תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

קר בחוץ? סידרנו לכם 3 מרקים טעימים, מחממים ומהירים להכנה

עם בשר או דגים, אטריות או אורז, הנה 3 מרקי בסיס שמתאימים לכל חשק ובעיקר ללא מאמץ כולל מרק אסייאתי שתתאהבו בו

מרק עדשים . FREEPIK מרק עדשים . FREEPIK

כל חדשות הקולינריה - ערוץ ה-WhatsApp של PassportNews

מרקים זו האופציה הכי מהירה וכיפית לארוחה מחממת, טעימה ומזינה.
לאלו שרוצים תמיד אפשר להוסיף להם אורז / אטריות וכמובן קרוטונים וכמובן כמובן סוג של חלבון, מנתחי בשר ועוף דרך דגים ועד טופו.

3 מרקי בסיס מהירים -שכל אחד ממכם יכול להכין בעצמו -בתיאבון!

מרק אסייאתי מהיר

מתכון בסיס אליו תוכלו להוסיף עוד מלא ירקות כגון ברוקולי ושעועית, פרגית קצוצה, טופו צלוי ועוד.

רכיבים:

  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 חתיכה (כ-2 ס"מ) ג'ינג'ר טרי, מגוררת
  • 4 כוסות ציר ירקות או עוף
  • 1 כוס פטריות חתוכות לפרוסות
  • 1 כוס גזר חתוך לגפרורים
  • 1/2 כוס נבטים סיניים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 צ'ילי פרוס - לחובבי החריף
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • אטריות אורז או אטריות ראמן (אופציונלי)
  • חופן שמיר קצוץ
  • בצל ירוק קצוץ, לקישוט
    1. הוראות הכנה:

    2. מחממים את שמן השומשום בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, כ-5 דקות.
    3. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת, עד שהם מזהיבים מעט.
    4. מוסיפים את ציר הירקות או העוף, הפטריות, הגזר והנבטים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהירקות רכים.
    5. מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל השחור. מערבבים היטב.
    6. אם רוצים, מוסיפים אטריות אורז או ראמן ומבשלים לפי הוראות היצרן.
    7. מכניסים את השמיר לעוד דקה, מגישים חם, מקושט בבצל ירוק קצוץ וצ'ילי.
    8. הצעות לשדרוג: סיחטו מיץ לימון או ליים מעל, הוסיפו נתחי עוף או טופו

מרק אסייאתי. FREEPIKמרק אסייאתי. FREEPIK

מרק עגבניות

  • מצרכים:

    • 1 ק"ג עגבניות בשלות
    • 1 בצל גדול קצוץ
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1 כף רסק עגבניות
    • 1 כפית סוכר
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 4 כוסות מים או ציר ירקות
    • 2 כפות שמן זית
    • בזיליקום טרי לקישוט (אופציונלי)
  • אופן ההכנה:

    1. חממו את שמן הזית בסיר גדול.
    2. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להזהבה.
    3. הוסיפו את השום הכתוש וטגנו כדקה נוספת.
    4. הוסיפו את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, סוכר, מלח ופלפל שחור.
    5. ערבבו היטב ובשלו במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
    6. הוסיפו את המים או ציר הירקות והביאו לרתיחה.
    7. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך כ-30 דקות נוספות.
    8. טחנו את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
    9. הגישו חם, מקושט בבזיליקום טרי (אופציונלי).
    10. הצעות לשדרוג: אורז כמובן, נתחי עוף והיינו גם ממליצים על אקסטרא צ'ילי ושום

מרק עגבניות . FREEPIKמרק עגבניות . FREEPIK

מרק עדשים כתומות:

  • מצרכים:

    • 1 כוס עדשים כתומות שטופות
    • 1 בצל גדול קצוץ
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
    • 1 כפית כמון
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1/4 כפית קארי
    • 4 כוסות מים או ציר ירקות
    • 2 כפות שמן זית
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    • מיץ מלימון אחד (אופציונלי)
  • אופן ההכנה:

    1. חממו את שמן הזית בסיר גדול.
    2. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להזהבה.
    3. הוסיפו את השום הכתוש, הגזר, כמון, כורכום וקארי.
    4. ערבבו היטב ובשלו במשך כ-5 דקות נוספות.
    5. הוסיפו את העדשים, מים או ציר ירקות, מלח ופלפל שחור.
    6. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות.
    7. טחנו את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
    8. הוסיפו מיץ לימון לפי הטעם (אופציונלי).
    9. הצעות לשדרוג: אורז בצד, נתחי עוף או בקר והיינו גם ממליצים על אקסטרא צ'ילי וכוסברה.
      מרק עדשים . FREEPIKמרק עדשים . FREEPIK

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהחורףמתכון

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: