ארוחת שישי מהירה וקלה להכנה: עוף, תפו"א ובצל בתנור בשלושה סגנונות שונים
אין דבר העומד בפני תבנית מלאת ריחות של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ובצל. הבאנו לכם 3 תיבולים שונים וכיפיים לחווית זלילה שכיף לחלוק
אין דבר יותר כיף מלזלול היישר מתוך תבנית לוהטת שהרגע יצאה מהתנור, גדושה בנתחים צלויים של עוף פריך, תפוחי אדמה רכים ובצלים שחומים. זו הארוחה הכי קלה ומהירה להכנה והכי פחות מלכלכת. הכל בתבנית אחת שאותה אף שמים במרכז השולחן.
כדי לא יהיה לכם משעמם הבאנו לכם ולכן 3 סגנונות שונים לתיבול הארוחה כדי שתיהנו ממנה בדרכים שונות כל פעם מחדש.
לא לשכוח לקנות לחם טוב לספוג את כל הרוטב הטעים שנשאר בסוף ובעיקר לחלוק עם אנשים שאוהבים לאכול.
החומרים ל- 4 מנות
- 1 עוף שלם, חתוך ל-8 חלקים (או כרעיים/שוקיים/ירכיים לפי הטעם)
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, שטופים וחתוכים לרבעים / קוביות
- 2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים או פלחים
- 2 ראשי שום שלם, חצוי לרוחב או מפורק לשיניים
ההכנה:
- מכניסים את כל חומרי הגלם לתבנית אחת שגם תיכנס לתנור.
מפה אתם יכולים לבחור את התיבול שבא לכם, לשפות אותו אל התבנית ולערבב בידיים, כדי שכל חומר גלם יקבל ציפוי של הרוטב.
לאחר מכן להכניס לתנור לכשעה - שעה וחצי, בחום של 200 מעלות עד שהעוף עשוי. מומלץ לערבב את התבנית לאחר 40 דקות ולהמשיך אפיה כדי שכל החלקים יאפו בצורה אחידה.
מגישים עם התבנית לאמצע השולחן עם סלט גדול, קערת אורז ולחם טוב.
עשבי תיבול ושמן זית
- רבע כוס שמן זית
- חופן של עשבי תיבול קצוצים כגון רוזמרין, טימין, אורגנו
- פלפל שחור ומלח בהתאם לטעם
- גרידת לימון מחצי לימון (להוסיף בזמן העירבוב השני)
האסייאתי
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1/2 פלפל צ'ילי פרוס
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם או 2 כפות של רוטב דגים
פיצוץ של טעמים וריחות
- 1/4 כוס שמן זית
- לימון שלם חתוך לרבעים
- כפית שום גבישי
- כפית כמון טחון
- כפית כורכום איכותי
- כפית פפריקה מעושנת
- כפית בהרט
- כפית כוסברה טחונה
- כפית צ'ילי יבש- לא חובה
כף רוזמרין יבש לפזר מעל
* זו תערובת שמספקת טעמים חזקים וריחות נהדרים- אל תוותרו על הלימון .
מומלץ עם אורז חם ליד.
***
טיפים נוספים:
- השרייה: להשרות את העוף במרינדה למשך שעה לפחות (ואף למשך הלילה במקרר) כדי לספוג טעמים.
- ירקות נוספים: ניתן להוסיף ירקות שורש אחרים כמו גזר, בטטה, שורש סלרי, חתוכים גס.
- נוזלים: ניתן להוסיף לתבנית כחצי כוס מים או ציר עוף בתחילת האפייה, כדי ליצור רוטב טעים.
- עשבי תיבול טריים: ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין, טימין או פטרוזיליה בסוף האפייה, לטעם וריח משודרגים.
- השחמה: בסוף האפייה, ניתן להגביר את חום התנור לגריל למספר דקות, כדי להשחים את העוף והירקות.