רק שעת טיסה מתל אביב: מסעדת המישלן שביקור בה הוא חוויה בלתי נשכחת
בקומה השביעית של ריזורט היוקרה בקפריסין שוכנת לה מסעדה ייחודית שכל חודש מארחת שפים בעלי כוכב מישלן לארוחה מעוררת חושים וטעמים. לכם רק נותר לתפוס טיסה קצרה ממש וליהנות

שפע מסעדות המישלן המעולות שנמצאות ברחבי אירופה וארה"ב הן אטרקציה קולינרית לא זולה לחובבי הפודיז, ולרוב הן חלק מנסיעה ארוכה לאיזה יעד.
אבל מה אם הייתי אומרת לכם שגם בלי לנסוע 3-4 שעות (במינימום), תוכלו להנות מארוחת מישלן מטריפת חושים לצד מלון מפנק במיוחד וכל זה במרחק של שעה בלבד?
מסעדת Sky7, השוכנת בקומה השביעית של מלון Cap St Georges היוקרתי בקפריסין, מציעה חוויה קולינרית ייחודית ובלתי נשכחת.
המסעדה, הפתוחה רק בסופי שבוע אחת לחודש לאורך השנה, מארחת שפים בעלי שם עולמי, שזכו לכוכבי מישלן רבים, ומציעה תפריט טעימות ייחודי שמשתנה בהתאם לשף האורח.
בכל חודש מתארחים במלון שפים ושפיות עטורי מישלן לארוחה מעוררת חושים וחוויות המביאה את הטעמים והטכניקות של אותם שפים אל הקולינריה המקומית ומשלבת בין חומרי הגלם הים תיכוניים לסגנון ולאינטרפטאציה האישית של אותם השפים.
השילוב המסקרן הזה יוצר ארוחה מרתקת חושים וטעמים שלא תמצאו במסעדות השף עצמן והופך את SKY7 ללוקיישן מטריף לפודיז שמחפשים איך להגיע לקולינריה עילית משתנה.
כל ארוחת מישלן מלווה בתפריט יינות שבונה סומליה המלון המשלב יינות מקומיים נהדרים לצד יינות בינלאומיים המגיעים לרוב מהמדינה של השף המתארח.

המסעדה עצמה מרהיבה לא פחות מהארוחה.
החלל המעוצב בקפידה, עם הנוף הפנורמי עוצר נשימה, יוצר אווירה אינטימית ואקסקלוסיבית. השירות האישי והקשוב, לצד כלי ההגשה היוקרתיים והאווירה הכללית, משלימים את החוויה הקולינרית המיוחדת.
ילד הפלא מאיטליה
לאחרונה, התארח במסעדה השף האיטלקי דניאל ליפי, שף איטלקי צעיר ומבטיח שכובש את סצינת הקולינריה בסערה.
השף המוכשר עומד כיום בראש מסעדת Acquolina ברומא, בעלת שני כוכבי מישלן, שם המטבח החדשני שלו שובה את לב הסועדים והמבקרים כאחד והוא נחשב לשף שהחזיר לרומא את ההילה הקולינרית.
מסעו הקולינרי של ליפי החל תחת הדרכתם של האחים טרויאני המפורסמים במסעדת Il Convivio Troiani ברומא. התמחות זו בת תשע השנים הנחילה בו כבוד עמוק לטכניקות ולמרכיבים איטלקיים מסורתיים. עם זאת, שאיפתו של ליפי לא עצרה שם. הוא ביקש להרחיב את אופקיו, ועבד בכמה מהמטבחים היוקרתיים ביותר ברחבי העולם.
המנות של ליפי מאופיינות בשילוב של טעמים איטלקיים קלאסיים עם טכניקות מודרניות והשפעות גלובליות. השילובים האלו זיכו את Acquolina בכוכב מישלן השני שלה בשנת 2022, והבטיחה את מקומו בין עילית הקולינריה של איטליה.

בארוחה במסעדת SKY7 הגיש ליפי סידרה של מנות מעוצבות כשכל אחת מדברת בשפה אחרת ליצרת מסע קולינרי קסום, מעלי קולורבי דקיקים מעוצבים כפרחים, ממולאים בבשר סרטנים על רוטב מופלא של קיווי, דרך קוד שחור וקוויאר ועד מנה שמאד מאפיינת אותו , הומאז למנה איטלקית מסורתית - ארטישוק רומאי מטוגן (Carciofi alla Giudia) אותו הוא מכין מארטישוק ירושלמי , מעביר אותו מספר טכניקות והופך אותו לארטישוק רומאי- מנה שזיכתה אותו בהרבה כתבות.
התשוקה של ליפי לדחוף גבולות וליצור חוויות אוכל בלתי נשכחות ניכרת בכל מנה שהוא יוצר. עם כישרונו ומסירותו, דניאל ליפי הוא ללא ספק שף שכדאי לעקוב אחריו בשנים הבאות.

אירועי המישלן במסעדת Sky7 מושכים אליהם חובבי קולינריה מכל העולם, ומציעים הזדמנות חד פעמית לחוות את מיטב המטבח העולמי, מגוון מרתק של שפים בעלי מישלן המגיעים מרחבי העולם למקום אחד, לרוב במחיר נמוך יותר מהמסעדות המקוריות.
כל אירוע הוא חגיגה של טעמים, יצירתיות ויוקרה, והופך לזיכרון בלתי נשכח.
האירוח הבא במסעדה יקרה ב- 22-21 בפברואר עם שף המישלן nick honeyman.
לאתר
הכותבת הייתה אורחת של המסעדה