עיזבו אתכם מטיסות ליוון: הסטריט פוד היווני החדש של השף תומר אגאי בצפון ת״א הוא בשורה חדשה וטעימה
"הסופלקיה" הוא סטריט פוד יווני חדש שנולד מתוך שיתוף פעולה עם רשת המסעדות "גרקו" המביאה את הגריל היווני לצלחת המקומית. וכמה זה טעים!
תומר אגאי, השף המוכשר שמאחורי מסעדת "סנטה קתרינה" האהובה שנסגרה לאחרונה ושף "משחקי השף", שב אל הזירה הקולינרית עם פרויקט חדש וממש טעים.
"הסופלקיה" היא סטריט פוד יווני חדש שנולד מתוך שיתוף פעולה עם רשת המסעדות "גרקו" של צביקי עשת ,המביאה את הגריל היווני והגירוס אל הצלחת המקומית.
הלוקיישן הוא מסעדת גרקו בצפון תל אביב, אבל היד כולה של אגאי המוכשר. מהגבינה המיוחדת שנמסה בפה, דרך מנות מיוחדות שהוא מביא מהבית (איזה סלט ביצים!) ועד הנקניקיות המתובלות שנצרבות על הגריל. לנו זה לא מזיז שזו לא המסעדה של תומר אגאי עצמו כי פה הוא חוזר למטבח עם תשוקה מטורפת ליצור אוכל פשוט, טעים ונגיש. והוא מעולה בזה. וככה אנחנו אוהבים אותו.
שים לי שיפוד על הגריל
"הסופלקיה" היא עולם של חוויות אוכל רחוב, התפריט עשיר בשיפודים, גירוס (השווארמה היוונית) ומנות נוספות על האש. והוא ניתן גם ללקיחה וגם לישיבה.
העיקר הוא מנות של שיפודים, המגיעים כזוג (מלבד הנקניקיות המדהימות) על פיתה יוונית עבה שעוברת ליטוף על השומן והתיבול של גלגל השווארמה ומועמסת בבצל כבוש, סומק ויוגורט או טחינה.
התפריט כולל ערימה נכבדת של שווארמה עגל וכבש (הגירוס) הנחתכת מתוך שני גלגלי בשר ענקיים ולוהטים שמסתובבים להם באיטיות מלאת ניחוחות ושומן נמס. (78 שקלים במגש; 58 שקלים בפיתה), מלבד זה תמצאו נקניקיות טלה, אורגנו ושומר על סקרודליה (76 שקלים במגש / 56 שקלים בפיתה מגולגלת); שיפודי כבד עוף ושומן טלה (68 שקלים במגש; 52 שקלים בפיתה); ושיפודי אנטריקוט (98 שקלים במגש / 78 שקלים בפיתה). קבב יווני עסיסי ממש (78 שקלים במגש; 58 שקלים בפיתה), פרגית במרינדה יוונית וקציצות זוקיני צמחוניות. (64 שקלים במגש; 48 שקלים בפיתה).
אם אתם כבר קופצים לגרקו כדי ליהנות מגירוס אז תפתחו שולחן יווני.
תומר אגאי רענן את כל הסלטים והשינוי מעורר תאווה, הגבינה בסלט היווני מופלאה, הצזיקי מטריף, הסקרודליה הוא אחד הטובים שיש, הצ'יפס עם הבולגרית הוא חובה וכמובן איזו מנת אוזו קרה להוריד את מפלס הלחץ.
אגאי הוא שף של אנשים, מאז ומתמיד הוא היה שף שאוהב לראות אנשים שנהנים מהאוכל שלו ופחות שף מתיימר אי שם במרומי ההר. החיבה שלו למטבחים מסורתיים, אוכל רחוב מביאה אותו בגרקו לעשות את הטוב ביותר. לבשל עם תשוקה ומרגישים את זה בכל ביס. הכל מאד מאד טעים, הפיתה הספוגה בטעמי השווארמה היא שיחוק ענקי, הנקניקיות המטורפות האלו שהוא מייצר מעיפות את הפה למחוזות עינוג אחרים, הבשר רך ועסיסי, השפע יוצא דופן, הירקות טעימים בטירוף. הכל פשוט טעים. ופשוט.
וככה אוכל צריך להיות.
הסופלקיה ממוקמת בתוך סניף "גרקו" בצפון תל אביב אבל המנות מוגשות בכל מסעדות גרקו - אזורי חן ת"א, פרישמן ת"א, הוד השרון, קרית אונו וראשון לציון.
ניתן גם להזמין משלוח או לקחת אבל אני מודה שהכי כיף לבוא לאכול.