תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

מתכון לפרנץ' טוסט מתוק ומלוח לבראנץ' שבת מפנק

זו מנת בראנץ' מושלמת וקלה להכנה עם ילדים או לשבת רומנטית והיא טעימה גם מתוקה וגם מלוחה

פרנץ טוסט לבראנץ. ISTOCKIMAGE פרנץ טוסט לבראנץ. ISTOCKIMAGE

למרות שמו, מקורו של הפרנץ' טוסט אינו דווקא בצרפת, והוא קיים בצורות שונות עוד מימי האימפריה הרומית. העדויות הראשונות למאכל דומה לפרנץ' טוסט מגיעות מהמאה ה-4 לספירה, באוסף מתכונים רומי בשם "אפיקיוס". מתכונים דומים הופיעו גם בימי הביניים באירופה. השם "פרנץ' טוסט" הופיע לראשונה באנגליה במאה ה-17. ישנן סברות שונות לגבי מקור השם, אחת מהן היא שהוא נקרא על שם בעל פונדק אמריקאי בשם ג'וזף פרנץ'. לא מאד משנה לנו מאיפה הוא בא כל עוד הוא בצלחת שלנו.

אז הנה שני מתכונים שתוכלו להכין בשבת עם הילדים או לבני. בנות הזוג. תיהנו.

פרנץ' טוסט מתוק - מתכון קלאסי

זהו המתכון הבסיסי והאהוב, שניתן לשדרג עם תוספות שונות:

  • מצרכים:

    • 4 פרוסות לחם (חלה, לחם לבן או בריוש)
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס חלב
    • 1 כף סוכר
    • 1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
    • קורט קינמון (אופציונלי)
    • חמאה או שמן לטיגון
  • הכנה:

  1. בקערה רחבה, טורפים את הביצים, החלב, הסוכר, הווניל והקינמון (אם משתמשים).
  2. מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן על אש בינונית.
  3. טובלים כל פרוסת לחם בבלילת הביצים, משני הצדדים, ומוודאים שהיא ספגה היטב.
  4. מטגנים את פרוסות הלחם במחבת החמה עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מוציאים לנייר סופג.
  6. מגישים חם עם תוספות אהובות כמו סירופ מייפל, אבקת סוכר, פירות טריים, קצפת, ריבה, שוקולד.

פרנץ טוסט ISTOCKPHOTOפרנץ טוסט ISTOCKPHOTO

פרנץ' טוסט מלוח - טוויסט מעניין

מי אמר שחייבים רק מתוק. הרי מה יכול להיות לא טעים בלחם, ביצים ועשבי תיבול או גבינות.

  • מצרכים:

    • 4 פרוסות לחם
    • 2 ביצים
    • 1/4 כוס חלב
    • 1/4 כוס גבינה מגורדת (כמו צ'דר או גאודה)
    • 1/4 כפית אבקת שום
    • 1/4 כפית אורגנו יבש
    • חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה כוסברה)
    • מלח ופלפל לפי הטעם
    • חמאה או שמן לטיגון
  • הכנה:

  1. בקערה רחבה, טורפים את הביצים, החלב, הגבינה, אבקת השום, עשבי התיבול, המלח והפלפל.
  2. מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן על אש בינונית.
  3. טובלים כל פרוסת לחם בבלילת הביצים, משני הצדדים.
  4. מטגנים את פרוסות הלחם במחבת החמה עד להזהבה והמסת הגבינה.
  5. מוציאים לנייר סופג.
  6. מגישים חם עם תוספות כמו ביצה עין באמצע, גבינות, סלט ירקות, או רטבים שונים.

טיפים לפרנץ טוסט מושלם:

  • לתוצאה מושלמת, השתמשו בלחם מעט יבש או לחם שאפה יום קודם.
  • אל תטבלו את הלחם יותר מדי זמן בבלילה כדי שלא יהיה ספוגי מדי.
  • לטעם עשיר יותר, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חלב.
  • תשתוללו בתוספות - זה כל הכיף.

מנה מושחתת . פרנץ טוסט מלוח. FREEPIKמנה מושחתת . פרנץ טוסט מלוח. FREEPIK

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהמתכון

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: