תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

ביסטרו חדש ברוטשילד: טעמים מקומיים שיעשו לכם חשק לחזור

דווקא בצומת הכי סואן, ממוקמת מסעדת אדמתי שמביאה לתל אביב חווית קולינריה אחרת שלא הכרתם, שקטה, לא טרנדית ומאד טעימה. יש מצב שהתאהבנו

מסעדת אדמתי שקדי עגל, אדמתי, צילום אנטולי מיכאלו

גל המסעדות האסייאתיות החדש שסוחף את תל אביב, ולא רק, העלים קצת את המקומות הקטנים, החדשים שבאים להציע חווית אוכל פחות רועשת, יותר אינטימית.
אז תנו לי שניה לפזר את הרעש - תכירו את אדמתי.
אדמתי, היא מסעדה קצת אחרת בנוף התל אביבי, למרות הלוקיישן המאד טרנדי - רוטשילד בואכה נחלת בנימין, החלל, בו שכנה בעבר מסעדת וונג הויאטנמית, מאד שונה מהרחוב הרועש, יש בו אינטימיות רכה, עוטפת ונעימה, בלי אלמנטים צועקים או שואו עיצובי.
בהתאם לכך גם התפריט. לא ארוך, לא קצר, בלי שמות מיותרים, פשוט אבל טעים, מאד טעים.

המנות מבוססות על חומרי גלם מקומיים, הרבה גבינות ממחלבות קטנות, ריבות תוצרת בית, תזקיקים של יוליוס מהצפון, בקר בגידול רמת הגולן, שילובים של טלה ופריקי המביאים טעמים מהמטבח הערבי - גלילי.

מסעדת אדמתי בריוש כבדים ודלעת. אדמתי, צילום אנטולי מיכאלו


שמו של המקום ניתן לו אחר יצירתו של המשורר הלאומי אלכסנדר פן – “אדמה אדמתי”, שהיה סבו של עמרי אייזנשרייבר מבעלי המקום ומרמז על שאיפותיו של המקום לחבר בין עבר להווה, בין התוצרת המקומית והחיבור לאדמה.
שף המקום הוא אביב אטינגר, שנחשב לאחד הכישרונות הצעירים הבולטים ובעל ניסיון בינלאומי במסעדת כוכב מישלן בפריז.

אטינגר מביא ביסים נהדרים ומקוריים לאדמתי, פחזניות ממולאות בגבינת גפן עם פרג, מרווה וסומאק (38 שקלים), הן פיצוץ טעמים מעוררי ריגוש שממלאים את הפה בחריפות ומתיקות ועושים חשק לקערה מלאה באותן פחזניות מופלאות, כאילו היו פופקורן מול סרט. פיסת בריוש קלויה ופריכה ומעליה משיכה נדיבה של פרפה כבדים וריבת דלעת וחזרת (56 שקלים), משחקת על החריפות - מתיקות - רכות.

מסעדת אדמתי אדמתי, צילום אנטולי מיכאלו

שקדי עגל צלויים נכנסים לרוטב מודרני של פקיילה טריפוליטאי עם רוטב ורמוט של יוליוס (112 שקלים); כופתאות רכות של ריקוטה מקבלות פטריות יער, חלמון קונפי וקצף של חלב מתקתק (96 שקלים); ירקות חורף בפחם עם לאבנה מעושנת מדליקה בטעמה עם אגוזי מקדמיה ושום ירוק (64 שקלים); ארטישוק ירושלמי בבישול איטי עם גבינת שחת, פטל מותסס ורשאד (68 שקלים) ועוד מגוון מנות.

המנות שמשתנות כמובן בהתאם לעונה ולתוצרת אבל את הריגוש הסופי שממש גרם לנו להבין שמדובר בתענוג קולינרי אמיתי מצאנו בקינוח הסלרי! גראטן של סלרי ומעליו צ'יפס סלרי וגלידת סלרי, עם קרמול כיפי וטעמים שהפה לא מבין מה קורה לו מרוב שזה ביס נהדר. לא טעים אלא נהדר!

אדמתי היא מסעדה נהדרת, אחרת, אינטימית ולא קצבית ורועשת. פה לא יוצאים כדי לשתות דרינקים מגניבים ולהעביר ערב מלא בקצב ומנות קטנות, לפה יוצאים כדי לאכול. אז תחשבו טוב טוב את מי אתם לוקחים אתכם.
התמחור הוא ממוצע גבוה, כ-60 שקלים למנות ראשונות וכ-100 שקלים בממוצע לעיקריות. אבל לדעתי האישית חובה לאכול פה לפחות פעם אחת.

אדמתי, רוטשילד 15, שני-רביעי 19:00-00:30, חמישי-שבת 19:00-01:30

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהמסעדות חדשותתל אביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: