קר בחוץ? סידרנו לכם 3 מרקים טעימים, מחממים ומהירים להכנה
עם בשר או דגים, אטריות או אורז, הנה 3 מרקי בסיס שמתאימים לכל חשק ובעיקר ללא מאמץ כולל מרק אסייאתי שתתאהבו בו
מרק עדשים . FREEPIK
כל חדשות הקולינריה - ערוץ ה-WhatsApp של PassportNews
מרקים זו האופציה הכי מהירה וכיפית לארוחה מחממת, טעימה ומזינה.
לאלו שרוצים תמיד אפשר להוסיף להם אורז / אטריות וכמובן קרוטונים וכמובן כמובן סוג של חלבון, מנתחי בשר ועוף דרך דגים ועד טופו.
3 מרקי בסיס מהירים -שכל אחד ממכם יכול להכין בעצמו -בתיאבון!
מרק אסייאתי מהיר
מתכון בסיס אליו תוכלו להוסיף עוד מלא ירקות כגון ברוקולי ושעועית, פרגית קצוצה, טופו צלוי ועוד.
רכיבים:
- 1 כף שמן שומשום
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 חתיכה (כ-2 ס"מ) ג'ינג'ר טרי, מגוררת
- 4 כוסות ציר ירקות או עוף
- 1 כוס פטריות חתוכות לפרוסות
- 1 כוס גזר חתוך לגפרורים
- 1/2 כוס נבטים סיניים
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 צ'ילי פרוס - לחובבי החריף
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- אטריות אורז או אטריות ראמן (אופציונלי)
- חופן שמיר קצוץ
- בצל ירוק קצוץ, לקישוט
-
-
הוראות הכנה:
- מחממים את שמן השומשום בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, כ-5 דקות.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת, עד שהם מזהיבים מעט.
- מוסיפים את ציר הירקות או העוף, הפטריות, הגזר והנבטים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל השחור. מערבבים היטב.
- אם רוצים, מוסיפים אטריות אורז או ראמן ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- מכניסים את השמיר לעוד דקה, מגישים חם, מקושט בבצל ירוק קצוץ וצ'ילי.
- הצעות לשדרוג: סיחטו מיץ לימון או ליים מעל, הוסיפו נתחי עוף או טופו
-
מרק אסייאתי. FREEPIK
מרק עגבניות
-
מצרכים:
- 1 ק"ג עגבניות בשלות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 4 כוסות מים או ציר ירקות
- 2 כפות שמן זית
- בזיליקום טרי לקישוט (אופציונלי)
-
אופן ההכנה:
- חממו את שמן הזית בסיר גדול.
- הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להזהבה.
- הוסיפו את השום הכתוש וטגנו כדקה נוספת.
- הוסיפו את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, סוכר, מלח ופלפל שחור.
- ערבבו היטב ובשלו במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- הוסיפו את המים או ציר הירקות והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך כ-30 דקות נוספות.
- טחנו את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
- הגישו חם, מקושט בבזיליקום טרי (אופציונלי).
- הצעות לשדרוג: אורז כמובן, נתחי עוף והיינו גם ממליצים על אקסטרא צ'ילי ושום
מרק עגבניות . FREEPIK
מרק עדשים כתומות:
-
מצרכים:
- 1 כוס עדשים כתומות שטופות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית קארי
- 4 כוסות מים או ציר ירקות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מיץ מלימון אחד (אופציונלי)
-
אופן ההכנה:
- חממו את שמן הזית בסיר גדול.
- הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להזהבה.
- הוסיפו את השום הכתוש, הגזר, כמון, כורכום וקארי.
- ערבבו היטב ובשלו במשך כ-5 דקות נוספות.
- הוסיפו את העדשים, מים או ציר ירקות, מלח ופלפל שחור.
- הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות.
- טחנו את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
- הוסיפו מיץ לימון לפי הטעם (אופציונלי).
- הצעות לשדרוג: אורז בצד, נתחי עוף או בקר והיינו גם ממליצים על אקסטרא צ'ילי וכוסברה.מרק עדשים . FREEPIK
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}