכים ופנים רך שמשלבים בו פירות ים או ירקות( 62 / 48 ש"ח ) פחמימה כיפית שזכירה לביבה ענקית ומצויינת להתחיל איתה, פפר אנד צ'יז - פלפלים ירוקים חריפים על האש במילוי גבינת מוצרלה חמה ובייקון שמשלבת את המטבח הקוריאני עם השפעות מהמערב (45 ש"ח), המנה האהובה עלי הייתה הכנפיים הקוריאניות שהגיעו עם אקסטרא קריספיות בזכות טכניקת טיגון כפול הנפוצה מאוד במטבחים קוריאנים, הבשר נשאר עסיסי וטעים בטירוף (34 ש"ח)
הידעתם שיש לקוריאנים סושי? או יותר נכון גירסה יותר גדולה ובשרנית. הסושי הקוריאני - 'גימבאפ' , הוא רול עבה מאד שמכיל בתוכו גם נתחי בשר. השוני הנוסף הוא באורז שכן בגרסה הקוריאנית האורז מתובל בשמן שומשום, מה שמעניק לו טעם אגוזי ומעניין. כך או כך זו מנה לא קטנה וממש מומלץ לחלוק אותה.
ואם בגודל עסקינן אז תכירו את ה- דה ג'י פאי -שניצל ענקי בציפוי זהוב קריספי בתיבול אבקת גוג'יגארו שנותנת טיפה פיקנטיות. הציפוי פריך מאד , השניצל דק ובתכלס זה פשוט שניצל אבל מי לא אוהב שניצל?
ולסיום- המנה אולי הכי מזוהה עם המטבח הקוריאני - 'ביבימבאפ' - שפירושו בקוראינית הוא mix it up , קערה המשלבת אורז חם מתובל בשמן שומשום עם שלל ירקות חלוטים / מאודים לצד דגים, בשר או טופו ,ביצה מטוגנת ורוטב גוצ'וג'אנג המפוזר בנדיבות מעל הכל, פשוט לערבב ולזלול ובחורף שהגיע עכשיו, זה ממש משהו שתרצו.
גלידה פיקנטית או וופל דג?
ואם חשבתם שלא יפתיעו אתכם בקינוחים אז טעיתם. גלידה סופט אמריקאית שרק נראית תמימה אבל בתכלס מגיעה עם קורנפלס פריך ורוטב קרמל גוג'וג'אנג חריף קלות ומפתיע (22 ש"ח לגביע) הבונגפאנג - הן סופגניות וופל בצורת דג במילוי מופלא של שעועית אזוקי מתקתקה או קרם וניל לצד רוטב שוקולד (42 ש"ח), מילוי השעועית הוא המלצה חמה חמה.
שניה לפני שנשלח אתכם לאכול שם עם המון המלצות חמות, מילה על העיצוב - הוא מקסים. מישהו שם חיפש לייצר פינה צבעונית , קצת מטורפת אבל כזו שיודעת להשתלב עם הרחוב והוא הצליח בגדול. יש פה קלילות של מזללת רחוב עם אותנטיות קוריאנית לצד תחושה של מקום איכותי נגיש. ובעיקר מרגישים בנוח מאד מהר.
די חפרתי- לכו לאכול שם ומהר לפני שהוא יתמלא וכולם יגלו אותו.
>> JMT, אחוזת בית 3, ראשון-שבת 12:00-23:00 (שעות פתיחה בהרצה)
.
אחוזת בית 3 תל אביב טל: 03-5783696
ראשון- שבת- 12:00-23:00 בתקופת ההרצה לאחר מכן שעות הסגירה יתאחרו.
https://www.instagram.com/jmt.telaviv/?hl=en