תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

החומוס שהגיע מסמטאות עכו למרכז תל אביב

בלי ביצה או פטרוזיליה, בלי שואו ועם הרבה נשמה, החומוס של אבי הוא מפעל חיים ומופע של איש אחד שיודע לעשות חומוס מופלא, נטול פוזה וגדוש בטעם.

החומוס של אבי מעכו. צילום אוסנת גואטה החומוס של אבי מעכו. צילום אוסנת גואטה

החומוס של אבי הוא לא קל למציאה, הוא ממוקם מתחת לבניין ביהודה הלוי ואין לו אפילו שלט. אבל הכל שווה כשהחומוס הגיע.

חומוס הוא קטע בישראל, יש חומוסולוגים שמכורים לדבר, יש קבוצות פייסבוק בנושא , דירוגים וכמובן שפע של חומוסיות בסגנונות שונים שיש להן קהל לקוחות קבוע שיגיע על בסיס שבועי. רוב מכורי החומוס יתווכחו איפה בצפון יש את החומוס הטוב ביותר וגם ירושלים היא חלק מהאיזורים שנחשבים כחומוסלוגים אבל יש עיר אחת שאי אפשר לקחת מנה את כבוד החומוס וזו עכו שנחשבת למעוז של חומוס מעולה.

אבי בן שיטון, הוא עכואי שהתחיל לעבוד במטבחים לקראת גיל 40 והפך לסו שף של מאיר אדוני, אבל בתוך תוכו הוא תמיד היה עכואי שהיה אוכל חומוס כל יום אצל סעיד ותמיד ידע להכין חומוס מעולה.
לאחר שהחליט לצאת לדרך עצמאית, יצא אבי לשיטוט בין החומוסיות הטובות כדי ללמוד ובעיקר כדי לטעום ולהבין מה הקהל התל אביבי מחפש.
ועכשיו אבי מעכו מתמקם ברחוב יהודה הלוי, נגיעה משינקין עם "החומוס של אבי מעכו" , במקום הכי לא תל אביבי, כמו שחומוסיה צריכה להיות, מקום קטן, חף משואו ופוזה- בדיוק כמו אבי עצמו.
ועל פי הדיבור ברשת ובשכונה הוא קנה לעצמו לא מעט מעריצים שמתייצבים כל בוקר.

החומוס של אבי , יהודה הלוי תל אביבנעשה במקום צילום אוסנת גואטה

גם התפריט נטול שואו, לא תמצאו פה מיני סלטים, פלאפל וגימיקים- יש פה חומוס נטו עם עוד אקסטרה בקטנה, אין פה אפילו ביצים קשות או פטרוזיליה מעל כי מבחינת אבי כל אלו מעמיסים על החומוס עצמו. ויודעים מה אני מסכימה איתו כי בסוף, אחרי שסיימת לאכול נופלת ההבנה שהחומוס של אבי פשוט מדוייק וטעים.

אז מה כן יש? חומוס גרגרים, חומוס פול שמרגיש כמו סמטאות עכו , חומוס משאוושה חמים ומנחם, וחומוס טחינה וחצילים עשיר וקצת אחר בטעם. (35 שקלים למנה) הפיתה לא בשרנית וכבדה אלא דקה וכזו שכיף לנגב בלי שיישאר משהו בצלחת או במצפון כי אכלנו יותר מידי פיתה.
החומוס עצמו נעשה ברגע ההזמנה, והוא סמיך, מנחם וחף מתיבול מלבד שמן זית מעולה, אל כל זה מצטרפות פיתות, חמוצים ורבע בצל וחריף ביתי. הריפיל מגיע תמיד עם חיוך וללא עלות.

למרות הפשטות, אבי מבליח עם מלבי נהדר ומיוחד מחלב שקדים עם ריבת סלק, צ'יפס קוקוס, זעתר מיובש ומעט שמן זית שאנשים באים במיוחד בשבילו.
בימי שלישי הוא מגיש קוסקוס ומרק ללא בשר, בחמישי חורשט סבזי ללא בשר מופלא ועשיר בעשבי תיבול ולימון על אורז, ובימים הקרים יש מרקים משתנים.
כמו כן תוכלו לקנות הביתה מוחמצים מעולים ולימון כבוש שאני אישית התמכרתי אליהם. המלצה חמה וטעימה.

החומוס של אבי , יהודה הלוי תל אביבחומוס קלאסי וחורשט סבזי מופלא. צילום אוסנת גואטה

יהודה הלוי 72, ראשון-שישי 8:00-16:00

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהחומוסעכותל אביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: