פסטיבל האוכל המיוחד בבני ברק
אם לרגע חשבתי שאתם מכירים הכל אז כזו חגיגה לא יצא לכם לחוות, 7 סוגי חמין מפולני ועד טריפוליטאי, קיגל ירושלמי לצד קישקע והכל קורה בבני ברק עד השעות הקטנות של הלילה
החמין, המכונה גם טשולנט, הוא אחד התבשילים היהודיים העתיקים בעולם באופן חוצה גבולות, עדות ויבשות. רכיביו המשתנים מעידים אמנם על ריבוי גרסאותיו אך דבר אחד נותר בעינו בכל מקום – זהו נזיד שמתבשל לאיטו, בחום נמוך, שהופך את הבשר לג'לטין רך ועשיר ומטרתו להזין ולחמם את המשפחה היהודית בשבת. ריבוי מתכוניו העוברים דרך פולין, פרס, עיראק, מרוקו ועוד הן עדות אמיתית לכך שזוהי אינה מנה מגוירת אלא תבשיל קדום ששורשיו נעוצים באיסור הדתי להדליק אש במהלך יום המנוחה.
אז אם אתם חובבי חמין כמוני, מצאתי לכם את האירוע חובה לכל חמינאי חובב באשר הוא או עדתו היא.
החל מה-9.1.25, ולאורך ימי חמישי ושישי של ינואר ופברואר, משיקים במסעדה היהודית בבני ברק את הטשולנטיאדה- חגיגת חמין המקבצת תחת קורת גג אחת מבחר גרסאות, מסורתיות ועדכניות, של המאכל היהודי והמנחם- לאכול במקום או לקחת הביתה
יוגשו במקום לא פחות משבעה סוגים מתחלפים של חמין מעדות שונות, לצד גרסאות חדשניות למאכל המסורתי.
בין סוגי החמין: טבחה החמין הטריפוליטאי שבו החיטה והבשר הם המרכיבים העיקריים, ולצידם קוקלות- קציצות סולת; סחינה- הווריאנט הצפון אפריקאי של החמין- סיר שבת הבנוי משכבות של קטניות, בשר, תפוחי אדמה, דגנים וביצים חומות; טבית- חמין בנוסח עיראק, שגיבוריו הם עוף ואורז, הזוכים לתיבול רסק עגבניות ובהרט עז טעם בזכות תבלינים כגון הל, קינמון, פלפל שחור, מוסקט וזרעי כוסברה; טשולנט- החמין האשכנזי הריחני ובו שעועית, דגנים, בשר וקישקע כולל גרסה צמחונית נטולת בשר; מהמעשנה- נתחי בשר בריסקט שעוברים עישון ממושך במעשנה ולאחר מכן משתבחים בבישול לילי ממושך; חמינקדוס- חמין קבנוס ואסאדו.
את אלו ילוו מבחר סוגים של קוגל, כמו קרטופל קוגל- המתכון המקורי לקוגל תפוחי אדמה ; אוברנייט - קוגל תפו"א שישב לילה שלם על האש; לוקשן קוגל - הקוגל הירושלמי מאטריות; ויאפצ'ק- קוגל תפוחי אדמה עם בשר מפורק.
המנות יוגשו לצד: מבחר סלטים לשולחן השבת, כמו חריין (חזרת), קולסלאו, חמוצים ועוד וחלת ויזניץ טרייה.
המסעדה היהודית היא מוסד בן יותר מ-20 שנה, בית אוכל מוכן בני ברקי, המציע מבחר מאכלים יהודים אותנטיים מכל העדות, ממפרוטם ועד רגל קרושה, ללא קשר לפסטיבל הזה, סיבוב בין שפע הדוכנים הוא חוויה משל עצמה, יש שם הכל מהכל ובשפע, ערימות של שניצלים, קציצות עוף ודגים, דגים ברוטב, גפילטע פיש, עשרות סוגי סלטים מכל העדות, עופות בגריל לצד עופות מהמעשנה או ממולאים, שפע של מאפים ממולאים בבשר או תפוחי אדמה, אורז בסגנונות שונים, קרעפלך, רוסטביף, כבד קצוץ מופלא, מרק עם קניידלך, שפע של מתוקים פרווה וחלביים וכמובן חמין לשבת. בין הדוכנים תמצאו אנשים מבוגרים שרוכשים לעצמם ארוחת ערב ועד זוגות של דתיים שקונים לכל השבוע וכמובן בימי חמישי המקום מתמלא בטירוף באנשים שבאים לקנות לארוחת שישי ובאנשים שבאים לאכול במקום.
המסעדה מתפקדת גם כמסעדה לכל דבר במהלך השבוע עם מנות מיוחדות למקום או באנשים שלוקחים מהדוכנים ויושבים לזלול שניצל ופירה.
הטשולנטיאדה ימים חמישי ושישי במהלך החודשים ינואר ופברואר, חמישי בין השעות: 11:30-00: שישי 08:00-14:00 המסעדה היהודית, מצדה 12 בני ברק