תל אביב 28°c
ניו יורק 22°c
לונדון 22°c
פריז 23°c
ברלין 21°c
אתונה 31°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

רגע לפני פסח: שיא יומי בתנועת הנוסעים בנתב״ג בשנת 2025

על רקע חזרת חברות תעופה זרות נוספות וחופשת הפסח המתקרבת, שיא יומי חדש בשנת 2025 ולמעשה, בתנועת הנוסעים הגבוהה ביותר השנה בדרך לחציית רף 70 אלף נוסעים ביום

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

שיא יומי בתנועת הנוסעים בנתב"ג: קרוב ל־70 אלף נוסעים ביום אחד.

נמל התעופה בן גוריון רושם היום (שני, 7.4.2025) שיא חדש בתנועת הנוסעים לשנת 2025 – והגבוה ביותר מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל באוקטובר האחרון.
לפי נתוני רשות שדות התעופה, כ־68,900 נוסעים צפויים לעבור היום בנתב"ג, בכ־420 טיסות בינלאומיות, יוצאות ונכנסות.

מתוך כלל התנועה, כ־35,200 נוסעים צפויים לצאת לחו"ל, וכ־33,700 ייכנסו לישראל. מדובר בנתון יומי גבוה במיוחד – שנמצא כבר על סף חציית רף 70 אלף הנוסעים ביום.

העלייה הדרמטית בתנועת הנוסעים נובעת בראש ובראשונה מחזרתה של שורת חברות תעופה בינלאומיות לפעילות סדירה בישראל. בשבועות האחרונים חזרו לפעול בנתב"ג בין היתר חברות כמו ריינאייר, בריטיש איירווייס, דלתא איירליינס ו־אייר בלטיק, והצטרפו לשורה ארוכה של חברות שכבר חזרו לפעול מאז תחילת 2024.

החזרה של טיסות ישירות לאירופה, צפון אמריקה ויעדים נוספים, בשילוב עם ביקוש הולך וגובר לחופשות אביב ופסח, מביאה להתאוששות מואצת בפעילות התעופה.

אם המגמה תימשך, צפוי נתב"ג לשוב בקרוב לרמות הפעילות שקדמו למלחמה – ואף לשבור שיאים חדשים עם פתיחת עונת הקיץ הקרובה.

פסח בפתח – והעומסים בהתאם

לפי הערכות רשות שדות התעופה, במהלך חודש אפריל כולו יעברו בנתב"ג כ־1.8 מיליון נוסעים – עלייה חדה של כ־65% לעומת פסח 2024, אז עמד הענף בצל הלחימה.

יום השיא הצפוי הוא יום חמישי הקרוב, 10 באפריל, עם תנועה של קרוב ל־80 אלף נוסעים – מספר שצפוי לשבור את השיא היומי מאז תחילת המלחמה.

ברשות שדות התעופה מפרסמים שורת המלצות לנוסעים להתמודדות עם העומסים ומבקשים להזכיר לציבור כי לאור הצפי לעומסים – מומלץ להיערך מראש, לעקוב אחר זמני טיסות ולעשות שימוש בשירותים הדיגיטליים של הרשות לניהול יעיל ומהיר של תהליך היציאה לחו"ל.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: נתב"גרשות שדות התעופה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: