מי היה מאמין: בלב דיזינגוף גילינו גן קולינרי ירוק ומפתיע
אם במקרה חלפתם לאחרונה ברחוב דיזנגוף השוקק, ותהיתם לאן נעלם האי הירוק - "אוזן פיל" , שהפך לסמל של תקופת הקורונה. אז אל דאגה, כי הקונספט הייחודי חזר קולינרי וטעים יותר ועדיין מלא ירוק

בעיר תל אביב, בה כל רחוב וכל פינה מציעים שלל אפשרויות בילוי – מדרינק ספונטני ועד ארוחה חגיגית – המסעדן המוכשר אמיר אפרתי ("אוזן פיל", "פור דו סול", "אליעזר פיצה ויין") משיק קונספט חדשני המגיב בדיוק לצורך הזה בגיוון.
"קוזינה ורדה" ("המטבח הירוק" באיטלקית), הוא קומפלקס קולינרי קצת אחר, מסקרן ומגוון, פרי מיזוגם של חללי "אוזן פיל" והבר השכן "איז'ו ובבט", שבא לספק חווית בילוי שונה ומגוונת תחת קורת גג אחת פרחונית במיוחד.
המוטיב הירוק והמרגיע שאפיין את "אוזן פיל" שזור בעדינות גם בעיצוב ובאווירה החדשה של "קוזינה ורדה". תוכלו לבחור בין ישיבה פנימית באווירת בר אורבנית שיקית, להתרווח באינטימיות המרפסת הצדדית המכונה "החדר הכתום", או להתמזג בקלילות עם הווי הרחוב על המדרכה התוססת של דיזנגוף.
המשתלה המקורית, אולי תהיתם, עדיין שומרת על שקט פנימי, אך היא טומנת בחובה הבטחה ירוקה עתידית, השמורה לעת עתה כחלל אינטימי וקסום, מושלם למפגשים רומנטיים.

על המלאכה הקולינרית מופקד השף הצעיר והמוכשר דין דניאל נגווין ("קפה מרטיני", "רדלר", "צ'יקטי"), אשר רקח תפריט אקלקטי וחוצה גבולות, המשקף את קשת החוויות המגוונת שמציע המקום.
לחובבי המטבח הנא, התפריט מציע טרטר בקר (58 שקלים) שמשחק על טעמי אומאמי עם חלמון כבוש בסויה וברוסקטה חמאה חומה ועליה איולי סויה עשיר. בניגוד לטעמים העזים, מנת טרטר הדג (64 שקלים), מספקת וטעמים עדינים ומאוזנים של ויניגרט עגבניות שרי רענן, עשבים ירוקים ארומטיים, נגיעת חריפות מעודנת, שמנת חמוצה ופיסטוקים קראנצ'יים.

ההפתעה מגיעה בעיני מהמנות הבינוניות עיקריות, יש פה מטבח שמנסה לספק יותר מעוד "על הדרך" של המבורגר ודג נא. לדוגמא מנת כיסוני המנטו בעבודת יד (68 שקלים) במילוי לא שגרתי ומענג של תפוחי אדמה וגבינת בושה ברוטב חמאת מרווה ויין לבן או חצי כריך דייגים שמציע חריפות אסייאתית רעננה וכיפית לצד צ'יפס קייל קריספי (59 שקלים), שיפוד כף בקר עסיסי מוגש עם פירה חלבי קטיפתי (82 שקלים), סמאשבורגר מושחת עםרוטב רמולד וצ'יפס מעולה (72 שקלים) ופיש אנד צ'יפס קלאסי ברוטב בר בלאן קטיפתי וצ'יפס משובח (75 שקלים).
בשעות הערב המוקדמות (ראשון-חמישי, 17:30-19:30) תוכלו ליהנות מאפרטיבו מפנק עם 25% הנחה על כל התפריט. ובימי שישי (11:00-17:00), מתקיים אירוע "שישי ישראלי" שמח במיוחד, עם מנות כמו שניצל בלחמניית חלה מפנקת, קוסקוס ירקות עשיר, קציצות בקר ועוד, בליווי פסקול ישראלי מקפיץ.
עם פתיחתו המחודשת, מרגיש כי "קוזינה ורדה" מתמקד כעת יותר בצד הקולינרי, אךיש תוכניות להשבת האווירה הירוקה המקורית והרגועה, ורוגע, כידוע, הוא בדיוק מה שכולנו זקוקים לו כעת. יש פה תפריט שמח ומושקע, כזה שמצליח לגעת בטעמים שכל אחד יתחבר אליהם, גם אם באתם לדרינק קליל עם חברים או לדייט זוגי.
"קוזינה ורדה", דיזינגוף 143, תל אביב. פתוח: ראשון-חמישי מ-17:30, שישי (11:00-17:00 "שישי ישראלי" ומ-17:30), שבת מ-14:00.