בתקציב של למעלה ממיליארד שקלים: ירושלים משתדרגת
ועדת הכספים של עיריית ירושלים אישרה תקציבים נרחבים למיזמי תחבורה, תשתיות ופיתוח עירוני, כולל הרחבת נתיבי תחבורה ציבורית, הקמת שבילי אופניים ושיפור הנגישות למרכז העיר

עיריית ירושלים פותחת את שנת התקציב עם השקעה משמעותית בתשתיות העירוניות.
ועדת הכספים העירונית של ירושלים אישרה לאחרונה תקציבים בהיקף של למעלה ממיליארד שקלים, שיועדו למיזמים בתחומי התחבורה, התשתיות והפיתוח העירוני.
הפרויקטים ימומנו בשיתוף משרד התחבורה ובביצוע חברת מוריה, וצפויים לשפר את הנגישות ואיכות החיים בעיר.
בין הפרויקטים המרכזיים שאושרו:
השקעות נרחבות בתחבורה הציבורית
כביש 437 חיזמא - שער בנימין (190.8 מיליון שקל)
פרויקט תחבורתי משמעותי שירחיב את הכניסה המזרחית לירושלים. הכביש יורחב לארבעה נתיבים לאורך 4 ק"מ, ויכלול נתיב תחבורה ציבורית (נת"צ) לצד נתיב לתנועה כללית, מהלך שצפוי לשפר את הנגישות ליישובי מזרח בנימין ולהקל על עומסי התנועה באזור.
נת"צ שדרות בגין (50 מיליון שקל)
חלק מתוכנית כוללת להעדפת תחבורה ציבורית לאורך שדרות בגין, עורק תחבורה ראשי בעיר. התקציב שאושר ישמש לקידום הביצוע של נתיבי תחבורה ציבורית במקטעים ה', ו' ו-ח', במטרה לשפר את זרימת התנועה וליצור חיבור רציף לאורך הציר המרכזי.
נת"צ בייט (37.2 מיליון שקל)
הקמת נתיב תחבורה ציבורית לכיוון מערב, שיסייע בהקלת העומסים באזור בית החולים שערי צדק וייצור חיבור טוב יותר בין תחנות האוטובוס לתחנת הרכבת הקלה ביפה נוף.
הקו הסגול של הרכבת הקלה (137 מיליון שקל)
הקו יקשר בין בית החולים הדסה עין כרם לאזור התעשייה תלפיות. הוא יהווה חלק ממערך תחבורה ציבורית מתקדם ויקל על המעבר בין מוקדי התעסוקה והבריאות המרכזיים בעיר.
התחייבות עיריית ירושלים למיזם הרכבל לכותל (20 מיליון שקל)
מיזם תחבורתי-תיירותי שצפוי לשפר משמעותית את הנגישות לאזור הכותל המערבי והעיר העתיקה. הרכבל ישמש כפתרון תחבורתי משלים שיאפשר הגעה נוחה ומהירה, תוך הפחתת השימוש ברכב פרטי וצמצום עומסי התנועה באזור.

פרויקטים נוספים: שדרוג כבישים, חניונים ותשתיות
כביש וואדי קדום (36.9 מיליון שקל)
הקמת כביש גישה חדש, שיחבר את השכונה לדרך יריחו, כולל תשתיות ניקוז, חשמל, מים וביוב.
פורטל מערבי - חניון שז"ר (25 מיליון שקל)
פרויקט שיכלול הקמת חניון תת-קרקעי בן 1,300 מקומות חניה, עם הפרדה מפלסית שתאפשר זרימת תנועה חלקה, לצד מערך מעליות ומדרגות חירום.
שבילי אופניים בגילה ושאולזון (22.8 מיליון שקל)
הרחבת רשת שבילי האופניים העירונית, עם שני מסלולים מרכזיים בשכונת גילה וברחוב שאולזון.
שדרוג כביש מרכזי בג'בל מוכבר (9.8 מיליון שקל)
שיפור תשתיות תחבורה ציבורית, הרחבת הכביש והסדרת תשתיות ביוב, ניקוז ותאורה.
שדרוג גן החמישה עשר ברמת אשכול (9 מיליון שקל)
חידוש הגן הוותיק עם משטחי גומי, הצללות, מתקני מים קרים ושדרוג אזור המשחקים.
מצרני פארק דניה (7.6 מיליון שקל)
הקמת מעלית שתחבר את רחוב גולומב לשטח השצ"פ, לצד שדרוג מדרגות ומעבר הולכי רגל קיים.
מלחה - הקו הסגול (7.3 מיליון שקל)
בניית גשר הולכי רגל שיחבר בין רחוב ולוס לרחוב השועל, כולל הרחבת כביש והקמת מדרכה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מסר: "עם תחילת שנת 2025 אישרנו תקציבים בהיקף של למעלה ממיליארד שקלים. חלקם בשיתוף משרד התחבורה. תקציבים אלו יאפשרו את המשך תנופת הפיתוח המשמעותית בכל רחבי העיר - בתשתיות, בתחבורה, בחינוך, בפנאי ובספורט. התקציבים שאושרו היום מבטאים את סדרי העדיפויות העירוניים - השקעה בתשתיות תחבורה שישפרו את איכות החיים של התושבים, לצד פיתוח מוסדות חינוך, מתקני ספורט ומרכזים קהילתיים בכל רחבי העיר, וכן השקעה משמעותית במזרח העיר, שתאפשר צמצום פערים וקידום שירותי בריאות חיוניים. שנת 2025 תהיה שנה של עשייה משמעותית בירושלים. נמשיך לפעול יחד לפיתוח העיר ולשיפור איכות החיים של כלל תושביה".
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב, הוסיפה: "ירושלים היא בירת ישראל, ובירתו של מטרופולין רחב ידיים, ובירת הנצח של ציבור רחב שזקוק לקשר ישיר אליה. משרד התחבורה משקיע בירושלים מיליארדי שקלים בפיתוח מערכות תחבורה מתקדמות. אנו מקימים בירושלים ובסביבותיה מערך תחבורה ציבורית מתקדם, המהווה דוגמה לכל ערי ישראל, ומשקף את הצרכים האמיתיים של הנוסעים, ולא פחות חשוב - אינו מזהם את הסביבה. המטרה היא שמכל מקום ניתן יהיה להגיע בנוחות לעיר, ולהמשיך ברכבת הקלה, בלי פקקים ובלי לחפש חניה".
