בקשה לאישור תביעה נגזרת נגד רמי לוי השיקמה על אי רכישת מניות ישראייר
רמי לוי, בעל השליטה בחברת התעופה, רכש בזמנו כ-27% מהחברה באופן פרטי. רמי לוי שיווק השיקמה: "יש טענות הגנה טובות שיביאו לדחיית הבקשה"

למחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי בתל אביב, הוגשה בקשה לאישור תביעה כנגזרת נגד רשת חנויות רמי לוי שיווק השיקמה, דירקטורים ובעל השליטה רמי לוי על אי רכישת מניות חברת ישראייר.
טענתו העיקרית של המבקש היא כי המשיבים הפרו כביכול חובות ביחס לאיסור ניצול הזדמנות עסקית של החברה, בכך שלא רכשו בתקופת הקורונה את מניות ישראייר חברת תעופה ותיירות בע"מ.
כזכור, רמי לוי רכש בזמנו כ-27% ממניות חברת התעופה באופן פרטי ולא דרך החברה .
המבקש מעריך את סכום התביעה בסך של 127 מיליון שקל. מנגד, רמי לוי שיווק השיקמה מציינת בתגובה לבורסה כי החברה "לומדת את הבקשה ואולם מעיון ראשוני בפרטיה עולה כי בידיה טענות הגנה טובות שיביאו לדחיית הבקשה".
מניית ישראייר גרופ הנסחרת בבורסת ת"א עלתה מתחילת השנה ב-8% עם שווי של 547.6 מיליון שקל.
חברת שי אודם בשליטת רמי לוי מחזיקה ב-36.76% החברה, רמי לוי מחזיק בעוד 20.8%, חברת כלל ביטוח עם 8.43% מהחברה, אנליסט קופת גמל עם 5.82%.