פריז של מזרח אירופה: העיר האירופית במלוא הדרה
בוקרשט התוססת מחכה לכם עם שילוב ממכר של שדרות רחבות, בתי קפה מלאי אופי, היסטוריה עשירה וחיי לילה סוערים – כל מה שצריך לחופשה עירונית מפתיעה ומלאת אנרגיה

לראשונה ביקרתי בבוקרשט בשלהי המאה הקודמת, שנים אחדות לאחר המהפכה, כשרומניה החלה להתאושש מהמשטר הקומוניסטי ומשלטון העריצות של צ'אושסקו.

החוויה המכוננת של אותו ביקור ראשוני נקרתה לי עם ההגעה לעיר, לפני הכניסה למלון. נערה צוענייה יפיפייה, שהחזיקה תינוק זב חוטם בזרועותיה, נישקה את ידי בקול מתקתק: Please, Sir, give me one Dollar for food. הסתובבתי כדי שלא תבחין מאין אני שולף את הכסף, ונתתי לה שטר של 5 דולר וגם חיוך.
אם תיענה לכל הצועניות המקבצות נדבות ברחובות בוקרשט, בקרוב תצטרך גם אתה לקבץ נדבות, אמר לי פקיד הקבלה, כשסיפרתי לו על הצוענייה, שציפתה לי בפתח המלון.
ומלבד זאת, כבר אז בביקורי הקצר בעיר התרשמתי מן המרחבים ומכיכרות הענק של העיר, מן האנדרטאות הרבות לזכר מלחמות רבות וחללים לא מעטים, וכמובן, משיגעון הגדלות הבזבזני של צ'אושסקו, שבא לידי ביטוי בעיקר ב"ארמון העם" המונומנטלי, המבנה השני בגודלו בעולם לאחר הפנטגון בוושינגטון, שהפך לימים לבית הפרלמנט של רומניה.
בביקורי האחרון בבירת רומניה, "פריז של מזרח אירופה", כפי שהיא מכונה בפי תושביה ומוקיריה, גיליתי עיר חדישה ותוססת, המשתדלת למחות את כל שרידי הקומוניזם המזרח אירופי.
תוך שלוש שעות מרוכזות ניתן לערוך סיור, עצמאי או קבוצתי, באתריה המרכזיים של בוקרשט, החל במרכז העיר העתיקה ועד ארמון הפרלמנט.
מסמטאות ימי הביניים דרך הגלריות לאמנות, מגוון המסבאות והמסעדות העממיות, וכמובן, אטרקציות התיירות הפופולריות, וביניהן: בית המשפט הישן, ובעיקר כנסיית Stavropoleos המרהיבה, הנכללת ברשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו, מהווים את לב העיר העתיקה של בוקרשט, שזה מכבר הפכה למרכז תיירות חדיש ותוסס.

ומכאן יוצאים אל המרכז האורבני של בוקרשט, דרך השדרה המפורסמת של בוקרשט, Calea Victoriei, המתאפיינת בארכיטקטורה הייחודית שלה ובשלל מבני הארמונות המרשימים, וביניהם: ארמון המעגל הצבאי הלאומי, הארמון המלכותי, ארמון הפיקדונות ((deposits, וכמובן, האתנאום, ארמון הקונצרטים, הבית של התזמורת הפילהרמונית.
במרחק הליכה קצרה מגיעים אל פארק Cismigiu, הפארק העתיק ביותר בעיר, השופע ירק וצמחייה עבותה, ובו שוכן גם בית העירייה של בוקרשט. ומכאן אל עידן הקומוניזם ומורשתו של הרודן צ'אושסקו.


ארמון הפרלמנט העצום הוא חובה בכל ביקור בעיר, כדי להמחיש במיוחד את המגלומניה של צ'אושסקו. לפני כן כדאי לבקר באחוזת פרימוורה, אחוזת המגורים הרשמית של המשפחה, המבטאת את העושר והפאר ושיגעון הגדלות. דרך שדרת האחדות, שאמורה הייתה להתחרות עם שדרת 'שאנז-אליזה' הפריזאית, עפ"י חזונו של הרודן, מסיימים את הסיור בביקור ב"ארמון העם", זה מכבר ארמון הפרלמנט של רומניה.
לחובבי המוזיאונים, בוקרשט שופעת, והפופולריים הם: המוזיאון לאמנות, המוזיאון להיסטוריה, מוזיאון הטבע ומוזיאון החושים, ובכל מקרה רצוי לבקר ברובע היהודי, שכולו מעין מוזיאון לזכר הקהילה המפוארת, ובבית הכנסת הגדול ובבית כנסת קורל.
גם אם אינכם חובבי מים, מומלץ לבלות לפחות חצי יום במרחצאות Therme Bucuresti, פארק המים הגדול ביותר באירופה, הכולל מגוון בריכות ומתחם ספא וסאונות, ובערב לצפות במופע המזרקות האורקולי בכיכר Unirii הענקית.

ולסיום הערב הייתי ממליץ על בילוי אופייני בעיר באחת המסעדות אנינות הטעם סביב הכיכר, ליהנות ממטעמי הגריל הרומני, ממשקה הצויקה הקולח בגרון, מהמוסיקה המלווה כל ארוחה טובה בבוקרשט, ולא לשכוח לקנח בסופגניית פפנאש.
