תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

מהמטבח הים-תיכוני ועד המאפים המושלמים: היכן אוכלים באשדוד?

אשדוד ידועה בדגים המעולים שלה אבל היא הרבה יותר מזה, יש בה פטיסרי מעולה, אוכל גיאורגי, מאפיות נהדרות, פריקסה מושלם ואפילו פיצה איטלקית שתשלח אתכם לנאפולי עם קפה משובח

לה גוטה אשדוד לה גוטה אשדוד צילום אוסנת גואטה

אם פעם אשדוד הייתה מקום לאכול בו דגים על הים וליהנות משפע של פירות ים, היום היא הרבה יותר מזה. במשך השנים התפתחה אשדוד להיות אחת הערים היותר קולינריות והיותר מגוונות שיש בארץ, אפשר למצוא בה בתי קפה מעולים עם שפע של מאפים מושחתים וטעימים, לצד בתי אוכל של פעם עם אוכל פועלים ועד מסעדות קטנות שמציעות ביסים מענגים ומקוריים לצד אלכוהול משובח.

כדי להכיר את אשדוד כמו שצריך, לקחנו את שירן כהן שי, אחת מהאשדודיות היותר מוכרות והיותר קולינריות שכבר שנים דוחפת את אשדוד ואת עסקי האוכל של אשדוד ללא עלות, רק כדי לגלות לכולם כמה אשדוד טעימה. והיא מאד טעימה.
אשדוד מדהימה, מבחוץ היא עוד עיר עדתית אבל היא מפתיעה בשילובים מודרנים ומסורתיים וכל ביקור שלי בעיר הזו מגלה לי ביסים חדשים.

דגים

אשדוד היא עיר נמל מאד חזקה ולכן מסעדות הדגים בה הן הבסיס לקולינריה המקומית, מסעדות כמו אידי דגים, גמברינוס, פסקדו הן הלב הפועם של העיר ואם עוד לא אכלתם דגים באשדוד אתם מפסידים.
השחקן החדש יחסית בעיר הוא ז'נו בעיר, מקום קטן של דגים צבעוני וכיפי שנפתח לפני כ-8 חודשים כמה מטרים מהטיילת והים הנפלא של אשדוד.
ז'נו מבחינתי, הוא הגירסה הקלילה והרחוב סטייל של מסעדות הדגים המעולות של אשדוד. ויטרינה של דגים טריים, שולחנות קטנים עם שפע של מזטים, כנפי דג דגים מטוגנים, צ'יפס פריך, ברבוניות וכמובן כוסיות של ערק לבן ושקיעה של ים.

מוריס התוניסאי
כטריפולטאית משני הצדדים אני יכולה לומר לכם שזה היה אחד הביסים הכי טעימים שאכלתי. מעל ל-35 שנה שמוריס ואשתו סולי מגישים, במרכז המסחרי ברובע א' של אשדוד, בחיוך ואהבה את הפריקסה הכי טעים באשדוד ואולי בארץ. ערימות של לחמניות פריקסה מטוגנות במקום הקטן שלו, אליהם מכניס מוריס טונה, ביצה קשה ושפע של סלטים וכמובן החריף והלימון הכבוש המעולים שלו.
לצד הפריקסה הנהדר, מוריס מכין גם בוריק פריך פריך שהוא מטגן במקום, שניצל עבה כמו שרק טריפוליטאים יודעים להכין ומידי פעם יש קוסקוס.
הטוניסאי של מוריס. רחוב רוגוזין, מרכז מסחרי א' אשדוד 08-8567161

הפריקסה של מוריס אשדודהפריקסה של מוריס אשדוד, צילום אוסנת גואטה


מטבח בוכרי וגיאורגי קיים באשדוד לא מעט, מסעדות כגון קאיפויה ופטרה מובילות את המטבח הזה כבר תקופה לא קטנה וכמו בכל מטבח בוכרי תמיד תמצאו גם מאפיה קטנה שמוכרת את המאפים הנהדרים של המטבח הזה.

ראיחונה
ראיחונה (משמעות השם "גן עדן" ) היא בית אוכל בוכרי משפחתי של האחים שמעון ואלכס פלתיאלוב, שעלו לארץ מאוזבקיסטן. המסעדה, שפתוחה כעשור, מספקת טעימה לעולם של אוכל בוכרי טעים במיוחד. בתנור גדול נאפה לחם בוכרי המוגש לצד סלטים שונים. התפריט לא גדול אבל יש בו את הכוכבים של המטבח הבוכרי, אושפלאו מופלא ומנחם, צ'יבורקי פריך ממולא בשר, שפע של כיסוני בשר וכמובן המרק הנהדר עם הכיסונים הקטנים.
הבנאים 3, 08-6418802 עמוד הפייסבוק

ראיחונה ליאור מולדובןראיחונה ליאור מולדובן

אלונושקה
מאפייה גרוזינית, משפחתית שפתח האבא אנטולי לפני 33 שנה באזור ב׳ בעיר. בתחילת הדרך נאפה בה לחם גרוזיני בלבד ולאט לאט החלו להוסיף גם לחמניות שמרים במילויים שונים ומאפים נוספים. עבר הזמן והם עברו לאזור התעשייה והתרחבו גם למוצרים נוספים. היום אבא אנטולי בן 80, ובתו אלונה ואחיה אולג נכנסו גם הם לעסק. לבחירת השם יש סיפור חמוד: אנטולי ידע שלחם זה ברכה, הוא החליט לקרוא למקום אלונושקה, על שם בת הזקונים שלו אלונה, שתביא לו את הברכה אחרי שחיכה לה 40 שנים שתגיע.
תמצאו שם את החשודים הרגילים כמו לחם גרוזיני, חצ׳פורי גבינות אבל השוס האמיתי היה הלוביאני שעועית שהרגיש לשניה כמו מאפה בשר בזכות התיבול שלו.
העבודה 69, אשדוד

אלושנקה אשדודאלושנקה אשדוד צילום אוסנת גואטה

רונג'אן
רונג'אן היא אחת המסעדות התאילנדיות הפופולריות ביותר בארץ, שהספיקה להיסגר ולהיפתח למרבה השמחה שוב. המסעדה הקטנה והצנועה עמוסה עד אפס מקום בסועדים כמעט בכל רגע נתון, על המטבח מופקדת אישה מדהימה, שעל שמה גם קרוי המקום ובעלה המסעדן אבי אבטה, שממש לאחרונה נפטר - דבר שהיכה בהלם את כל תושבי אשדוד. רונג'אן מספקת מטבח תאילנדי נהדר ועשיר שלו מעריצים רבים, מסלט פפאיה, דרך ספרינג רול ופאד תאי ועד, איך לא, קינוח הבננה לוטי המושחת והממכר.
מקס נורדאו 24 אשדוד

נמסטה

לא רק בשרים על האש ודגים יש באשדוד. המעצמה ההודית הקטנה הזו מספקת כבר שנים רבות הצצה לאחד המטבחים היותר צבעוניים ומתובלים שיש בעולם. התפריט מבוסס על מטבחי צפון הודו בגירסה הכשרה שלהם, ומביא מנות טנדורי רבות לצד קלאסיקות שכולנו מכירים כגון: לחם הנאן במילויים שונים ומתובלים, שיפודי צ'יקן טיקה, אורז ביריאני ופלאק פניר. לא לוותר על פנג'בי סמוסה (במילוי צמחוני או בשרי), כנפי עוף טנדורי, קבב סיקי בתיבול הודי, ובג'יה בצל (קציצות בצל פריכות ומתובלות) ועוד שפע של מנות.
הטיילת 20, 08-8562437

נמסטה אשדודנמסטה. צילום: נמסטה

PAT ו-פארינו של הפיציולו יאן הרוש

הפיציולו יאן הרוש, נסע ללמוד במשך שנתיים באיטליה תואר ראשון בקפה, שם ספג את תרבות האוכל והבצק האיטלקי. במשך שנה הוא פיתח את המתכון שלו לפיצה הנאפוליטנית המושלמת ולבסוף הוא פתח בפינה קסומה את פארינו- פיצרייה נאפוליטנית לשם הוא הביא את הבצק מופלא שלו, דק אבל נגיס עם קצוות שחומות שאי אפשר להפסיק לנשנש ומעליו שפע של טופינג מיוחדים כולל גבינת סטרטצ'לה שהוא מכין בעצמו, פיצה לבנה עם רוטב שמנת כמהין, פיצת קרצ'ופי עם קרם כוסברה מדהים, פיצה עם זעתר ולאבנה והטעים מכל- הספוליאטלה המופלאה שלו.

בעקבות ההצלחה פותח הרוש מעדניה ובית קפה בשם PAT - מעדנייה איטלקית, עם קפה איכותי, כריכי פניני טעימים, ריבות ממכרות, גבינות שהוא מכין בעצמו וכמובן מתוקים. בערב המקום הופך לבר יין כיפי שמוגשים בו שלל צלחות קטנות עם גבינות, כריכים במילויים שונים - ביסים כיפים לצד יינות. מקום ממש אחר ממה שמצפים לראות באשדוד.
האשל 11 אשדוד

PAT , אשדודפחמימות מופלאות PAT , אשדוד, צילום אוסנת גואטה

פאט גיא
פאט גאי זו מזללת ההמבורגרים הראשונה שנפתחה באשדוד. בני חממי שהתחנך ב-R2M, ואפילו הופיע במשחקי השף האחרון וזכה שם להצלחה לא קטנה, החליט להביא לאשדוד מזללת המבורגרים מושחתת ומאד נדיבה. יש פה הרבה וויב אמריקאי עם סמאש בורגר, כנפיים ברטבים מיוחדים כולל מנגו מותסס וצ'יפס עם מלא גבינה לצד עוף מטוגן וטבעות בצל נדירות.
למרות המושחתות תמצאו פה גם שפע של מנות טבעוניות וסלטים ענקיים ומאד נדיבים כדי שהמצפון שלכם יוכל להרגיש טוב עם עצמו. המחירים פה נהדרים ומספקים ביס מעולה במחיר שפוי ממש. ההמלצה: "המנה של השמן" - דאבל סמאש חריף בתוספת סלט ביצים ובצל מטוגן (60 שקלים).
כנרת 51, אשדוד. טלפון: 08-6744316. כשר

פאט גאי אשדודפאט גאי אשדוד צילום אוסנ גואטה


משהו מתוק כי חייבים
תתפלאו אבל אשדוד היא מעצת מתוקים לא קטנה. יש בה מוסדות של שנים שעובדים בהצלחה ומוציאים דברים מופלאים שלא נופלים בשום דבר מאף עיר .

פנינה פאי
המוסדר הכי מוכר לצד מסעדות הדגים שאם חושבים על אשדוד חושבים עליו.
פנינה, התחילה לאפות כמו רבים, מהבית שפע של פאי בטעמים שונים והצלחה הגיעה במהרה. בשנת 2000, היא פתחה סניף ראשון של פנינה פאי בגן יבנה. אחריו פתחה גם סניף קטן ואינטימי באשדוד, שהיום הוא כבר מעצמה ואיתו היא גם נשארה. המקום נראה כמו בית קפה פריזאי והוא גדוש במאפים שנוים עדכניים וקלאסיים לצד שפע של מאפים מלוחים ומתוקים עם טוויסטים מודרנים כגון מאפה פולנטה ומאפה גבינות וקורט לצד מאפה מנגו מטורף וקרואסונים ענקיים. כיום גם שתי בנותיה נכנסו לעסק אבל פנינה עדיין מגיעה למקום כל יום.
הציונות 13 אשדוד

פנינה פאי אשדודפנינה פאי אשדוד צילום אוסנת גואטה

לה גוטה

עוד מקום שחובה ללכת אליו הוא הלה גוטה פטיסרי של אורלי כץ. הממלכה הקסומה של אורלי מביאה מאפים פריכים גדושים בקרמים מופלאים, פטיסרי קלאסי שאורלי נותנת לו תרגום משלה כגון מאפה פיסטוק עם מי זהר, דובשניות רכות עשירות בתפוז ותבלינים חמים, קרואסון שוקולד ואגסים, קנלה דה בורדו (המאפה הכי כיפי שיש עם המרקם הדביק קלות,) קרואסונים בשלל מילויים וכמובן שפע יפייפה של קינוחי ויטרינה מושלמים עטופים בשוקולד, ממולאים בערמונים, פטיסייר, פיסטוק ועוד. הכל מושלם, מתוקתק ומקצועי בצורה שלא רואים פה הרבה כאלו בארץ. אורלי מביאה את המקצועיות הקפדנית של עולם הקונדיטוריה בצורה מושלמת אל כל מאפה וקינוח.
בימי שישי יש לחמים מיוחדים ועוגות גדולות לקחת הביתה וכמובן קפה משובח ומאפים מלוחים.
אבא הלל סילבר 11, אשדוד.

לה גוטה אשדודלה גוטה אשדוד צילום אוסנת גואטה

משהו לשתות ליד הביס?

סבתא
בר קוקטיילים שיקי אבל אינטימי שממוקם ברובע ד', עם עיצוב מושקע ותפריט שיודע לספוג אלכוהול ובסטייל. השף הוא ישראל זעפרני משלוקח את מה שיש לאשדוד להציע ומביא את זה באינטרפטציה שלו. בשישי צהריים יש סוג של קבלת שבת עם מנות דגים מגניבות ובערבים יש ביסים מושקעים של ממש כגון סיגר בשר ראש, ברוסקטת דייגים, סביצ'ה ועוד
רוגוזין 70, אשדוד.

זה
'זה' הוא מקום שמשלב בין פאב שכונתי למקום של בשר. יש בו את אחד ההמבורגרים הטובים באשדוד, לצד נקניקיות שמנמנות ופריים ריב, סלופי ג'ו מטורף וכמובן דרינקים, מה שהופך את המקום למפגש לקרניבורים שמחים במיוחד.
מפקורה 1, אשדוד

זה, אשדודזה, יובך אליאס, באדיבות המקום

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהלונדון

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: