תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

התחבורה הלאומית נערכת לחג ולחירום: ״יש תחושה מדומה של רוגע ושקט שיכול להתהפך ולהשתנות מיידית״

ראשי רשויות התחבורה, נמלים, רכבת ושדות תעופה קיימו ישיבת חירום עם כלל הגופים הממשלתיים והביטחוניים, לקראת חג הפסח ותרחישי הסלמה. המטרה: לשמור על תפקוד מלא של התחבורה – גם בים, גם באוויר וגם ביבשה

תחבורה ציבורית. צילום: Shutterstock תחבורה ציבורית. צילום: Shutterstock

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, קיימה היום (רביעי) ישיבת הערכת מצב מיוחדת בהשתתפות בכירי משרד התחבורה, נציגי החברות הממשלתיות, רשות החירום הלאומית וראשי גופי התחבורה הלאומיים – ביניהם רשות שדות התעופה, רכבת ישראל, חברות נמלים וחברות תשתית.

הדיון התקיים כחלק מהיערכות המשרד לשמירה על רציפות תפקודית גם בימי חירום, במיוחד לקראת חג הפסח – אחת התקופות העמוסות ביותר בשימוש בתחבורה ציבורית, נמלים ושדות תעופה.

במהלך הישיבה הוצגה רמת המוכנות של הגופים השונים למצב חירום, כולל זמינות של בעלי תפקידים חיוניים, מוכנות מוקדי חירום, שמירה על תקשורת תפעולית, והיערכות מפני איומי סייבר. מטרת ההיערכות היא להבטיח שמערכות התחבורה ימשיכו לפעול באופן סדיר, גם תחת תנאי לחץ ביטחוניים ובמהלך חופשת החג.

עוד נדונה ההיערכות המיידית של כלל הגופים במקרה של הסלמה ביטחונית, תוך דגש על שמירת כשירות מלאה לתפקוד בים, באוויר וביבשה.

בישיבה השתתפו גם סגן השרה אורי מקלב, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן, ראשי אגפים, ומנהלי הגופים התחבורתיים המרכזיים: נת"ע, נת"א, חנ"י, חוצה ישראל, הרלב"ד, רת"א, נמל אשדוד, נמל חיפה, נמל הדרום, מספנות ישראל, מוריה, נת"י ועוד.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב: ״אנו נמצאים עדיין בשגרת חרום במספר גזרות, יש תחושה מדומה של רוגע ושקט שיכול להתהפך ולהשתנות מיידית ולכן יש חשיבות עליונה לשמור על זמינות מיידית ונגישות של כל בעלי התפקידים במשרד ובחברות הקשורות אליו״.

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן: ״משרד התחבורה מחויב להמשיך לשמור על רציפות תפקודית בים, באוויר וביבשה בכל ימות השנה. בפתחו של חג הפסח, ובצל המשך הלחימה בדרום והאיומים הביטחוניים, אנו פועלים להבטיח שכל מערכות התחבורה ימשיכו לפעול באופן מלא. נבחן את המוכנות של כלל הגופים, נוודא שכל תרחיש זוכה למענה מראש ובאחריות, כי הרציפות התפקודית היא ערך לאומי, ואנו מחויבים לו״.

סגן שרת התחבורה, אורי מקלב: ״ההיערכות הזו נעשית בזמן, וחשוב להיערך – משום שלצערנו, את תקופת החגים אויבינו מזהים כנקודת תורפה. גם אם כולנו חכמים ונבונים ויודעים מה שצריך לעשות – אין להיכנס לשאננות. נדרשת היערכות מחודשת ומתמדת. משרד התחבורה, על כל שלוחותיו וזרועותיו, פועל כדי לאפשר לעם ישראל לחגוג את החג כראוי וכהלכתו״.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: משרד התחבורה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: