ההגה בידיים שלהן: נשים בעמדות מפתח בענף הרכב
בכנס CARיריסטיות2 שנערך בקריית המוזיאונים בפתח תקווה, התכנסו נשים מובילות מענף הרכב והמגזר העסקי, במטרה לקדם ייצוג נשי בתעשייה הנחשבת מסורתית לגברית

נשים בעולם הרכב: לא רק נהגות, גם מנהלות ומהנדסות.
תעשיית הרכב, שעוברת בשנים האחרונות שינויים טכנולוגיים וחברתיים מהותיים, פותחת את שעריה ליותר נשים מאי פעם.
כנס CARיריסטיות2, שנערך היום (שני) ביוזמת ארגון מומנטום, הבית לחדשנות, עיריית פתח תקווה וחברת גלגלים, שם לו למטרה להעצים נשים בתעשיית הרכב ולקדם את שילובן בתפקידים מובילים.
הכנס כלל שלושה מושבים מקצועיים, בהם השתתפו דוברות מובילות מעולם הרכב:
הראשון שבהן הוא נשים בירוק, בהשתתפות קצינות וטכנאיות רכב מצה"ל, ששיתפו בתפקידיהן ותרומתן למהפכה הטכנולוגית. בין המשתתפות נכחו: נוי שלי חלבני, קצינת טכנולוגיה ותחזוקה בחטיבת מילואים גבעתי; דריה שקולניק, מפקדת קורס אוטוטק ומערכות רכב בבה"ד 20; ואטל אנגלינה מורוך, מאבחנת מערכות רכב בחטיבת הצנחנים.
אחריו נערך פאנל נשים בתעשייה, עם דיון על ניהול, מקצוענות וחדשנות בענף הרכב, בהשתתפות מנהלות ומאבחנות רכב. בפאנל השתתפו שלי רביבו אניגר, מנהלת מרכז שירות פרו מוטורס; וניצן רף עוז, מאבחנת במרכז שירות טיוטה S.O.S חדרה.
לאחר מכן דובר על יזמות נשית ברכב. מייסדות קהילת "המוסכית", שני קופרמן אזולאי וקים עלמני, הציגו קורס דיגיטלי להכשרת נשים בתחזוקת רכב.
נוסף לכך, השתתפה בכנס נחמה בוגין, אלופת ישראל במרוצי מכוניות, שסיפרה על דרכה בתעשייה והתמודדותה במסלולי המרוצים בגיל 55.
חגית אליאס, מנכ"לית מומנטום ומנחת הכנס, אמרה כי: "נשים מהוות כ-30% מכלל הלומדים בלימודי הנדסאות בישראל, כאשר בענף הרכב, בפועל, הייצוג הנשי במקצועות הרכב עומד סביב ה-12%. בזכות הטרנספורמציה הטכנולוגית שמתרחשת בתעשיית הרכב, אנו ניצבים בפני הזדמנויות חדשות לשנות את התעשייה ולעצב אותה כך שתתאים גם לנשים. יש צורך במיומנויות טכנולוגיות חדשות, והדבר פותח דלתות לנשים עם רקע במדעים, בטכנולוגיה, בהנדסה ובמתמטיקה (STEM). חברות רבות מבינות ששילוב נשים בתעשייה תורם לחדשנות וליצירת פתרונות טובים יותר, וישנן יותר ויותר תוכניות ויוזמות המבקשות להכשיר נשים בתחומים טכנולוגיים, מה שמסייע להן לרכוש את המיומנויות הנדרשות. גיוון בפרספקטיבות יכול להוביל למוצרים ושירותים שמיועדים לקהל רחב יותר".
רמי גרינברג, ראש העיר פתח תקווה, התייחס גם הוא: "ענף הרכב עובר שינויים מרחיקי לכת - טכנולוגיים, סביבתיים וחברתיים - ונשים נמצאות בחזית כל אחת מהתמורות הללו. אנו רואים נשים בתפקידי מהנדסות רכב, מנהלות מרכזי שירות, נהגות מקצועיות, ממציאות טכנולוגיות חכמות, ואף מקבלות תפקידי מפתח בתעשייה המסורתית והחדשנית כאחד. למרות זאת, הדרך לשוויון עדיין לא הושלמה. עלינו להמשיך לפעול כדי לוודא שלכל ילדה ונערה תהיה הזדמנות ללמוד, להתפתח ולשאוף לכל קריירה שתרצה - גם אם בעבר היא נחשבה 'גברית'. חובתנו היא להמשיך ולשבור את המחסומים, להעצים נשים וליצור עבורן סביבה תומכת ומעודדת".
סיגל עוז, מנכ"לית חברת גלגלים: "חדשנות היא לא רק טכנולוגיה - היא דרך לחשוב אחרת, לשאול שאלות ולשבור דפוסים ישנים. בענף הרכב, שמבוסס על מסורת של עשורים, השילוב בין טכנולוגיה, מקצועיות, יזמות ומיומנויות טכניות הוא לא העתיד - הוא כבר ההווה. מכונאיות, מומחיות טכניות, מהנדסות, מנהלות ויזמיות - לכולנו יש מקום להשפיע, לשנות ולהוביל את הענף קדימה".
רחל אלון, יועצת רה״ע לשוויון מגדרי, פיתוח וחדשנות, מנכ״לית הבית לחדשנות: "יצרנו בפתח תקווה מנגנון בשם ״חיבורים״ המחבר בין עסקים, תעסוקה וחינוך, ופותח דלתות לנשים, אנשים ובני נוער להיחשף לעולמות חדשים ולהזדמנויות בתחומים שונים״.
למבחני רכב וחדשות נוספות מהארץ והעולם:
מדור הרכב של פספורטניוז
