תל אביב מאחורייך. בר היין הזה בנתניה מציע מבחר של 900 בקבוקי יין!
מעל ל- 900 בקבוקים מכל העולם, 150 מתוכם בתפריט הבר ואוכל של השף תום לוי ממשחקי השף. בר היין הנתנייתי הזה, מצליח לתת פייט לברי היין בתל אביב

הקורונה הביאה איתה את טרנד ברי היין והמעדניות לשיא חדש שמעולם לא נרגע.
בכל מקום בארץ, ובעיקר בתל אביב, נפתחו מעדניות מלאות כל טוב וברי יין מסוגים שונים שהפכו להיות הבילוי הקזו'אלי הכי משתלם שיש.
אחד מהמקומות הוא הדלי וינו שנפתח בקורונה, בשכונת עיר ימים בנתניה, יותר כחנות המתמחה ביין ודליקטסים מאשר בר יין אבל כבר אז הביא שואו אחר לנתניה המעט מנומנמת.
בדלי וינו שפע הוא שם המשחק. זו חנות ענקית, הבאה להעניק תחושה של מרתף יינות אירופאי, עם מדפים עמוסים לאורך הקירות במאות בקבוקי יין, שמפניות ואלכוהול מכל העולם. סך הכל יש בכל רגע נתון בחלל של דלי וינו, כ-900 בקבוקים. שזה ממש מכובד.
הסיבה לשפע הזה וליכולת להביא מגוון יינות שאין באף מקום אחר, היא שדלי וינו הם יבואנים בעצמם, תוסיפו לזה שהבעלים באים מחבר העמים וקיבלתם לא רק מגוון יינות מכל העולם כגון קלאסיקות כמו שבלי, עמק הרון והלואר, טוסקנה, וריוחה אלא יינות נישתיים וחדשניים המציגים את יינות העולם החדש שמחוץ לאזורי הגידול המסורתיים, שפע של יינות מסלובניה וגיאורגיה, מבעבעים מיוחדים ועוד.

בשלב מסויים הפכה דלי וינו מחנות יין עם כמה נשנושים וכוסות לטעימה, למכונה משומנת היטב של שירות ובילוי. תפריט היין הוא מהגדולים שיש והוא מכיל כ- 150 יינות בכוסות ובקבוקים מכל העולם כולל יין הבית שבוקבוק במיוחד בשבי דלי וינו והוא נהדר, רענן עם חומציות כיפית, יין שמחסלים בקיץ עם כמה גבינות בלי להתחשבן בכלל.
ואם באוכל עסקינן, אז כמו שהם הבינו שהם חייבים להתחיל להפוך להיות בר יין, הם גם הבינו שהם חייבים לקפוץ מדרגה מבחינה קולינרית, כי הישראלים חייבים לאכול לצד היין שלהם. אל התפקיד הזה הם הביאו לא פחות ולא יותר את השף תום לוי ("קלארו", זוכה משחקי השף), שבנה יופי של תפריט, המותאם להעצמת טעמיו של היין, בדגש על מנות קטנות ובינוניות. לוי מביא משהו יותר מתוחכם ליינות, קצת יותר "בשר" לקולינריה ובכך מייצר חווית ישיבה ארוכה יותר.

בין המנות של השף לוי ניתן למצוא: בליני כיפיים עם קרם פרש וקוויאר (72 ש"ח), ויטלו טונאטו- רוסטביף סינטה עשוי מושלם, פרוס דק עם זעתר מוחמץ, שמן זית ומלח ים (62 ש"ח), ארנצ'יני שמנמנים ורכים עם גאודה וכמהין (52 ש"ח), כריך מושחת של בשר אונטריב מפורק עם איולי ים-תיכוני (48 ש"ח), מנה נהדרת ליין- סירות אנדיב ואגסים ביין עם גבינה כחולה, פקאנים קלויים, עלי אנדיב טריים, ברוטב ויניגרט שמפניה (52 ש"ח); ברוסקטות פריכות שעליהן קונפי דג, קרם פלפלים שרופים (48 ש"ח), סלמון מעושן, גבינת שמנת וצלפים (36 ש"ח), וסלט ביצים עם אנשובי ועירית קצוצה (32 ש"ח) - ביסים נהדרים שמלווים את הדרינק בלי מחוייבות. לצד אלה, יכלול התפריט גם מגשים של גבינות איכותיות, פלטת שרקוטרי ודגים מעושנים וכבושים.
היתרון של ברי יין בתל אביב על מקומות אחרים הוא המרכזיות, ההמוניות של האנשים סביב המקום, מה שהופך את חווית הבילוי לחברתית ועמוסה, וזה גם החסרון. דלי וינו מספקים אינטימיות, חלל רחב, שפע של יינות, מחירים שפויים ואווירה מיוחדת בדמות מרפסת מקורה מעוטרת גפנים, המדמה ישיבה ביקב . תוסיפו לזה חניה בחינם וקיבלתם מתכון להצלחה.
דלי וינו, נתן יונתן 10, פיאנו סנטר, נתניה