אפליקציה ייעודית, שמות התחנות בשפת הסימנים ועוד: מהפכת הנגישות של רכבת ישראל יוצאת לדרך
רכבת ישראל משיקה לראשונה שורת צעדים שנועדו להקל על אלפי נוסעים עם לקויות שמיעה, עם שילוב טכנולוגיות מתקדמות לרווחתם. כל החידושים

רכבת ישראל משיקה שורת שירותים חדשניים שנועדו להנגיש את חוויית הנסיעה לנוסעים עם לקויות בשמיעה.
לראשונה, יוכלו נוסעים חירשים וכבדי שמיעה לפנות למוקד שירות הלקוחות של הרכבת באמצעות אפליקציית Sign-Now, המאפשרת קבלת שירות תרגום וידאו מיידי ובזמן אמת עם מתורגמן אישי בשפת הסימנים.
דרך אתר הרכבת או היישומון, יוכלו הנוסעים לקבל מידע מותאם ונגיש אודות לוחות זמנים, שירותי אבדות ומציאות ותיאום נסיעות – כל זאת בזמן אמת. בעתיד, השירות צפוי להתרחב גם לעמדות המודיעין בתחנות באמצעות קוד QR.
במקביל, החלה רכבת ישראל לשלב שמות תחנות הרכבת בשפת הסימנים על גבי מסכי המידע בקרונות הרכבת. לצורך כך הופקו 67 סרטוני וידאו, אחד לכל תחנה, ובהם מציג פקח הרכבת, איתי מלכה – מתורגמן מוסמך לשפת הסימנים – את שם התחנה. למלכה שני אחים עם לקות שמיעה, והוא שולט בשפה מילדות.
היוזמה התבססה על מחקר עומק של יחידת הנגישות ברכבת ישראל, אשר נועד לזהות את צרכיהם של נוסעים דוברי שפת הסימנים. המחקר לווה על ידי שרה לנסמן – בלשנית מוסמכת לשפת הסימנים וכבדת שמיעה – במטרה לדייק את ההתאמות לצרכים האמיתיים של הקהל הייעודי.
רכבת ישראל מסיעה מדי שנה יותר מ-50 אלף נוסעים עם מוגבלויות, בהם רבים עם לקויות בשמיעה. הרכבת נחשבת לאמצעי התחבורה הציבורית המונגש ביותר בישראל, עם 67 תחנות מונגשות ויותר מ-600 רכבות נוסעים נגישות ביום. לצד זאת, היא ממשיכה לשפר את חוויית הנסיעה באמצעות שילוט מונגש, ליווי אישי, הדרכות צוותים והטמעת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים.
"אני רואה מחויבות כפולה ומכופלת להבטיח כי כל אתר וכל אמצעי תחבורה יהיו נגישים גם לאנשים עם לקויות בשמיעה״, ציינה שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב והרחיבה: ״השקת סל השירותים של רכבת ישראל עבור נוסעים עם לקויות בשמיעה, היא צעד נוסף להנגשת מכלול שירותי התחבורה הציבורית בישראל לאנשים עם מוגבלויות, במטרה להקל עליהם בהתניידות היומיומית ולסייע להם להשתלב בכל תחום שהם מעוניינים בו."
״נדבך נוסף במחויבות משרד התחבורה, אשר שואפת לא רק לעמוד בדרישות החוק אלא להתעלות מעבר לנדרש ולהבטיח נגישות וניידות מיטביות לכל אדם שמסיבות שונות מוגבל בדרך זו או אחרת", הוסיף מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן.
מנכ"ל רכבת ישראל, שיקו זנה, סיכם: "גאה לעמוד בראש ארגון שרואה את כלל הנוסעים ודואג למתן שירות אדיב ומקיף הנותן מענה לכלל צרכיהם. הרכבת תמשיך ותשקיע מאמצים רבים למציאת פתרונות טכנולוגיים וחדשניים לשיפור השירות המגיע לנוסעים."