החורף כאן: 3 שעות והוא מוכן ומנחם - הכנו לכם מתכון לחמין קל במיוחד
האווירה החורפית מביאה עמה חשק לחמין מנחם, עשיר ומלא טעמים. מצאנו לכם מתכון לחמין מהיר וטעים במיוחד ויש אפילו מארז מוכן
חמין. Freepik
כל חדשות הקולינריה בערוץ ה-WhatsApp של PassportNews
חמין מהיר עם גריסים ובשר (מוכן ב-3 שעות!)
מצרכים:
- 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (כתף, צוואר, שריר)
- 1 כוס גריסי פנינה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס מים רותחים
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
- השריה: משרים את הגריסים במים קרים למשך שעה. מסננים היטב.
- טיגון: בסיר גדול וכבד מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.
- תבלינים: מוסיפים את השום הכתוש, הפפריקה, הכמון, הכורכום, הפלפל השחור והמלח. מערבבים היטב ומטגנים כדקה נוספת.
- ירקות: מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזרים והבטטה. מערבבים היטב ומטגנים כ-5 דקות.
- גריסים: מוסיפים את הגריסים המסוננים ומערבבים.
- מים: מוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
- בישול: מבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות, או עד שהבשר רך והגריסים סופגים את הנוזלים.
טיפים:
- ניתן להוסיף 1/2 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה במים, לקבלת חמין עשיר יותר.
- ניתן להוסיף ביצים קשות 30 דקות לפני סיום הבישול.
בתאבון!
קבלו המלצה חמה
רשת הקצביות מיטמן, המתמחה בנתחי בשר איכותיים, משיקה סדרת מארזים לתבשילים חורפיים ומנחמים ובינהם מארז חמין ממש משתלם שמקצר תהליכים. המארז כולל את נתחי הבשר המתאימים ואת הירקות והקטניות וכל שנשאר הוא לזרוק לסיר. מחיר: 125 שקלים.
https://meatman.co.il/
אפיק בוסקילה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}