שומר על המישלן. אייל שני זוכה שנה שניה במישלן
טקס המישלן שנערך אתמול הותיר את השף אייל שני עם טעם מתוק בפה ועם המישלן הנכסף כבר שנה שניה. לצד מחמאות על המטבח הישראלי בחו"ל. ואנחנו שואלים? מתי כבר מישלן בארץ?
מדריך המישלן הודיע אתמול, בטקס המפואר השנתי שנערך בניו יורק, על חלוקת המישלן לשנת 2024.
בין המסעדות ששמרו על המישלן שלהן היתה גם מסעדת שמונה בניו יורק של השף אייל שני שקיבלה לא מעט מחמאות מהשופטים בזכות מטבח לבנטיני שמבוצע היטב בחלל קטן אך אלגנטי.
החיבה של השפים הישראלים לשימוש בחומרי גלם ים תיכוניים טריים ובשפע של טריות במנות עצמן, מוכיחה את עצמה שוב ושוב ברחבי העולם ולא מעט מסעדות ישראליות נבחרות לטובות ביותר.
גם פה נימקו השופטים את הבחירה שלהם בייחוד של התפריט , המנות והפילוסופיה העונתית והטריה בה נוקט שני שמצליחה לייצר מנות בלתי נשכחות.
"תפסו מושב ליד הדלפק כדי לזכות בתצפית על הבר ועל המטבח הפתוח"
אלו היו רק חלק משבחי השופטים בבחירה שלהם. ואנחנו מסמיקים בשביל אייל שני , שהגיע, דרך אגב, בלבוש קזו'אל ספורטיבי ופחות טוקסידו מעונב.
מלבד שני גם מסעדת "גלית" בשיקגו של השף זכרי אנג'ל, קיבלה גם היא כוכב מישלן, הרבה בזכות ארוחת הטעימות המאד ישראלית ים תיכונית שכוללת חומוס מלא שבחים וגם מסעדות ישראליות נוספות קיבלו ציונים לשבח על מנות ואווירה כגון "אשכרה" של השף רג'י דוטסון בדנוור או אליבי בוושינגטון.
בכל מקרה אנחנו עם חיוך.