ממריאה: חברת קרואטיה איירליינס משיקה 5 קווים חדשים בלוח טיסות הקיץ
חברת התעופה הלאומית של קרואטיה מחדשת למעשה את הקווים, שהפעילה לפני מגפת הקורונה, אל: פראג, בוקרשט, מדריד, מילאנו והמבורג, ומתחדשת בצי של מטוסי איירבוס A220

קרואטיה איירליינס תרחיב את הפעילות בנמל הבית שלה בזאגרב (ZAG) ותשיק 5 קווים חדשים בלוח טיסות הקיץ הקרוב.
הקווים החדשים יהוו למעשה חזרה לערים, שאליהן טסה החברה בעבר לפני מגפת הקורונה. היעדים החדשים יכללו טיסות ישירות מזאגרב אל: פראג (PRG), בוקרשט (OTP), מדריד (MAD), מילאנו מלפנסה (MXP), והמבורג (HAM).
הטיסות למילאנו ולפראג יתחילו ב-2 ביוני 2025, כששני הקווים יפעלו 3 פעמים בשבוע. הטיסות החדשות להמבורג, בוקרשט ומדריד יתחילו ביולי 2025.
הקווים להמבורג ולבוקרשט יושקו ב-1 ביולי 2025, בעוד הטיסות למדריד למחרת ב-3 ביולי 2025. שלושת הקווים האלה יפעלו 3 פעמים בשבוע במטוסי איירבוס A220-300 של החברה, היכולים להכיל 149 נוסעים במחלקה אחת.
חברת התעופה הקרואטית תתמודד רק באחד מהנתיבים החדשים, כאשר איבריה כבר פועלת בקו מדריד לזאגרב. ריינאייר מתחרה בעקיפין בקו מילאנו, אם כי מפעילה 5 טיסות בשבוע בין זאגרב לנמל התעופה ברגמו (BGO) בעונת השיא בקיץ.
קרואטיה איירליינס קיוותה להתחיל השנה גם טיסות בין זאגרב לליסבון (LIS), אך, כפי שהיא מציינת, לא הצליחה להשיג סלוטים מתאימים בנמל ליסבון.
הרחבה זו של הרשת של החברה ליעדי מפתח באירופה משתלבת באסטרטגיה של קרואטיה איירליינס להרחיב את הפעילות עם הצגת הצי החדש של מטוסי איירבוס A220, כשברשות החברה שני מטוסים ועוד 11 נוספים בהזמנה, וזאת בנוסף לשני מטוסי A220-100 קטנים יותר.
הצי של קרואטיה איירליינס יכלול לפיכך 15 מטוסי A220 חדשים לאחר מסירת כל המטוסים. 6 המטוסים הבאים צפויים להימסר ב-2025, 4 ב-2026 ו-3 מטוסים ב-2027. המטוסים החדשים כולם מצטרפים לקרואטיה איירליינס באמצעות הסכמי חכירה.
לצד צי האיירבוס A220 שלה, החברה מפעילה גם שני מטוסי A319, שני מטוסי A320 ו-5 מטוסי טורבו-פרופ של De Havilland Canada.