שילוב מושלם של קולינריה ואמנות: הכירו את "נוילנד" - הרבה יותר מבית קפה
בלב פרדס חנה נפתח לאחרונה "נוילנד" - בית קפה חדש עם חזון ייחודי שמשלב קולינריה איכותית, אמנות ואווירה ביתית. יצאנו לבדוק, וניכר שמצאנו בית חדש לחובבי האסתטיקה והאוכל

"נוילנד" בפרדס חנה: הרבה יותר מבית קפה.
בביקורי האחרון בפרדס חנה הגעתי ל"נוילנד", בית קפה חדש שנפתח ממש לאחרונה. כבר ברגע שנכנסתי, נשבתי בקסם המקום. העיצוב הצבעוני והמודרני משתלב בהרמוניה עם האווירה הביתית, ויוצר תחושה מזמינה ונעימה. ולא הייתי היחידה שחשבה כך, כי גם ביום גשום במיוחד ישבו במקום לקוחות רבים.

לפני הארוחה, שוחחתי עם הבעלים, נצר שבתאי ושירן, שסיפרו לי על החזון שמאחורי נוילנד. במשך כמעט 30 שנה הם עבדו בעולם ההפקות, והפיקו הופעות חיות של "הכל מהכל" - רולינג סטונס, מדונה, אירוויזיון, מה שלא תרצו. אבל כל הזמן הזה, בערה בהם התשוקה למקום משלהם, מקום לארח ולפנק בו אנשים ולייצר דברים טובים וטעימים - ושזה יהיה כמו בית שני עבור כל מי שנכנס בדלת. אני מרגישה שהחזון התגשם בהצלחה.

המקום גם משמש בתור מרכז קהילתי מקומי, והוא משלב באופן טבעי ומסוגנן בין אוכל איכותי לאמנות. על הקירות תלויות יצירות אמנות של אמנים מהאזור, המוסיפות צבע ועניין לחלל. ואי אפשר לפספס את המחוות המבדרות לתרבות הפופולארית, כמו סיר המרק מסיינפלד (אל תדאגו, אם תבקשו יפה כן תקבלו מרק).

אז מה בתפריט? אתחיל ואומר שהמנות בבית הקפה מגוונות, ומתאימות גם לצמחונים, גם לאוכלי בשר וגם לטבעונים - רק תבחרו מה תרצו לאכול.

אנחנו התחלנו מהמלוח. קודם כל, כריך האבוקדו קרץ לי כהרגלו, והוא היה פשט מעולה - החל מהלחם ועד למילוי. לצידו אכלנו סקונס מלוח מעולה עם עגבניות מיובשות, עשבי תיבול וגבינה שהיה מאוד מוצלח ומיוחד, והוכיח לי שסקונס יכול להיות אפילו יותר טעים כשהוא מלוח ולא מתוק. ובואו לא נשכח שיש גם בורקס גבינה חלומי; וכריכון סלט טונה קרמי בלחמנייה שהגיעה אלינו ישירות מארה"ב.

ואיך אפשר מבלי ללוות את כל הפחמימות הטעימות האלו בסלט שורשים רענן, שמשביע את הגוף ואת הנפש. זה אחד מהסלטים האהובים עליי, והוא עשוי כאן בצורה נהדרת - קליל, קראנצ'י, ועם רוטב מעולה שמאזן הכל.

השארנו מקום לקינוח, כדי להצליח לטעום כמה שיותר מהמאפים המפתים שניבטו אלינו מחלון הראווה. כולם נאפים במקום, וכולם מדוגמנים ומסקרנים. ההפתעה הכי טעימה הייתה הפיננסייר פיסטוק עם מסקרפונה ותות - קינוח קטן ושובב, שמוכיח שאפשר להיות גם יפה וגם טעים. יש לו אפילו טעם לימוני עדין, והפיסטוק משתלב נהדר גם למי שאינו חובב את הז'אנר.

הקרואסון עם קצפת המסקרפונה והתותים היה הבא ברשימה, וגם הוא לא איכזב. בעיני שילוב המסקרפונה בקצפת ממש נהדר, ומוסיף הרבה עומק לקינוח. לצידו נהננו ממאפה שמרים קינמון-פקאן טרי טרי (ויש טעמים נוספים, כמו שוקולד), וסינבון חלומי בדיוק כמו באמריקה.

את כל הטעימות ליווינו בקפה נהדר ובתה מתמצית תה איכותית, שהיו בדיוק במקום. גם חליטות התה מצוינות, כולל תה ג'ינג'ר, לימון ודבש שמסוגל לרפא הכל.

בסיכומו של דבר, "נוילנד" הוא הרבה יותר מסתם בית קפה. זהו מקום שמזמין את המבקרים לחוויה הוליסטית, המשלבת בין קולינריה ואמנות באווירה של בית. אני בהחלט מתכוונת לחזור וליהנות שוב מהאווירה הייחודית ומהמטעמים המצוינים שבתפריט.

ונסיים בפרטים היבשים:
איפה? האורנים 22, פרדס חנה כרכור
מתי? א'-ה' בין השעות 8:00-20:00, ימי שישי 8:00-15:00, סגור בשבת.
יש תעודת כשרות? לא.
טלפון: 050-5515800
יש חנייה? שפע של חנייה באפור (לא מובן מאליו!), בין העצים שמול המסעדה.
הכותבת הייתה אורחת של נוילנד פרדס חנה.

