המסעדה התל אביבית שמארחת את המסעדה הצפונית לערב אחד מפרגן וטעים
לערב חד-פעמי תתארח המסעדה הגלילית טרטוריה מקומית בהלנה - בר היין התל-אביבי לתפריט מאיטליה וספרד ועד נמל מארסיי דרך מטבחי המשפחות הדרוזיות. יהיה טעים
זאת לא עוד ארוחה משותפת ולא סתם פופ-אפ, לא ד"ש מלאכותי מהצפון או גימיק. המפגש בין אנשי הלנה וטרטוריה מקומית הוא הרבה יותר מזה - אמיתי וחברי, הגיוני וטעים, ניצוץ קטן של חזרה לחיים. שלהם, ושל כולנו.
המסע הארוך הזה מתחיל בערב בודד, חד-פעמי (רביעי, 11 בדצמבר), שיארח את המסעדה הגלילית בבר היין התל-אביבי לתפריט שרץ ארוך ומעניין על המפה, ועל הגלובוס. מאיטליה וספרד ועד נמל מארסיי, מהגבול הצפוני שלנו דרך מטבחי המשפחות הדרוזיות, וכל הזמן נשאר על הקרקע, נוגע באדמה.
התפריט יציע ביסים שמשלבים ים תיכון בביס אחד. צמד מונטדיטו - עם פסטו טרפנזי ותרד או עם רדיקיו וגבינת טלאג'יו של המחלבה הקטנה מעמק חפר / פאטה שעועית לימה עם חמאה חומה ופיתה דרוזית / "קובנייה סופרסטה" שמשלבת נקניק חריף, סלט שורשים והדרים עם ג'עלה פריקי וריקוטה / סטייק מלפוף עם רוטב שמנת-פלפלת וצ'יפס בצד / אוסובוקו עם מרוות ירושלים, יין לבן ופריקי / כדור פולפטה בשרי וגדול שהתבשל ממושכות מעל התנור וגם פירות ים "מארסיי תל אביב" עם עגבניות שרופות, פפריקה וציר דגים עמוק. לקינוח, חוזרת עוגת התמרים המפורסמת של הטרטוריה, שבתוכה ומעליה ובצדדים טופי והל, גלידת וניל ושמן זית.
השף גיא גמזו: "המפגש הזה ממחיש את המאמץ היומיומי של הלנה לייצר תוכן מושקע שמקפיד לעשות כיף, עם אוכל טעים וסיפור מאחוריו, ואנשים שמגיע להם שוב לעמוד על במה, אפילו אם רק לערב אחד. השקט של אחרי המלחמה בצפון הוא גם האות של כולנו להושיט יד, לגעת במה שהאדמה נתנה, ולנסות ליהנות מחדש"
הלנה מארחת את טרטוריה מקומית, רביעי, 11 בדצמבר, שדרות תרס"ט 6, תל אביב, 03-6536090