תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

קפה ולפטופ בבוקר, ביס בצהריים ויין בערב. המקום החדש של תל אביב

עוד בר יין נפתח בתל אביב אבל הפעם, בר היין "סורסטו" בא להציע לכם שתגיעו אליו בבוקר ותצאו בלילה

סורסטו בר יין ליאל סנד

יש בר יין חדש בתל אביב שרוצה להביא משהו קצת אחר לכל הטרנד של ברי היין.
סורסטו (Sorsetto), "שלוק קטן" באיטלקית, הוא בר יין של חברים מהצפון (עידן וקנין, בעלי מסעדת אובן קובן; השף קונדיטור אדיר בן הרוש (שילה) ואיש היין, צור לסטר (שילה, ג'ורג' וג'ון), שהחליטו לפתוח מקום שבו החברים שלהם יוכלו לבוא לשתות.
הנראות של סורסטו היא מאד של בר יין, הרבה עץ, אווירה מעט אפלולית, בקבוקי יין בכל פינה אבל האווירה היא מאד מפתיעה, יש בה משהו ביתי, משוחרר, כזה שלא ראיתי הרבה זמן בברי יין, בטח בתל אביב.

הכותרת של המקום הוא קפה, יין וביסים. בבקרים המרפסת בחוץ מתפקדת כבית קפה קטן עם כריכים ומאפים שעושה אחד מבעלי המקום וגם אחלה מקום לשבת לעבוד בו, בצהריים סורסטו גולש לכוס יין ליד איזה ביס טעים ובערב המוקדם הוא נהפך למקום מפגש הומה.

סורסטו בר ייןצור לסטר

הייחודיות במקום הוא לגמרי האוכלוסיה. יש פה מגוון מאד לא שגרתי, לא תמצאו פה שולחנות של חבורות רועשות או כאלו שבאים לתת שואו. בפעמיים שהייתי שם היו זוגות שישבו על בקבוק יין בכמה שולחנות ליד חבר'ה שישבו על הבר כמוני לכוס יין ושולחנות עם חבורה של בני 60+, לבושים היטב, שפתחו פרלמנט קצת אחר, גדוש בבקבוקי יין מספרד ואיטליה במקום בירות וערק. הבר עצמו משובץ בחבר'ה יותר צעירים והאקלקטיות הזו של הקהל מרגישה ממש כמו בר שכונתי נטול פוזה. בר שהוא של כולם.

בתפריט תמצאו כ- 50 סוגי יינות מרחבי העולם, מגוון משתנה של יינות בכוסות, לצד קוקטיילים שצור לסטר, שמנהל את המקום, מכין בשילוב רקיחות שונות כגון ג'ין מושרה בעשבים, רום מתובל, סירופ תבלינים שנמהל לתוך אוזו וסאקה ועוד.
גם המחירים לא סטנדרטיים, אם בתחילת גל ברי היין ראינו מחשבה על נסיום להנגיש את המחיר, מהר מאד כוסות חזרו להיות 50+. פה בסורסטו אני מרגישה שיש הרבה רצון להנגיש את חווית השתיה. כוסות מתחילות מ- 35 שקלים ובקבוקים רבים נעים באיזור ה- 150 שקלים לבקבוק, שזה מחיר שמאפשר לך לשתות בקבוק בלי לקרוע את הכיס ומבט מהיר מסביב מראה שאכן על כל שולחן יש בקבוק.

סורסטו בר ייןליאל סנד


יין חייב פחמימה!

אני רוצה לפתוח בהצהרה חשובה. לאחר מחקרים רבים שעשיתי על גופי הגעתי למסקנה שיין לא צריך גבינות אלא פחמימה! יקום מומחה היין שיגיד לי שלגימה של יין עם מאפה חמאתי לא הרבה יותר כיפית מאשר חתיכת גבינה.
כמובן שיש פה גם מה לאכול, תפריט אוכל שיצרו האחים טום ובר פישר, נוצר בהשראת היינות, יש פה נגיעה מספרד, איטליה וכמובן מקומי. המנות לא גדולות אבל לא קטנות ובאות ללוות את היין, לספוג יפה את האלכוהול. דגים נאים בגרידת הדרים וחזרת, מאפה מדופדף עם בצל מקורמל וגבינת בושה מעל, מיני צלוחיות עם נקניקים וגבינות, נקניקיה צלויה שמנמנה ועוד.
סורסטו הוא מקום מקסים, כיף לשתות בו כוס יין ואין רגע שמרגישים אי נעימות אם בא לכם רק כוס או אם באתם לבושים לייט. בקיצור תתחילו בקפה ותישארו לדרינק.
הארבעה 16, ראשון-שבת 16:00-23:30 (בר יין), 08:00-16:00 (קפה).

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: ייןבר ייןקולינריהתל אביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: