תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

המסעדה החדשה של יוסי שטרית ותומאס זהר נפתחה והיא הולכת להיות הדבר הבא

תשננו היטב את השם הזה - קון תאי, עם מנות שף תאילנדיות, דרינקים מיוחדים ואווירה סקסית, המסעדה הזו הולכת להיות הדבר הכי טעים בתל אביב.

יוסי שטרית ותומאס זוהר . צילום אסף קרלה יוסי שטרית ותומאס זוהר . צילום אסף קרלה

אני מודה שהרבה זמן לא ישבתי וחיכיתי למסעדה שתיפתח כמו שחיכיתי לקון תאי. כשאני אומרת חיכיתי, אני מתכוונת שספרתי את הימים שהלינק להזמנות ייפתח וברגע שזה קרה, יש מצב שהייתי הראשונה להזמין.

שילוב של שתי עולמות, שני מטבחים וביס אחד מוצלח

למה כל ההתלהבות? אני אסביר לכם, מדובר בעצם בפתיחת מסעדה של השף יוסי שיטרית המוכשר, שעושה ב"היבה" דברים מדהימים.

בשונה מכל המסעדות שלו, לקון-תאי שטרית נכנס כיועץ ושותף ונותן את הבמה כולה לאחד השפים האהובים עלי, תומאס זוהר (משחקי השף) שיודע לחולל אומנות במטבח התאילנדי.

אי אפשר היה שלא להסתקרן ולרצות להבין מה יוליד שיתוף הפעולה הזה בין מטבח עילית למטבח רחוב.

אני אגיד לכם מה הוא יצר- מטבח שף תאילנדי , טעים ממש.

קון תאי לא באה להיות מטבח רחוב תאילנדי עם טעמים חזקים ובועטים, חריפות עזה וחספוס של רחובות תאילנד. את זה לא תקבלו פה, מה שכן תקבלו זה את היכולות המדהימות של השף תומאס זוהר, שיודע להביא את המטבח הצבעוני והטעים הזה, בקטע סקסי בצלחת בגובה העינים, אבל גם עם המון סטייל, אינטרפטציה אישית ושפע של טעמים.

לוהט וטעים. קון תאי. צילום אוסנת גואטהלוהט וטעים. קון תאי. צילום אוסנת גואטה


רוב המסעדה היא בר אחד רחב ונוח לישיבה סביב המטבח הפתוח, ולכן החוויה היא מאד אישית, הכל סביב הסועד וסביב המטבח וזה שאנחנו, הסועדים, רואים את האוכל נוצר מול העיניים , הופך הכל לטעים יותר. לא תוכלו להתווכח עם זה.

עכשיו בואו נאכל

התפריט מחולק לשיטות הכנה, אין פה מנות קטנות וגדולות ורוב המנות מיועדות לחלוקה. כדי לחוות את המקום צריך מנה מכל סגנון. בסוף תגלו שהנזק בכיס ממש מפתיע לטובה.
בגזרת ה"נאים" תמצאו לדוגמא סשימי תאילנדי (68 שקלים) / אויסטר ג'ילארדו בתיבול תאילנדי עוקצני / טרטר בקר (68 ש"ח) מופלא בסגנון איסאן עם חזיר פריך, חריפות מאד מעודנת, מגיע מפורק וזה ביס מושלם. מנה שאסור לפספס.
מחלקת ה "סום טאם סטיישן" תספק לכם גרסאות שונות לסלט הפפאיה, מהקלאסי דרך חריף לוהט בסגנון איסאן (שתוכלו לבחור כמה פלפלים לשים!) ועד גרסה משתנה שכוללת פירות אפילו (46-50 ש"ח).
בגזרת הסלטים יש מנות כגון: סלט פומלה וקלמרי עם שאלוט, למון גראס, קשיו, קריספי שום (74 שקלים) / סלט בקר חריף ומלפפונים (76 שקלים ) ועוד

טרטר איסאני מדהים. קון תאי. צילום אוסנת גואטהטרטר איסאני מדהים. קון תאי. צילום אוסנת גואטה

העניינים מתחממים כשעוברים למחלקת הטיגון והגריל, שלאורך כל הערב עובדת שעות נוספות.

במטוגנים תמצאו מנת הרכבה של כדורי עוף, לצד חסה אייסברג, אטריות אורז, ורוטב נאם ג'ים (68 שקלים) / מנת נשנוש טעימה של שייטל מיובש ומטוגן עטוף זרעי כוסברה, רוטב דגים וסריראצ'ה (64 שקלים) ומנה שלרוב נגמרת כבר בתחילת משמרת - 'פלה טוד' - כנף האמאצ'י במרינדת 'סאם גלר', ( 82 שקלים).
במחלקת הגריל תמצאו שם מנה מופלאה אם לא מענגת של פרגית בקארי דרומי (78 ש"ח), רכה ועסיסית, חריפה ומתוקה בביס אחד. תמצאו גם, שיפוד שרימפס בפלפל שחור ורוטב צדפות (85 ש"ח) / נקניקייה מותססת מאורז וחזיר (69 ש"ח) ומנה שלא יפסיקו להמליץ לכם עליה ובצדק- שיפוד של שקדי עגל (92 ש"ח) שנכנס למרינדה של חלב קוקוס ותבלינים עד רכות באמת נפלאה.

את החלק החם סוגרים מרקים וקארי שכל המחיות שלהם נעשים במקום: קארי מסמאן מ-17 תבלינים ולחי עגל (86 ש"ח), קארי ירוק עם ברווז, חציל ובמיה (89 ש"ח) ו"טום יאם מאמא" – ציר עוף עם שרימפס, אטריות, חלבון ביצה וריבת צ'ילי (92 ש"ח). כרגע יש שני קינוחים , טפיוקה וברולה אסייאתי אבל נראה לי שזה יתפתח בהמשך.

גם הדרינקים לוהטים. קון תאי. צילום אוסנת גואטהגם הדרינקים לוהטים. קון תאי. צילום אוסנת גואטה

מילה על האלכוהול.

אשת האלכוהול - שחר קרייצלר אחראית על הדרינקים שתשתו, ורואים שיש פה חשיבה מרתקת בינה לבין השפים. לא רק שהדרינקים מתומחרים שפוי(38-48 שקלים לקוקטייל) אלא שהטעמים פה מלאים בחשיבה על החיבור מול האוכל האסייאתי. הם מרעננים, מתוחכמים ואקזוטיים. לא עוד למון גראס וכפיר ליים אלא תבלינים מעניינים שיוצרים לגימה שלא עוזבת אתכם גם אחרי הביס הלוהט של סלט הפפאיה. לא לוותר על הקוקטיילים ראו הוזהרתם.

***

טעים מאד בקון תאי! טעים ולא יקר יחסית לחיבור הקולינרי הזה בין שני שפים מוכרים כגון יוסי שיטרית ותומאס זוהר.
יש פה סטייל, אווירה, אוכל מעולה ומחירים שפויים.
שימו לב בתקופת ההרצה תקבלו גם 10% הנחה! לנו יצא חשבון של 617 שקלים ל- 3 קוקטיילים ו- 8 מנות! מחיר שווה לחלוטין לזוג במסעדה של שף מוכר.

המלצה חמה חמה.

משתלם וטעים. אוסנת גואטהמשתלם וטעים. אוסנת גואטה

ניצנה 20, שני-שבת 17:00-23:00, ראשון סגור (שעות פתיחה בהרצה), להזמנות

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהמסעדות חדשותיוסי שיטריתתל אביבתאילנדאוכל תאילנדי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: