טסים לבנגקוק? מסעדות קטנות עם טעם גדול והמחיר? מצחיק
מבקרים בבירת תאילנד בקרוב? זה הזמן לגלות את המקומות הקטנים עם הטעמים הכי גדולים. רומי לוי המתגוררת בשנים האחרונות בתאילנד מצאה לכם מסעדות ודוכנים שכבשו גם את מישלן עם אוכל תאילנדי אותנטי, מנות מלאות אופי ומחירים מפתיעים. קחו מזלג, תגיעו רעבים – ובתיאבון!

תאילנד היא גן עדן לחובבי אוכל, מדוכני רחוב לוהטים ועד מסעדות עטורות פרסים. בין ריחות הטום יאם לצלילי המחבתות הרוחשות בשווקים, המטבח התאילנדי ממשיך לרגש, כשהוא מחבר בין מסורת, חדשנות והמון אהבה לאוכל.
בעשור האחרון, סצינת הקולינריה התאילנדית ובמיוחד בבנגקוק, זכתה להכרה בינלאומית והפכה לחלק בלתי נפרד ממדריך מישלן היוקרתי.
בניגוד למה שרבים חושבים, חלק מהכוכבים הנוצצים ביותר בתאילנד שייכים בכלל לדוכנים ומזללות קטנות, שמגישות אוכל מסורתי מדויק – במחירים מפתיעים.
רומי לוי, המתגוררת בשנים האחרונות בתאילנד ריכזה עבורכם מספר מסעדות ודוכנים בבנגקוק שזכו בהמלצת "ביב גורמנד" של מישלן, פרס שניתן למסעדות המגישות אוכל מצוין במחיר נגיש.
רונג רואנג פורק נודל (Rung Rueang Pork Noodle):
רונג רואנג פורק נודל, מסעדה קטנה ומפורסמת הממוקמת בסוקומוויט סוי 26, היא מוסד קולינרי מוכר לכל חובב נודלס בבנגקוק.
כבר יותר מ-60 שנה שהמזללה הקטנה הזו מוכיחה שאין תחליף לטעמים קלאסיים שנשמרים באהבה.
ניתן להרכיב בעצמכם את קערת החלומות: לבחור בין סוגי המרק (יבש (ללא מרק, רק תבלינים), טום יאם יבש, מרק חזיר או מרק טום יאם), להוסיף חלבון (דגים, דגים או תוספת ולסגור עם סוג האטריות שאתם אוהבים (אטריות ביצים, אורז, שקופות או קיאמי).
הקערות מגיעות גם עם כדורי דגים ביתיים נהדרים ,ואם אתם מרגישים הרפתקניים, תוכלו להוסיף עור דג פריך להוספת מרקם נוסף וכל זה במחיר של עד 100 באט (כ-10 שקלים) לקערה מפנקת.
כתובת: 10/3Soi Sukhumvit 26, Khlong Tan, Khlong Toei, Bangkok 10110

פור. פוצ'איה (Por. Pochaya):
במשך למעלה מ-30 שנה, מסעדת פור. פוצ'איה הממוקמת בסמוך לאנדרטת הדמוקרטיה בבנגקוק, ביססה את מעמדה כאחת המסעדות האייקוניות בעיר. המסעדה המשפחתית הזו, ידועה בזכות מנות המשלבות טעמים סינים-תאילנדים מסורתיים, שנעשות בהשראת מתכונים נדירים שעברו מדור לדור.
שתיים מהמנות המומלצות ביותר במסעדה, שזכו לשבחים רבים בקרב מקומיים ומבקרים מחו"ל, הן חביתת הסרטנים המפורסמת ומנת בשר בקר מוקפץ עם עלי כמון. שתי המנות הללו מדגימות בדיוק את מה שהמטבח התאילנדי יודע לעשות הכי טוב – לקחת חומרי גלם פשוטים ולהפוך אותם לחגיגה של טעמים.
אם אתם אוהבים לנסות טעמים חדשים, את המסעדה הזאת אתם חייבים לנסות. שם תוכלו ליהנות ממנות רבות ושונות, במחירים שנעים בין 100 ל- 200 באט (כ-10 ל-21 שקלים) למנה ולעיתים גם פחות.
כתובת: 654 656 Wisut kasat Rd. Ban Phan Thom, Phra Nakhon, Bangkok 10200

סא פון (Sae Phun)
בקרבת הנדנדה הענקית (Giant Swing) נמצאת מסעדת סא פון, מוסד קולינרי משפחתי שמגיש אוכל תאילנדי אותנטי כבר קרוב ל-100 שנה. המסעדה נפתחה לראשונה בשנת 1926, וכיום מי שמוביל אותה זה הדור השלישי, שממשיך לשמור באהבה על המתכונים של סבא.
המנה הכי מפורסמת היא תבשיל העוף האגדי – עוף רך שמתבשל ברוטב עשיר, ומוגש לצד אורז או אטריות עם ירקות טריים. למרות ההיסטוריה הארוכה והמעמד האייקוני, ב-Sae Phun המחירים עדיין ידידותיים מאוד, מחירן של רוב המנות אינו עולה על 200 באט (כ-21 שקלים).
כתובת: Sao Chingcha, No. 112 Thanon Mahannop, Sao Chingcha, Phra Nakhon, Bangkok 10200
ק. פניץ' (K. Panich)
אם יש קינוח תאילנדי שאסור לפספס,זה המנגו סטיקי רייס ואחת המסעדות הטובות ביותר ליהנות מקינוח זה היא ק. פניץ', השוכנת בקרבת הארמון המלכותי.
המנגו עם האורז הדביק בק. פניץ' מבוסס על מתכון שעבר מדור לדור כבר למעלה מ-80 שנה. האורז הדביק מאוזן במתיקות לא מתוק מדי ולא כבד מדי, מה שמאפשר למנגו הטרי ולחלב קוקוס העשיר לזרוח בהרמוניה.
כל הטוב הזה מוצע במחיר נגיש בסביבות ה-130 באט (כ-14 שקלים).
בנוסף, במסעדה תמצאו גם מגוון קינוחים תאילנדים נוספים, כולל אורז דביק עם דוריאן, גליליות קוקוס פריכות ופודינג טפיוקה, שכל אחד מהם שווה טעימה.
כתובת: 433-431Thanon Tanao, San Chao Pho Sua, Phra Nakhon, Bangkok 10200
טיפים חשובים לזכור:
במהלך מסעותיכם בתאילנד, תיתקלו בעשרות מסעדות קטנות המנוהלות על ידי משפחות, מלאות קסם ואישיות. מקומות צנועים אלה הם לעיתים קרובות חמימים אך מיושנים, עם מקומות ישיבה מוגבלים, ולכן נדיר לשהות שם זמן רב. מכיוון שהן יכולות לאכלס רק מספר מצומצם של לקוחות, כדאי להגיע מוקדם כדי להימנע מהמתנה בתורים ארוכים. כמו כן, זכרו להביא מזומן כי לא כל המסעדות מקבלות כרטיסי אשראי.
לא משנה אם אתם בבנגקוק, בצ'אנג מאי או באי קטן בדרום –בכל פינה בתאילנד מחכה לכם סיפור קולינרי חדש, וכלמה שצריך זה רעב וסקרנות.
