תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

הכי שווה בת״א? מסעדת הטאפאס הזו טובה מהרבה מסעדות בספרד והיא כאן ובלוקיישן מושלם

צ'אקולי החדשה של גיא גמזו סוחפת אל חיי הלילה הספרדיים ומוכיחה שאפשר לעשות פה טאפאס בר יותר טוב מהמקור. עד שלא תגיעו, לא תבינו מה אתם מפסידים

מסעדת צ'אקולי ספרד פה בתל אביב. אוסנת גואטה

הנסיעה לברצלונה ומדריד רוויה בנקודות אוכל משובחות, קפיצות לברי יין ושיטוטים בלתי פוסקים ברחובות מלאים בברי טאפאס קטנים שיש בהם את הביסים הכי טובים, הורמוט הכי כיפי והאווירה הכי שמחה.

לא פעם שאלתי את עצמי למה אין פה מסעדה שמצליחה להביא את הסטייל "שמח" הזה. כלומר, כזו שיודעת לספק שפע של ביסים לצד אווירה של תנועה ובילוי, בלי השמח סטייל מחנה יהודה, רועש וכפיים אלא יותר אווירה של מינגלינג עם מלא אוכל ומשקאות. לא הייתי צריכה לשאול את עצמי הרבה זמן כי לאט לאט התפתחו להן מסעדות כאלו בארץ, הורמוטריה, צ'יקטי, סנטי ועוד ואליהן הצטרפה עכשיו אחת המסעדות היותר טעימות וכיפיות לבילוי בתל אביב- הצ'אקולי.

צ'אקוליחיים יוסף

הבו לי דרינק וביס ועשו אותי המאושרת בנשים

מאחורי צ'אקולי עומדים שמות מוכרים ומוערכים בעולם המסעדנות הישראלי: השף גיא גמזו (אריא, הלנה, שה ויוי), איציק חנגל (פאסטל, דובנוב 8) ואיש האלכוהול מוש בודניק (סושיאל קלאב). על התפריט אמונה אחת ההפתעות הטובות ומוכשרות בעיני- השפית ירדן שי, בעלת ניסיון עשיר במסעדות מובילות כמו "קפה אירופה" וזוכת תוכנית הריאליטי "MKR המטבח המנצח". וירדן עושה שם פלאים!
המסעדה ממוקמת בלוקיישן מושלם - מרכז הספורט הימי החדש על חורבות הדולפינריום, מה שאומר נוף לים בכל הסגנונות- אבל תקשיבו לי, השואו הגדול זה ממש לא הנוף אלא דווקא לב המסעדה.

צ'אקולימלוח ומתוק. אוסנת גואטה


בלב המסעדה עומד המטבח, חשוף לכל אחד, אי אפשר להתחבא ולכן אי אפשר לצרוח, לזלזל כי כולם רואים את הכל, מצד שני זה הסרט הכי טוב וטעים שתהיו בו כי כל האקשן קורה שם והוא מדהים.
המקום מכיל כ- 200 פלוס אנשים, שזה מכובד, סביב ההמטבח יש בר ועליו יושבים אלו שמחפשים לראות ולחוות הכל, מסביב יש שפע של שולחנות עמוסים באורחים שמחים ושתויים ובצלחות ובחדר מעט נפרד יש שולחנות ישיבה יותר רומנטיים, עם הנוף המיוחל לים ועם קצת יותר שקט ורוגע.


ברור לכם איפה אני התיישבתי נכון?

האוכל של ירדן נפלא, התפריט לא ענק אבל מדוייק אבל יש בו את כל מה שתרצו.
בכניסה תקבלו, ממש כמו במסעדות הדגים בספרד, מוויטרינת קרח עם תצוגה מרשימה של דגים ופירות ים טריים, מעל יש תצוגה מרשימה לא פחות של המונטדיטוס - אותם טאפאסים מוכרים מרחובות ספרד, פיסות לחם קלויות ומעליהן שלל של תוספות, מאנשובי, דרך פדרונים ועד פיסת אומלט ספרדי. אלו בדיוק הביסים המושלמים לפתוח את הארוחה בצ'אקולי, כמה מוניטידוס וכוסית ורמוט או אחד מהשפריצים המיוחדים שעושים במקום בהשריות שונות.

צ'אקוליחיים יוסף

הרגעתם קצת את הבטן ואפשר להמשיך לזלול?

ירדן שולטת במטבח ביד רמה וקלילות ומספקת תפריט שבנוי מצורות עשיה שונות - נאים (קרודו), מונטדיטוס (טאפאס לחם), ירקות, מטוגנים מהצ'יפסר, נקניקים וגבינות, מחבתות, בישול בכלי חרס ובתנור מיברסה - תנור שמשלב בין מעשנה לגריל ומספר טעם חרוך נפלא למנות.
ההמלצה הברורה היא לקחת מנה אחת לפחות מכל מחלקה כדי לחוות את הכל ופשוט להתחיל לאכול. צלחות קטנות עם נקניקים כבושים משתנים לצד פרוסות גבינה ומעט ריבה משובחת, פאטאטס בראווס שמנמנים ושחומים, כרישה צלויה ברוטב רומסקו, תבשיל לחי עשיר, ערימה של פדרונים מטוגנים, כריך עם קלאמרי קריספיים, ערימה של פריטו מיסטו (דגים קטנים ונהדרים), קערת חרס עם שרימפסים צלויים נימוחים, ספגטי וונגלי מושלם, תמנון על פחמים, מחבת של ניוקי בפלפלים ודגים, ועוד מלא מלא מנות נהדרות.
למי שחושש לא לשבוע (מה שלא יקרה) יש גם דגים שלמים צלויים בג'וספר וגם נתח בשר.

צ'אקוליחיים יוסף

תפריט היין במקום כולל ינות ספרדים וקאווה ויינות מכל העולם, ורמוטים ועוד אבל אני אישית ממליצה לנסות את הקוקטיילים של מוש בודניק הבעלים שעושה פה פלאים עם מלא טוויסטים כגון ורמוט עם סודהת צלפים מלוחה או מרגריטת מנגו מעושנת. כוסות החל מ-36 ש״ח וקוקטיילים בממוצע של 48 שקלים.


בוא נדבר על התמחור- המנות לא גדולות אבל גם לא יקרות ולכן אפשר להנות גם מכמה דרינקים וכמה מנות לצד ארוחת ערב מלאה של ממש, הכל עניין של חשקים.

דאגו פה להכל אבל בעיקר ידעו לדאוג פה לאווירה הכי כיפית בעיר. אין פה רגע דל, המקום לא מפסיק לעבוד, רעש הצלחות, קולות הטבחים צועקים "כן שף", האנשים הצוחקים, הריחות המופלאים- כל זה הופך את צ'אקולי למקום הכי שווה בעיר לצאת אליו.

צ׳אקולי | הרברט סמואל 3, תל אביב - יפו | ראשון עד שבת 17:00-00:00 | להזמנות

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהמסעדות חדשותתל אביבספרד

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: