מסעדת הדרקון היוקרתית ברוטשילד שמגישה רול סושי עם כבד אווז
טרנד האסיאתיות הוא לא רק ראמן וגיוזות במסעדות רחוב אלא גם מסעדות מפוארות שמביאות את המטבח האסיאתי עם כל השואו שלו. כזו היא מסעדת ZO החדשה של המסעדן יקי כביר. הלכנו לבדוק.

כבר כתבנו כאן לא פעם על הטרנד שצובר תאוצה במטבח האסייתי, והוא צפוי להיות הכוכב הגדול של 2025.
המטבח הזה ממשיך לככב בכל מסעדה חדשה או פופ-אפ שנפתח בחודשים האחרונים, אך השפעתו אינה מסתכמת רק במסעדות רחוב.
גם מסעדות יוקרתיות, המחפשות לשלב חוויה קולינרית עם בידור ואווירה ייחודית, מאמצות את הטרנד ומציעות חוויית בילוי סוחפת למי שמחפש טעמים חדשניים ושואו קולינרי.
מגה מסעדות היו טרנד לפני שנה וקצת, מסעדות כמו פופה, מארי, פופ אנד פופ, אללי שנפתחה על חורבות טומפולופומפו וכמובן קומראן של השף מושיק רוט - כל אלו מביאות חווית בילוי אחרת ממה שרואים בתל אביב, הן מביאות שואו, אירוח מפונפן ומהודר, כלים יוקרתיים, מוזיקה חיה, ריקודים על הבר בשעות הקטנות של הלילה, נשים לבושות טיפ טופ, גברים מלאי סטייל ואם אפשר לסכם את זה - קהל אמיד יחסית שמחפש דינר ושואו, כלומר לא רק לשבת לאכול אלא גם לצאת לבלות ולשלם על זה בהתאם.
הדרקון המוזהב והרול היוקרתי
ZO באה להרשים.
לוקיישן פריים ברוטשילד המתפרש על 400 מ"ר עם דרקון מוזהב וגדול על תקרת המסעדה, 120 מקומות ישיבה, חדר פרטי וגלרייית וויסקי יוקרתית. כל אלו מאכלסים ללא הרף שפע מרשים של סועדים לבושים היטב. מאחורי המסעדה המרשימה עומדים המסעדן המנוסה במסעדות יוקרה - יקי כביר (סרפינה, יאוזה) וד”ר אמיר זרח, בעלי קליניקה לרפואה אסתטית שמתמחה באנשים יוקרתיים. הדיבור הגדול הוא על השף של המקום, דון טרן, שנחשב לאחד הידועים בעולם המסעדות האסייאתיות כולל תפוח הזהב המיתולוגית של אהרוני. בקיצור קבוצה מרשימה.

אבל השיחה האמיתית פה היא על חומרי הגלם היוקרתיים והרולים המיוחדים שהתפריט העשיר מציע.
בתפריט תמצאו מנות טעימות ברובן, המביאות מטבח אסייאתי יוקרתי בצילחות ומתוחכם בגישה, כגון וטטאקי בקר ברוטב פונזו; חציל אסייתי מאודה ברוטב סויה לימון וכרישה מטוגנת; אנטריקוט צלוי שעוטף אספרגוס חלוט; טייגר שרימפס במעטפת פריכה ועוד, ממוצע המנות הראשון נע באיזור ה-75 שקלים אבל המנות די נדיבות שזה חשוב במסעדה כזו בעיני.
העיקריות קופצות מדרגה יפה, תמצאו בלק קוד בסאקה ואורז צרוב ב- 188 שקלים; סטייק טופו צלוי בטריאקי ב- 98 שקלים; פילה סלמון על אורז אדום ברוטב בר בלאן ב- 166 שקלים ועוד, לא מדובר במנות קטנות אבל יש פה תמחור גבוה והמסעדה עומדת בגאווה מאחורי זה.
השוס מגיע דווקא ברולים של הסושי.
2 סושימנים אסייאתים (סליחה שלא זיהיתי מאיפה בדיוק) ממוקמים בפינה משלהם ומכינים ללא הרף רולים בשואו מרהיב של אומנות הגלגול. הרולים עולים כ-85 שקלים בממוצע, ניגירי ב-74 שקלים, ספיישל ZO (יילוטייל, אבוקדו, טונה בגלייז סויה קוג'י ואיולי יוזו) ב-92 שקלים ועד הגביע הקדוש, שנראה לי כל שולחן הזמין: רול פילה בקר וכבד אווז, פטריות שימג'י ואיולי כמהין ב-118 שקלים. תודו שזה מחיר מכובד.
אני אישית לא מבינה את העניין הזה להכניס לרולים יפניים בשר, שמנת וסלמון וכד'. הרולים עצמם מצויינים, האורז מדוייק והדגים טריים מאד, מבחינת הרול כבד אווז - הביס עצמו חביב אבל לא שווה את המחיר בעיני. לטעמי האישי, הייתי נשארת עם הדגים כי המסעדה עושה פה יופי של עבודה.

מיותר לומר שתפריט האלכוהול מרשים לא פחות, עם שפע של קוקטיילים שמשחקים על טוויסטים אסייאתים כגון נגרוני יפני, הומאז' על ויסקי-סודה תאילנדית ומרטיני ליצ'י. כל זה לצד תפריט יינות מאד מרשים ובר פתוח עם מיטב המותגים. הכל בניראות יוקרתית כיאה למקום.
זה אולי נשמע כאילו אני מזלזלת במקום אבל ממש לא, ה-ZO הוא אחלה יציאה לבילוי קולינרי ולא רק. הוא משלב שירות מעולה, אוכל טוב, מוזיקה נהדרת ואווירה של מועדון בביס אחד. נכון זה לא בילוי זול בכלל אבל זה אחלה של בילוי למי שמחפש משהו אחר מעוד מסעדה.
רוטשילד 11, תל אביב לאתר