חדשה. כשרה ועשויה להפוך לאחת המסעדות הטובות בתל אביב
רובע א' של השף אבייתר מלכה מחברת בין אשדוד לתל אביב ומביאה לעיר החטאים מסעדה כשרה ברמה הגבוהה ביותר. מופתעים? גם אנחנו

מסעדת רובע א' מכירים?
חיפוש אחר מסעדות כשרות טובות בתל אביב מביא למעט מאד תוצאות, אני לא אנקוב בשמות, אבל רוב המקומות הכשרים בתל אביב מבוססי בשר ובאים לספק איזו חווית צהריים מהירה ופחות יציאה לבילוי ערב משובח, קולינרית ואלכוהולית. בין המעטות שכן אפשר לפרגן להן היא דריה הנהדרת של הלל תקאוולי, לורן ומינץ הוותיקים שמספקים חווית קפה קולינרי וגרקו היוונית הכשרה.
מסעדת רובע א' החדשה הולכת לשנות את המצב בעיני.
המסעדה שנפתחה על חורבות המסעדה המדוברת של רובושון במלון אלקונין, היא בעצם מסעדה שמדברת את הזכרונות והטעמים של השף הממש מוכשר, אביתר מלכה, זוכה משחקי השף.

אישית אני מרגישה שאביתר הוא מהמעטים שמדברים מטבח ישראלי, חדש וטעים בטירוף, מטבח שמבוסס על טריות, שפע של ירקות ועשבי תיבול, דגים ומעט בשר, מטבח רענן מאד, קליל וקייצי אבל עם מלא טעמים של מסורות שונות.
מסעדת רובע א' היא מסעדה כשרה. לרוב זה מהווה איזה אישיו של חומרי גלם והתפשרויות כדי הגיע לביס נהדר. אני יכולה לומר שחור על גבי מסך לבן, שאם לא היו אומרים לי שהיא כשרה לא הייתי שמה לב לזה וגם לא ממש היה אכפת לי.
מלכה מצליח להביא מטבח דגים-חלבי נהדר, אחר, עשיר בטעמים ובמנות לא שגרתיות, ולגרום ללקוחות שלו לאכול קובה חמוסטה של דג שמפילה אתכם מהרגליים לצד נגרוני משובח או כוס יין.

התפריט של רובע א' מביא את אשדוד לכל גווניה הקולינרים אל תל אביב. שפע של דגים בוורסיות שונות, מיוחדות שמביאות את הטכניקות והיכולות של אביתר לצלחת.
החוויה מתחילה בפחמימה, בבצק שנמס אל תוך עצמו ואל תוך הפה, קובנה בריוש אווירירית בטירוף לצד חמאה ופלפלים כבושים (32 שקלים), ופיצטה משוחה בחמאה חומה, אנשובי ועגבניות (62 שקלים). אחרי שהרגעתם את הרעב עם פיסת לחם ודרינק משובח תעברו לדגים נאים וכבושים (69-102 שקלים) שמהווים ביס חובה כדי להנות כמו שצריך: ברוסקטת לקרדה עם חמאה ופלפל שאטה; טורטיית תירס פריכה ומעליה טרטר דג עשיר בטעמים, ביס כיפי שמלכלך את הידיים ועושה טוב לנשמה. תמצאו גם שתי גירסאות סשימי מסקרנות האחת: "לבן על לבן" עם חלב שקדים מרים ומלפפונים והשניה בוהקת באדום דם - "אדום על אדום" עם אגווצ'ילה תפוז דם, סלט תפוזים, זיתים ואריסה.

אבל החלק שתמיד מביא את אביתר לשיא הם הירקות. בכל מסעדה שהוא מבשל בה, הירקות מקבלים מקום של כבוד ותמיד מייצרים את החוויה האמיתית של הסעודה.
שורשים עם ברולה גבינת בושה ותות שדה; סלט קיסר מעושן, שעועית ליה "קצ'יו א-פפה ארטישוקים צלויים בפחם עם גרמולטה זעתר ופיסטוק; מסבחה אפונה עם פיתה תימנית הום-מייד לניגוב ואספרגוס צלוי עם סרירצ'ת פלפלים מהערבה ושקדים קצוצים.
מעולם לא חשבתי שאשב על בר של מלון ואשתה נגרוני ואנגב מסבחת אפונה - אבל המסבחה הזו גרמה לי לעצום עיניים לכמה שניות מרוב שהיא הייתה טעימה.
מנה מרתקת נוספת הייתה הקובה חמוסטה דג, מנה שמביאה את העדתי והדגיגי של אשדוד לצלחת תל אביבית אחת. קובה ענקית, מעטפת בורגול דקיקה, ממולאת בקבב דג מופלא, אווירירי ולא דחוס, על רוטב לימון עשיר. אין לי מספיק מילים כדי לתאר כמה הדבר הזה טעים.

בפסטות הטריות תקבלו 3 סוגים, (96-102 שקלים): אנילוטי רכים ודשנים של בטטה יפנית עם חמאה, פלפל ופרמזן, "פסטת בת של מלך" שהיא שם מסקרן לפסטת ביגולי דורום עם חמאת לימון, ארטישוק ופירורי לחם מחמצת ומנה שתמיד יוצרת דיונים- ניוקי ריקוטה ברוטב שישברק עם חצילים שרופים, יוגורט, מי ריקוטה וסומאק. יש שיאמרו שהרוטב מעט כבד ויש שיאמרו שהחמיצות המעושנת שלו מענגת את החושים אני נותנת לכם להחליט.
אם הדרינקים עדיין שומרים אתכם רעבים אז תמצאו גם מנות כגון דובר סול מרינייר במחיר לא זול של 370 שקלים, שכולל את אחד הדגים המופלאים שיש, שנפרס ומפורק אל מול עינכם, תבשיל רטטוי צרפתי עם ניוקי א-לה רומנה מאיטליה, נתחי טונה צרובה בג'וספר לצד שמנת פלפלת ואפילו נקניקיית מרגז פורל עם טחינה ובצל שרוף בלחמניה רכה.
ההמלצה שלי?
לבנות לעצמכם ארוחת ראשונות לצד מנת החמוסטה ואיזה קינוח.
לא פחות חשוב- אל תוותרו על הקוקטיילים שיש. כמו שהשקיעו באיכות וטכניקות, כך גם השקיעו בצוות ברמנים ובאלכוהול מעולה. הקוקטיילים מדוייקים, מלאי מחשבה והם חלק בלתי נפרד מהחוויה במקום.
ועכשיו להערה קטנה - המחיר.
כיאה למסעדה בממוקמת בתל אביב ועוד במלון יוקרתי שאיכלס את מסעדת רובושון- לא הופתעתי שלא זול במקום, אבל היו מנות שהיו מתומחרות מעט גבוה כגון הטוסטדה דג נא, הטאקו וגם הסשימי בעיני היה מעל הממוצע. אין מנה מתחת ל- 69 שקלים אבל מצד שני מלבד מנת הדובר סול שקופצת ל-370 שקלים, כל המנות נעות בסיבות ה- 88-110 שקלים פחות או יותר.
זו אחת המסעדות הטעימות שאכלתי בהן לאחרונה ולכן שווה וחובה ללכת להתנסות בה.
א׳-ה׳ 18:00-01:00 מלון אלקונין, לילינבלום 9, תל אביב