פופ אפ איטליה הקטנה במרכז תל אביב
בימי שלישי וחמישי עד סוף חודש מרץ, האטריום של מלון בקסטייג' יהפוך ל-Trattoria del Teatro – שילוב רומנטי של טרטוריה ובר יין בהובלת השף אסף שטרן, בהשראת ברי היין האיטלקיים ותרבות הצ'יקטי והאפריטיבו

אחח כמה שאני אוהבת את איטליה, לשוטט ברחובות הקטנים, לשתות כוס של נגרוני לצד כמה ברוסקטות עם מוצרלה ופרושוטו, ליהנות מפסטה טובה או כוס יין.
כי לא משנה מה אוכלים באיטליה, הכל תמיד טעים, פשוט וטעים.
לכן ברור לכם שדי התלהבתי לשמוע שיש פופ אפ חדש בעיר, שלשם שינוי הוא לא מבוסס על מטבח מקומי או איזה טרנד מצועצע, אלא על אחד המטבחים הכי נהדרים וטעימים שיש - המטבח האיטלקי.

ביס קטן מאיטליה
למשך שני ערבים בשבוע (ימים שלישי וחמישי), עד סוף מרץ, יהפוך האטריום של מלון הבוטיק בקסטייג', מבית רשת מלונות אטלס, לחלל צבעוני ופרוע בו תתמקם Trattoria del Teatro, שילוב רומנטי של טרטוריה ובר יין.
על הפופ אפ מופקד השף אסף שטרן, שנוצר בהשראת ברי היין האיטלקיים ותרבות הצ'יקטי והאפריטיבו, בו יושבים לשתות בערב המוקדם, כמה משקאות לצד צלחות אוכל קטנות.
הרעיון מאחורי Trattoria del Teatro, היא להביא את איטליה בביסים קטנים וברגוע. ללבוש משהו יפה, לשבת בכורסאות נוחות, לשתות איזה ורמוט עם סודה או נגרוני איטלקי ולהתחיל לשוטט בממלכת הטעמים והמטעמים של איטליה.

אז מה אוכלים?
מגשי קרח גרוסים שעליהם דגים שלמים, צלחות של קרודו דגים עם שמן זית ועשבי תיבול; פוקאצ'ות עתירות מימדים חלקן גדושות בנקניקים וגבינות וחלקן מעמיסות על עצמן ממרחים נהדרים ופיסות של ברזואלה איטלקית, אנשובי נהדר ועגבניות מיובשות; שפע של ירקות טריים; צלחות נקניקים וגושי גבינות איטלקיות ושלל ברוסקטות מבוססות דגה וירק המוכנות לנגד עיני הקהל.
כל זה ועוד הרבה הם חלק מהיצע משתנה על בסיס יומי של מנות היוצאות מויטרינה פתוחה שבחזית הבר, שמקדמת את פני האורחים ומציגה חגיגה של טעמים, צבעים וריחות המדברים אוכל איטלקי נהדר, אוכל צבעוני מלא בעגבניות אדומות ובזיליקום, אוכל שישלח אתכם לנאפולי וסיציליה, לבולוניה ורומא.

אחרי שטיילתם בין ביסים איטלקיים, שתיתם עוד כוס של יין איטלקי משובח, תוכלו לעבור גם למנות קטנות חמות נהדרות, ניוקי ריקוטה ברוטב יין לבן; ארנצ'יני מוצרלה וקייל; שקדי עגל צרובים על דפי לזניה; פורקטה טלה וטורטליני זנב שור; פסטות טריות וכמובן טירמיסו מופלא לקינוח עם אספרסו נהדר בצד.
אם לרגע חשבתי שהחוויה האיטלקית הסתכמה באוכל ואלכוהול (לא שיש לי בעיה עם זה), אז טעיתי.
המלון שימש בעברו כתאטרון ומוקדש כיום ל"מאחורי הקלעים" של עולמות הבמה והפרפורמנס, ולכן תתכוננו להפתעה מיוחדת כי הוחלט לשלב בפופ אפ האיטלקי גם מעבר לאוכל.
מבין הקומות הגיעה זמרת לבושה שמלה אדומה לוהטת, שפצחה באופרה איטלקית מדהימה שעצרה לרגע הכל, בעיני זה היה רגע קסום ותוספת מופלאה לכל הטוב הזה ובעיקר זה הפך הכל לאיטלקי.
אני אוהבת פופ אפים כאלו, רגועים, נטולי טרנד, שבאים לספק חוויה של מסע למקומות אחרים, למטבחים נהדרים ובעיקר כאלו שמבוצעים מעולה. לגמרי המלצה חמה.
Trattoria del Teatro
בלינסון 6, תל אביב