גיבורים של כולנו: נבחרו משיאי המשואות הראשונים לטקס בהר הרצל
בצל המלחמה והכאב, הבחירה באורן סמדג'ה ואמילי דמארי מחברת את טקס יום העצמאות לסיפורה של המדינה כולה. במהלך הימים הקרובים יפורסמו שמותיהם של משיאות ומשיאים נוספים

נחשפו שניים מהמשיאים בטקס יום העצמאות ה-77: אורן סמדג'ה ואמילי דמארי.
היום (ראשון) פורסמו זהויות שניים מבין משיאי המשואות בטקס המרכזי בהר הרצל שייערך ביום העצמאות הקרוב: הג׳ודוקא האולימפי לשעבר ומאמן נבחרת ישראל אורן סמדג׳ה, ושורדת השבי אמילי דמארי.
אורן סמדג׳ה, שזכה במדליית כסף באולימפיאדת ברצלונה 1992, משמש כיום כמאמן נבחרת ישראל בג׳ודו. במהלך מלחמת חרבות ברזל איבד את בנו, עומר ז"ל, לוחם סיירת גבעתי, שנהרג בעזה. למרות האובדן, המשיך סמדג׳ה להוביל את נבחרת ישראל להישגים באולימפיאדת פריז והפך לדמות מופת בעיני רבים.
אמילי דמארי, בת 28, נחטפה מביתה בכפר עזה ב-7 באוקטובר. במהלך החטיפה נורתה ונפצעה קשה. היא שהתה 471 ימים בשבי חמאס ושוחררה במסגרת עסקת חילופים. מאז חזרתה, היא מקדישה את זמנה למאבק למען השבת שאר החטופים.
מירי רגב, הממונה על אירועי שנת ה-77 למדינת ישראל, הגיבה על הבחירה באורן סמדג'ה:
"אורן הוא אלוף ישראלי במובן העמוק של המילה. הילד מאופקים שהעפיל לפסגות הגבוהות ביותר, זכה במדליה האולימפית השנייה בתולדות המדינה וחיבר דורות של צעירים אל ערכים של התמדה, נחישות ואהבת העם והארץ. במהלך מלחמת חרבות ברזל איבד את בנו עומר ז"ל, לוחם סיירת גבעתי שנפל בעזה. מתוך הכאב האדיר הצמיח אורן כוחות יוצאי דופן שבאמצעותם הוביל כמאמן נבחרת ישראל את משלחת הג'ודו בכחול לבן להישגי שיא באולימפיאדת פריז. על מזרן הג'ודו ומחוצה לו מהווה אורן מודל השראה ומקור תקווה למדינה כולה".
מירי רגב התייחסה גם לאמילי דמארי:
"אמילי היא גיבורה ישראלית יוצאת דופן שנכנסה ללבבות כולנו והפכה לסמל של השראה וניצחון. עמידתה האיתנה אל מול תלאות השבי והחוסן האדיר שהפגינה עם שובה היוו ביטוי מרגש לעוצמתה של הרוח הישראלית ולתקווה המפעמת בה. הבחירה באמילי מייצגת את ההערכה העצומה שאנו רוחשים לגבורתם של שורדות ושורדי השבי ואת מחויבותנו להשבתם המהירה של כל 59 אחינו ואחיותינו שעדיין מוחזקים ברצועת עזה".