תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

לגזור ולשמור- 5 ראמנים מומלצים בתל אביב

גם בלי שהחורף יגיע, הראמן מצטייר כמנה של 2025 וכל יום שומעים על מקום חדש שמגיש את אותו מרק יפני עשיר וטעים. אספנו לכם את חמשת מרקי הראמן שאנחנו הכי אוהבים בתל אביב

ראמן FREEPIK ראמן FREEPIK

אם לא שמתם לב, לא מפסיקים לדבר על ראמן כבר כמה חודשים. בכל פינה צץ לו מקום שמגיש ראמנים ולאט לאט הראמן הופך להיות המנה של 2025.
בואו רגע נעשה סדר, ראמן הוא לא שם המרק אלא השם של האיטריות ששייכות לאותה מנה שהפכה לדבר המדובר כרגע בתל אביב. המרכיבים והנוזלים שמרכיבים את המנה נקראים בשלל של שמות אבל כדי שהמנה תיקרא ראמן היא חייבת להכיל את אטריות הראמן המסורתיות הנגיסות. אבל את הטעם מספקים הציר, לרוב על בסיס בקר ויש גם עוף וצמחוני והטארה- תערובת תיבול ומרכיב חיוני שמעניק לראמן את אופיו וטעמו הייחודי. ישנם סוגים רבים של טארה חלקם מבוססי מלח, מיסו או סויה ועוד.
אל כל הטוב הזה מוסיפים מגוון של תוספות, נתחי בשר, עוף, ביצת ראמן, בצל ירוק, אצות ועוד.

למרות היות הראמן חלק מהמטבח היפני, מקורו בכלל בסין וגם שם תמצאו מנה מאד דומה. ביפן לקחו את זה כמה צעדים קדימה ויש מעל 200 סוגי ראמנים ומקומות שמתמחים רק במנה הטעימה הזו. ראמן ביפן הוא פחות עניין חברתי כמו אצלנו אלא מנה שנשלקת במהירות, נהוג לשאוב את האטריות בקול רם, זה נחשב סימן להנאה.
בארץ, עוד לפני התפוצצות הראמן, כבר קמה לה קהילה רצינית של חובבי ראמן לצד מומחי ראמן קטנים שחוקרים את המנה כגון שחר מנדלוביץ׳ ׳one punch ramen׳, איש הייטק וחוקר ראמנים ויש גם את קהילת הראמן.

ראמן חשוב לדעת איך אוכלים ראמן. FREEPIK

אחרי שחפרתי לכם תודו שאתם מורעבים, אז הנה 5 ראמנים שאני מאד אוהבת. תיהנו.

קוקו נקו

הראמניה החדשה הזו קטנה וממזרית ועושה בית ספר לכל הגדולים. קוקו נקו נפתחה לפני שבועיים ויש לה תורים כאילו מקסימום מוכרים שם את הקרואסון הכי מטורף בעיר. אבל יודעים מה, לשם שינוי אני מצדיקה את התורים, קוקו נקו מצליחה, בתפריט מצומצם ומדוייק להביא מנות מעולות וטעימות ממש, כל אחת מהן פשוט טובה.
התפריט כולל 3 ראמנים מעולים כשבכולם האטריות הן עבודת יד: שאיו ראמן בשר לבן עם צ'אשו טופו, אטריות בעבודת יד, במבו שוט, תירס, ביצה, בצל ירוק, אצה ושמן ארומטי; טורי פאייטן ראמן עם צ'אשו פרגית, אטריות בעבודת יד בק צ'וי, כרוב, נבטים, ביצה ואצה. במעמד ההזמנה ניתן לבחור מידת חריפות שבה רוצים שהראמן יגיע.
ואם אתם קופצים, אל תוותרו על הגיוזות ובטח לא על הפנקייקים.
פלורנטין 5, תל אביב

ראמן של קוקו נקוקוקונקו צילום אפיק גבאי

אסף הראמן המקורי

אסף שטרית הוא חמד של בחור שהתאהב בראמן. שטרית שמגיע מהמטבחים של פנדה והמנזר, החליט שהוא חוקר, מתנסה ועושה הכל כדי ללמוד את רזי הראמן ואפילו לומד יפנית. ההצלחה הייתה הרבה מהמצופה. כבר בערב הראשון אסף מכר מעל 100 מנות תוך 3 שעות.
הראמן של אסף מבוסס על עוף וטארה שויו עם ציר עוף ואטריות ששטרית מכין בעצמו שאני אישית אגלה לכם שביקשתי צלחת רק של אטריות מרוב שהן היו מעולות, בהמשך ישנה הבטחה לראמן צמחוני כדי שכולם יוכלו ליהנות, אולי אפילו כמה גיוזות. אני ממתינה בציפיה. כרגע ניתן למצוא את אסף בפופ אפ שמסתובב בתל אביב, בשוק הכרמל מול רומיה ובקפה-משתלה הרוטס במאז"ה 4. אבל הכי נכון זה לעקוב אחריו באינסטגרם.

אסף שטרית ראמן הראמן המקורי של אסף שטרית. צילום יעקב בלומנטל

WABI של דין שושני

WABI של דין שושני ("יותר הוא פחות" ביפנית), היא כבר שם מוכר בסצנה. שושני, מבשל מטבח היפני לא מעט שנים ובתקופת המלחמה פתח ראמן מחתרתי שהפך להיסטריה לא קטנה. את זה הוא מינף לפופ אפ בשם וואבי שבא להציע מזללת יפנית במחירים ממש אבל ממש שפויים. שלושה חודשים אחרי, שושני סוגר את וואבי לשיפוצים כדי לפתוח עכשיו את המקום כמסעדה לכל דבר, עדיין עם מחירים נהדרים ועם הרבה יותר מבחר.
בשונה מכל מקום אחר, שושני לוקח את עניין המזללה ממש כמו ביפן למקומות מהירים ומודולריים, אתם בוחרים לעצמכם את הבסיס ומה להוסיף. הראמן של וואבי מבוסס על בישול ארוך של עוף (מבית לולו - עוף בגידול חופש ממש טעים) אליו מתווספות אטריות ראמן תוצרת בית, ביצה מושרית בסויה ודף אצת נורי. ראמן הדגל הוא בתוספת שיפוד פרגית מושרית בסויה וג'ינג'ר וצלויה בגריל. ניתן למצוא גם ראמן שמשלב ציר עוף, אווז ובקר עם פרוסות פלאנק; ראמן טורי צ'אשו עם פרגית מגולגלת, ראמן צמחוני וראמן חריף. אם דיברנו קודם על זה שראמן בבסיסו הוא מנת רחוב מהירה, אז שושני באמת מביא אותה בסגנון היפני מבחינת חווית האכילה וגם מבחינת מחיר.
Wabi, דה פיג'וטו 23

הראמן של וואבי. צילום יעקב בלומנטלהראמן של וואבי. צילום יעקב בלומנטל

וואט סאנג

מסעדת WAT SANG, מהיפניות שעלו על הגל כבר לפני שנה, הוקמה על ידי 2 חבר'ה שעבדו בסושיה המפורסמה "מון" שהחליטו לפתוח יפנית מהודקת. מעבר לסושי המצויין המקום מגיש כארבעה מרקי ראמן מאד עשירים, שכולם מאופיינים בבישול של כמה שעות טובות על הגז ליצירת צירים עשירים ועמוקים, בשר לבן, עוף ובשונה מרוב המקומות פה תמצאו גם ראמן שרימפס מאד עדין ומיוחד. את השוס האמיתי מציע דווקא הראמן ברווז שמבוסס על ציר ברווז עדין בבישול ארוך ובתוכו נתחי חזה ברווז עסיסיים, באק צ’וי, פטריות אנוקי וליים. שילוב מאד עדין ועשיר בלגימה אחת.
הרכבת 12 פינת לבונטין

ראמן ברווז וואט סאנגראמן ברווז. וואט סאנג

מנטנטן

את המסעדה הנהדרת הזו השארתי לסוף כי מבחינתי מנטנטן הביאה את תהילת הראמנים לפני כולם עם נצמדות נאמנה לבישול יפני.

מנטנטן היא מסעדה יפנית ואיזאקאיה נהדרת שהפכה לאימפריה קטנה ומופלאה בכל מה שקשור באוכל יפני, הרבה לפני כל הבאז. המסעדה מתמחה במטבח יפני אותנטי, עם דגש על ראמן ומנות איזאקאיה (מנות קטנות בסגנון בר יפני). כל המוצרים במקום, מיובאים מיפן ויש מבחר נהדר של סאקה ואווירה כיפית של מזללה יפנית. ממש בימים אלו הם גם פתחו מקום חדש קטן וטעים שנקרא סאקא בה.
המנה הכי מיוחדת, בעיני, של המקום היא הטונגארה ראמן, ראמן סמיך ועשיר על בסיס ציר בשר בבישול ארוך מאוד, מוגש עם אטריות ראמן, במבו-שוט, צ'אשו (בשר לבן), בצל ירוק וביצה רכה מושלמת. מנטנטן הביאו את הראמן היפני לקדמת הבמה והם עדיין שומרים על רמה נהדרת.

מנטנטן, נחלת בנימין 57 תל אביב, 03-6725318

ראמן מנטנטןראמן מנטנטן צילום אנטולי מיכאלו

ומשהו קטן לסוף - מסעדת ZO

המסעדה החדשה של המסעדן יקי כביר, שנפתחה ממש לאחרונה, מביאה את האוכל האסייאתי קצת אחר ממה שקורה בסצנה, יותר בקטע היוקרתי עם מנות סושי מיוחדות ומנות מהמטבח האסייאתי עם כל השואו שיש. אבל גם שם מסתתרת לה מנת ראמן ממש טובה ובהתאם למקום גם הכי יקרה. אמנם לא מדובר פה במסעדה שהראמן הוא המנה המרכזית ולכן היא תוספת לרשימה שלנו אבל הראמן של ZO מפתיע, בעל תוספות מרשימות. מדובר בציר דאשי, אטריות סובה, וון-טון דג ים, טייגר שרימפס עטופים בדפי אורז מטוגן וכרישה. ציר עמוק ושפע של טעמים, השילוב בין הוון טון השמנמן לטייגר שריפס נותן יופי של ביס, פחות כבד מהראמנים מבוססי הבקר והעוף שרצים כרגע .
רוטשילד 111 תל אביב

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהראמןיפן

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: