תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

האם תחליפי דגים בסושי הם רק גימיק? טעמנו את הדג סושי מעבדה הראשון בארץ

אושי אושי חברה למעבדה בצרפת ויצרה את הסושי דג הטבעוני הראשון בארץ. טעמנו ויש לנו הרבה מה לומר לכם

אושי אושי צילום איציק בראל אושי אושי צילום איציק בראל

רשת האוכל האסייאתי, אושי אושי, מנחיתה מצרפת תחליפי דג מהפכניים שיוצרו במעבדה במטרה להביא בשורה חדשה לסושי הטבעוני.

אז מייד ניגשנו למלאכה והלכנו לטעום!
נתחיל מהסוף- ממש הופתענו לטובה!

מדובר בתחליף דג של חברת Olala הצרפתית שפיתחה, אחרי תקופה ארוכה של נסיונות, תחליף דג על בסיס חלבון אפונה ושמן אצות. מה שבעצם קיבלתם הוא נתח שיש לו טעם של ים בצורה מפתיעה, בזכות האצות. התחליף נטול כספית ובעל אומגה 3 וסיבים תזונתיים, דל בקלוריות אבל עשיר בחלבון ובעל טעמים מאד דומים לטעם דגי.
המוצר מאד מפתיע גם בניראות, כרגע יש נתח דמוי טונה ודמוי סלמון, שני הדגים הכי פופולארים בסושי וקשה שלא להיות מופתעים לטובה. הסלמון מקבל את הצבע הכתמתם מגזר, והטונה את הצבע האדמדם מליקופן עגבניות.

​עולם הפודטק הוא עולם לוהט שמתפתח ללא הרף, הרוב מתמקדים בחלב ובבשר כמובן, אבל לדגים כמעט ואין תחליפים. כרגע יש תחליפי טונה או תחליף לקציצות דגים.
הבעיה פה, כמו בהרבה נסיונות תחליף, היא המרקם שהוא לא מוצלח מאד
בגלל השימוש באצות ובהרבה מים, ל"דג" יש מרקם "לדרי" יותר, הוא ממש רך ועל כן מנת הניגירי לא עברה את רף הטעימה שלנו, למרות הטעם הדגיגי והנאות המגרה, המרקם היה מלאכותי מידי.
אבל הסושי רול היה וואו! כשהנתח מגיע קצוץ הוא מרגיש ממש כמו דג ואי אפשר שלא לפרגן לזה.

אושי אושי צילום איציק בראלאושי אושי צילום איציק בראל

טעמנו רול "גרין ספיישל" (אינסייד אאוט ספייסי טונה בטמפורה, אבוקדו, בטטה, עטוף בסלמון, עם ספייסי מיונז וטריאקי, קריספי בטטה, עירית ושומשום) שהספייסיות והטמפורה נתנה יופי של עבודה לתחליף ויחד עם הקריספי בטטה, יצרו אחלה ביס.
הרול שקנה אותנו היה מאקי ספייסי טונה רול מטוגן , גם פה הקראנצ'יות של הטיגון נתנה קונטרה לבעייתיות של המרקם והשילוב עם הטעם הדגיגי עשה ביס של סושי רגיל לכל דבר. טעמנו גם "פילדלפיה גרין רול" (סלמון, גבינת שמנת טבעונית, אבוקדו, מלפפון, בטטה, עטוף בטמפורה ובטטה קריספי עם איולי כמהין וצ'ילי) שנטעם בהצלחה יתרה והשילוב של הסלמון עבד נהדר עם השמנת.
בכללי הסלמון מרגיש יותר טעים מהטונה.

אושי אושי צילום איציק בראלאושי אושי צילום איציק בראל

סך הכל מוצר נהדר. מוצר שמספק לטבעונים ואפילו להריוניות פתרון טעים וכיפי ובריא לשם שינוי. לא עוד מוצר עם מליון תחליפים ומיני מרכיבים מוגזמים. רק שיעבדו עוד קצת על המרקם ויש פה אחלה נגירי. עד אז תהנו מהסושי עצמו.

אושי אושי
https://oshioshi.co.il/

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהתל אביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: