תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

ארוחת ערב מושקעת וקלה להכנה. סלמון צרוב בחמאה, לימון ועשבי תיבול

מתכון מלא טעמים רעננים שלוקחים את הסלמון למחוזות מעניינים מאשר עוד סלמון בתנור.

סלמון צרוב בחמאה, לימון ושומר. FREEPIK סלמון צרוב בחמאה, לימון ושומר. FREEPIK

סלמון הוא אחד הדגים הכי נאכלים בארץ. למרות היותו דג מיובא המגודל בבריכות או בחקלאות ימית, עדיין הישראלי הממוצע ובעיקר ילדיו, מאד מאד אוהבים סלמון וניתן למצוא אותו בכל מסעדה,מהפשוטה ועד היוקרתית.

לרוב תמצאו סלמון בשילובים אסייאתים מתקתקים, או שמן זית ולימון ולנו יש חשק למשהו מושקע יותר עם מלא טעמים ים תיכוניים. לקחת את נורווגיה לצרפת ואיטליה וקצת ישראל.

סלמון בחמאה עם לימון ועלי שומר

עלי השומר (הבישבש) הם אחד הדברים הכי טעימים לאכילה, טעמם מתוק-אניס והם תוספת נהדרת לכל סלט, תיבול נהדר ללבאנה וכמובן לדג. כמוהן שאפשר לצרף למנה גם את השומר עצמו פרוס דק. זה רק מוסיף!

ניתן להשתמש בכל עשב תיבול שתרצו כמובן.
לגבי החמאה- ניתן כמובן להמיר לשמן זית איכותי, פשוט החמאה מספקת רוטב קטיפתי ועשיר ששמן זית לא יכול לתת. לשיקולכם.
חשוב להשתמש בסלמון טרי, לקפוא יש מרקם וטעם שונים וזה פשוט פחות טעים.

המרכיבים לזוג

2 נתחי סלמון טרי כ- 200-250 גרם לאחד

50 גרם חמאה

מעט שמן זית לטיגון

חופן נדיב של עלי שומר

1 לימון פרוס דק

מיץ מ- 1/2 לימון סחוט

3 שיני שום פרוסות

מלח ופלפל גרוס טרי

ההכנה:

המליחו היטב את נתחי הסלמון, פזרו גם פלפל גרוס.

במחבת ברזל או מחבת גדולה, חממו מעט את שמן הזית עם השום עד לקליה עדינה של השום, הוציאו אותו ושימו בצד, אל שמן הזית שנותר הוסיפו 20 גרם חמאה.

הניחו את הדג במחבת החמה עם העור למטה. לדגים יש נטיה להתכווץ שהם במגע עם חום ולכן יש להחזיק אותם עם מרית למשך של כחצי דקה, דקה . לאחר מכן יש לתת לעור דג להטגן בשמן הזית כדי שיקבל קראסט.

אין לגעת בדג! כדי שהדג לא יתפרק לכם חשוב לא לגעת בו עד שלא רואים שבשר הדג משנה את הצבע לורוד מבושל לפחות בחציו.

כשהדג מבושל לחציו, הוציאו אותו בעדינות.
אל המחבת הוסיפו את שארית החמאה, עלי השומר השום ומיץ הלימון ואת פרוסות הלימון. תקנו תיבול ובשלו את הרוטב עד הסמכה קלה, אפשר להוסיף חמאה .

כשהרוטב מוכן הוסיפו את הדגים אבל הפעם כשהעור למעלה (בעדינות שלא יתפרקו), המשיכו לבשל לעוד 2-3 דקות כשבין לבין אתם "משקים" את החלק העליון של הדג ברוטב החמאה המתובל .

הדג מוכן? הוציאו לצלחת הגשה , פזרו את הלימונים מסביב, שפכו מעל את הרוטב ע.
ניתן להגיש על פירה / תפוחי אדמה צלויים או אורז.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהמתכון

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: