המסעדה הישראלית החדשה שכבשה את לונדון
בזמן שאייל שני ואסף גרניט כובשים את אירופה, השף רן שמואלי פתח בשקט את קלארו בלונדון שמביאה משהו קצת צבע לבירה האנגלית ומצליחה לשלב יוקרתיות מקומית עם אירוח ישראלי

באחד מהאיזורים היוקרתים של לונדון, ליד כיכר פיקדילי, ממוקמת מסעדתו של השף רן שמואלי, שמהווה את האחות החדשה לקלארו תל אביב הוותיקה והמעולה, והיא תוצאה של חלום של 20 שנה ועבודה קשה של 4 שנים.
המסעדה מממוקמת במבנה יפייפה ועתיק ששימש בעבר כבנק, הנמצא בבעלות משפחת המלוכה (crown estate) כי חייבים קצת קסם בסיפור. גם פה, כמו בתל אביב, מכיל החלל מטבח-פתוח שבתוכו קורה כל האקשן ומסביבו ניתן לשבת וליהנות מדרינק ואוכל. לצד הבר הפתוח יש חלל אלגנטי עם שולחנות מעוצבים לכ- 60 לקוחות.
את התפריט בנו יחד השף רן שמואלי והשף בפועל של קלארו תל אביב טל פייגנבאום לצד מי שהפך להיות השף בפועל של קלארו לונדון- שאדי עיסאווי (לשעבר חמרמורת בחיפה).
השף רן שמואלי הוא מוותיקי וצנועי השפים בארץ, הוא לא בפרונט כבר שנים ועדיין ידו בכל, מאז ומתמיד הוא דחף לחיזוק החקלאות המקומית, לאוכל שטעים באמת ולא רק לצילומים, וזה מה שקורה בצורה די קסומה, גם בקלארו לונדון.

אירוח ישראלי ויוקרתיות אירופאית
האוכל בקלארו לונדון ממשיך את הקו של שמואלי - ים תיכוניות עם המון שימוש בחומרים מקומיים, עונתיים, הרבה טריות, מהחווה לצלחת.
שמואלי והצוות משתמשים בשפע שיש ללונדון להציע מבחינת חומרי גלם הבאים מרחבי העולם, השילוב הזה לצד חיבור למגדלים מקומיים מספק מענה מושלם גם למקומיים שמחפשים לחוות ים תיכון גבוה וגם לישראלים שמחפשים לא עוד מסעדה ישראלית רגילה.
בקלארו לא מחפשים להסתיר את הישראליות, אבל אם לרגע חשבתם שתקבלו פה חומוס ושקשוקה אז תתכוננו לאכזבה מצויינת כי במקום זה תקבלו שילובים נהדרים של פריקי, בורגול, לבאנה ופלפל חריף לצד שפע של חומרי גלם מקומיים שמתורגמים לכדי מנות נהדרות לצד הבלחות מהתפריט של קלארו תל אביב, כגון הפורל המעושן, צלחת של חריפים לצד פרנה, קולורבי בצליה איטית על לבאנה-מרווה וכמובן מגש הטלה המפורסם שהופך ללהיט בקרב הבריטים.
במקביל לנגיעות הים תיכוניות תמצאו גם שפע של דגה כגון סול בחמאת לימון וצלפים, קרפצ'ו תמנון וזעתר מוחמץ, ונתחים יפייפים של צלע חזיר או טורטליני שורט ריבס בקרם בצל ועוד ובסופי השבוע יש בראנץ' נהדר עשיר בביסים הנהדרים של שמואלי והצוות. הבראנץ בעיני הוא הומאז' לאירוח ישראלי חמים ושמח שלונדון זקוקה לו (גם אם היא לא תודה בזה).
מה שמשותף בין לונדון לתל אביב הוא חוויית האירוח בקלארו, בשתי המסעדות האירוח מושלם עד רמת דיוק. בלונדון הכל עטוף כרגע באווירה חורפית קסומה, החלל המעוצב והאוכל המעולה מייצרים בילוי גבוה שכיף לחוות אותו.

אין מה לומר שלפתוח מסעדה בתקופה לא קלה שכזו זה אתגר עצום, הרבה יותר מתקופת הקורונה בעיני. אנגליה היא לא המקום הכי חברותי לישראלים אבל למרות החששות בהתחלה, של השף והצוות, קלארו לא נתקלה בעוינות מצד המקומיים מלבד מעט בעיות של שיתוף פעולה מצד יחסי ציבור או כתבי אוכל.
לבינתיים המקום עובד, רוכש לו את קהל הלקוחות שמבין מה הקסם של המקום- אוכל נהדר, שירות מעולה וצוות שמורכב ממיקס של עדות ועמים שונים. לא תמצאו פה כפיים ומוזיקה שמחה אבל עדיין בכל ביס, או חיוך של מלצר תרגישו שיש פה טוויסט ישראלי שזה הייחוד של המסעדה על פני כל מסעדה אחרת בלונדון. אה וטעים שם ממש.
המחירים הם לא של מסעדת יוקרה ובטח לא של מסעדה עממית אבל עדיין החזון הוא שכל אחד יוכל ויהנה לאכול בה, מדרינק וביס של ערב מוקדם דרך בראנצ'ים לכל המשפחה ועד ארוחת ערב רומנטית. קלארו לונדון היא שילוב קסום בין אירוח ישראלי לסטייל אירופאי. המלצה חמה וטעימה ממש.
לאתר המסעדה 12 waterloo place, st james, SW1Y 4AU