בשורה חשובה לתושבי הבירה: הקו הכחול של הרכבת הקלה יוצא לדרך
בשבועות הקרובים צפויה הפעלה של הקו האדום המוארך, כשנה לאחר מכן יופעל גם הקו הירוק ובהמשך יצטרף אליו הקו הכחול אשר ישלים את רשת קווי הרכבת הקלה בירושלים
כל חדשות התיירות - בערוץ ה-WhatsApp החדש של PassportNews
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים מקדם בקצב מואץ את רשת קווי הרכבת הקלה בירושלים.
בשבועות הקרובים צפויה הפעלה של הקו האדום המוארך, כשנה לאחר מכן יופעל גם הקו הירוק ובהמשך יצטרף אליו הקו הכחול אשר ישלים את רשת קווי הרכבת הקלה- צעד נוסף בקידום מערכת הסעת ההמונים בירושלים.
היום (ד') אושר בוועדת הכספים של עיריית ירושלים תקציב הביצוע של הקו הכחול של הרכבת הקלה בירושלים. עם אישור התקציב, יחלו מיידית העבודות להכשרת תוואי הקו הכחול של הרכבת הקלה. הקו הכחול יחבר בין שכונת רמות בצפון העיר עד שכונת גילה בדרום העיר, עם שלוחות לתלפיות ולגוננים. התוואי באורך של 31 קילומטרים, מתוכם 2.5 קילומטרים תת קרקעיים, ויכלול 53 תחנות רכבת. בקו יפעלו מדי יום 66 רכבות נוסעים אשר ייתנו פתרון תחבורתי לכ-250 אלף נסיעות נוסע ביום.
לביצוע והפעלת הקו נבחרה קבוצה, המורכבת מחברות "דניה סיבוס" ו"דן". היקף הפרויקט נאמד ב-16.5 מיליארד שקלים והוא יופעל בהדרגה בין השנים 2028 ל-2032.
התקציב שאושר היום, בסך כ-360 מיליון שקלים, מיועד לביצוע 3 מקטעים מרכזיים של הקו הכחול: קרן היסוד, עמק רפאים ומקטע החאן. בתחנת החאן יתחבר הקו הכחול לרכבת ישראל, אשר יוצאת בימים אלה לעבודות להארכת הקו מתל אביב לירושלים, בתוואי תת קרקעי מתחנת יצחק נבון, דרך מרכז העיר ועד החאן.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב: "ירושלים ממשיכה להוביל את כל ערי ישראל בפיתוח תחבורה ציבורית הנשענת על רשת הסעת המונים. החל מהקו האדום, שהקדים את שאר המדינה בעשור שלם, דרך הקו הירוק שבעזרת השם יתחיל לפעול בקרוב, ועד הקו הכחול שבימים אלה יוצא לדרך. ירושלים תהיה העיר הראשונה בישראל שתכוסה ברשת של רכבות קלות נוחות וידידותיות למרקם החיים העירוני, ושבה כמעט כל תושב נמצא במרחק הליכה מתחנת רכבת קלה."
מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "משרד התחבורה ועיריית ירושלים מקדמים יחד חזון משותף של חיים עירוניים שוקקים שאינם מבוססים על רכב פרטי. מערך קווי הרכבת הקלה ההולך וצומח לנגד עינינו, ישמש כעורק הראשי של מערכת תחבורה מגוונת שתשים דגש על הליכתיות, אופנים ותחבורה קלה, ועל הגעה נוחה ונגישה לתחנות. הצלחתה של הרכבת הקלה בירושלים, המסיעה כ-200 אלף נוסעים ביום, היא ההוכחה שיש חלופות. ירושלים מורה לכל מדינת ישראל את עתיד התחבורה."